Ανακοίνωση ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ. Ανόρθωσις Αμμοχώστου, σχετικά με την καταδίκη και φυλάκιση των επτά μελών του. Αναλυτικά:

«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Φιλάθλων Ανόρθωσις Αμμοχώστου επιθυμεί να ενημερώσει τον κόσμο για κάποιες από τις ενέργειες του προς τις άδικες καταδίκες των εφτά μελών μας τον Αύγουστο που μας πέρασε. Είμαστε απόλυτα σίγουροι πλέον πως οι νόμοι και η «δικαιοσύνη» στην Κύπρο λειτουργούν με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Στις 03 Οκτωβρίου 2012 μέσω του δικηγόρου μας ως Παν.Συ.Φι , αποστείλαμε μιαν επιστολή προς τον πρόεδρο της Κυπριακής «δημοκρατίας» και τον Γενικό εισαγγελέα με την οποία εκφράζαμε την δυσαρέσκεια μας για τον τρόπο που καταδικάστηκαν τα εφτά αδέλφια μας με ποινές υπέρμετρα αυστηρές. Στην εν λόγω επιστολή αναφέραμε γεγονότα που διαδραματίστηκαν εντός Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους και την αναστολή ποινικής υπόθεσης με παρόμοιες κατηγορίες και ακόμη χειρότερες από αυτές που έστειλαν νεαρά παιδιά πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. Η μόνη διαφορά των κατηγορουμένων είναι ότι οι καταδικασθέντες ήταν απλοί οπαδοί ενώ στην άλλη περίπτωση ο κατηγορούμενος ήταν πρόεδρος σωματείου Ά κατηγορίας, ευρέως γνωστός για τις πολιτικές του πεποιθήσεις και πιστεύω. Μετά και από αυτό το γεγονός ζητήσαμε επίσημα σαν Παν.Συ.Φι την επανεξέταση των δικών μας περιπτώσεων και παροχή κυβερνητικής χάριτος με άμεση αποφυλάκιση όλων των φυλακισμένων οπαδών. 

Στις 26 Οκτωβρίου 2012 με επιστολή του ο Γενικός εισαγγελέας μας δίνει την απάντηση του. Η απάντηση φυσικά ήταν αρνητική και πως το αίτημα μας εξετάστηκε αλλά δεν δικαιολογείται σύσταση επιστολής προς τον πρόεδρο της Κυπριακής «δημοκρατίας» για αναστολή των ποινών τους. Τέλος, για κερασάκι στην τούρτα, μας τονίζουν πως οποιαδήποτε επιχειρούμενη σύνδεση με άλλες περιπτώσεις είναι ατυχής. 

Και εμείς σας ρωτάμε; Πως να μην είναι ατυχής «κύριοι» όταν στο ίδιο σκαμνί, για τον ίδιο νόμο, με παρόμοιες κατηγορίες εφτά οπαδοί πάνε φυλακή από 4-7 μήνες ενώ πρόεδρος σωματείου αναστέλλει την ποινική του δίωξη ; Πως θέλετε «κύριοι» να πιστεύουμε σε αυτό το «δημοκρατικό» πολίτευμα σας όταν εσείς οι ίδιοι το ανατρέπεται ; Πως να μας πείσετε, όταν βλέπουμε όλα αυτά, ότι η δύναμη δεν είναι το χρήμα και τα κουμπαριλίκια ; Δεν περιμένουμε να μας απαντήσει κανείς γιατί για μας δεν υπάρχετε. Εμείς θα αντιστεκόμαστε σε καθετί θεωρούμε άδικο και αν μόνο αυτό έχετε τότε μεγαλώστε τις κεντρικές. 

Υ.Γ. Οι δύο επιστολές επισυνάπτονται και μπορεί ο κόσμος να τις διαβάσει αυτούσιες βγάζοντας ο καθένας τα συμπεράσματα του.

Επιστολή Δικηγόρου Παν.Συ.Φι
http://i45.tinypic.com/2hz4ktj.jpg ( μέρος α’)
http://i50.tinypic.com/fmrqz4.jpg (μέρος β΄)
Απάντηση γενικού εισαγγελέα
http://i45.tinypic.com/qs6xr6.jpg

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ – ΠΡΟΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΣΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ – ΜΑΧΗΤΕC ‘94

Με εκτίμηση Πανελλήνιος Σύνδεσμος Φιλάθλων Ανόρθωσις Αμμοχώστου»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ