Για το Βαρώσι και για την προσφυγιά!

Καλημέρα αδέλφια Ανορθωσιάτες,

Έφτασε η μέρα για άλλο ένα ντέρμπι στην προσφυγιά, άλλη μια φορά που οι Αμμοχωστιανοί θα συναντηθούν, Ανορθωσιάτες και Σαλαμιναίοι, στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της αγαπημένης μας πόλης, μακριά όμως από το ΓΣΕ ή το Δημοτικό Στάδιο. Η άλλοτε γιορτή  της Αμμοχώστου δίνει την αφορμή στους παλαιότερους να αναπολούν τις ωραίες στιγμές των τοπικών ντέρμπι που έζησαν στο Βαρώσι, και στους νεότερους να νοιώθουν μία γεύση από τη Βαρωσιώτικη ατμόσφαιρα που δεν είχαμε την τύχη να ζήσουμε.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, δεν θα σταθώ ιδιαίτερα σε αυτήν την στήλη, αφού μπορείτε να διαβάσετε εκτενείς αναλύσεις στα υπόλοιπα άρθρα της ιστοσελίδας μας. Θέλω μόνο να στείλω ένα μήνυμα προς την γνωστή “συμμορία”, που ξανακτύπησε την Πέμπτη στις αίθουσες της “Δικαστικής”: ΟΣΟ ΕΧΟΥΜΕ ΨΥΧΗ ΜΕΣΑ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ! Εκτός από τη μεγάλη μας δίψα, φέτος έχετε να αντιμετωπίσετε και ένα υπερ-γεμάτο ρόστερ, ικανό να καλύψει κάθε απουσία χωρίς να επηρεαστεί η απόδοση της ομάδας, όπως φάνηκε και στον τελευταίο αγώνα με τον Ολυμπιακό, όπου με τον Σκοπελίτη σέντερ-μπακ καθαρίσαμε με 1-3 στο ρελαντί. Έχουμε το καλύτερο υλικό ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ, διψούμε για το Πρωτάθλημα και θα το πάρουμε!

Σαν Ανορθωσιάτες, οφείλουμε όλοι μας να στηρίξουμε τους ποδοσφαιριστές μας με πάθος όπως σε κάθε αγώνα στη φετινή χρονιά, αφού κάθε βδομάδα μας αποδεικνύουν ότι το αξίζουν προχωρώντας από νίκη σε νίκη, αλλά και ότι το έχουν ανάγκη. Πάντοτε όμως στα πλαίσια της αθλητοπρέπειας και του ήθους, που πιστεύω ότι χαρακτηρίζει εμάς τους Βαρωσιώτες και μας κάνει να ξεχωρίζουμε. Όσο και να μας προκαλέσουν οι συμπολίτες με τα γνωστά συνθήματα, οφείλουμε να μην ανταποδώσουμε, διατηρώντας το καλό κλίμα σε αυτή την Βαρωσιώτικη σύναξη. Να μην αφήσουμε τους λίγους, που για τους δικούς τους λόγους θέλουν να μας προκαλέσουν, να περάσει το δικό τους.

Έχουμε τόσα πολλά να μας ενώνουν, που είναι κρίμα να χαραμίζονται όλα για τις μικρότητες που μας χωρίζουν. Θα δανειστώ μία κουβέντα που άκουσα πιο παλιά, “να πάμεν πίσω στο Βαρώσι μας, τζιαι ξιτιμαζούμαστεν όσο θέλουμε”. Όσο και αν έχουμε τις πολιτικές διαφωνίες, ο άσβεστος πόθος για την Επιστροφή είναι κοινός και ιερός και θέλω να πιστεύω ότι τίποτε δεν μπορεί να είναι υπεράνω αυτού του κοινού ονείρου ζωής. Άλλωστε, οι πλείστοι μη-πρόσφυγες εκπροσώποι όλων των πολιτικών κομμάτων, μας έχουν αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι δεν είναι προτεραιότητα τους η αποκάτασταση της αδικίας που υποστήκαμε το ’74 και πολλοί κουβαλούν ακόμα, 38 ολόκληρα χρόνια μετά, όταν αυτή δεν εξυπηρετεί τα προσωπικά ή κομματικά τους συμφέροντα. Οι μόνοι που κοιμούνται και ξυπνούν έχοντας αυτό τον “καμό” είμαστε εμείς και μόνον εμείς. Είτε είμαστε Ανορθωσιάτες, είτε Σαλαμιναίοι. Είναι κρίμα λοιπόν και άδικο για τους εαυτούς μας και για την κατεχόμενη πόλη που μας καρτερεί, οι πολιτικές κόντρες να μετατρέπονται σε μίσος μεταξύ μας και να υπερνικούν αυτόν τον κοινό πόθο.

Ας τραγουδήσουμε λοιπόν μαζί για το χώμα που περπατήσαμε και για τη γη που νοσταλγούμε. Ας φωνάξουμε μαζί για την Αμμόχωστο και την Επιστροφή.

ΠΑΙΞΕ ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΡΩΣΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ

ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Ο Γαλαζοαίματος

Υ.Γ. Γεμάτη με επιτυχίες η εβδομάδα που πέρασε, με σημαντικότερη βέβαια την ιστορική Ευρωπαϊκή πρόκριση του αντρικού βόλεϊ, που πέτυχε και δεύτερη νίκη την Παρασκευή στο πρωτάθλημα, επιβλητική νίκη και για τις κοπέλες του βόλεϊ την Τρίτη, και σημαντικότατη νίκη της ομάδας φούτσαλ την Παρασκευή που φέρνει την άνοδο όλο και πιο κοντά αν και έχουμε δρόμο ακόμα. Όλες μας οι ομάδες ξεκίνησαν ιδανικά, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε όλους!

Υ.Γ. 2. Το μοναδικό τοπικό ντέρμπι που δίνει η Ανόρθωση, είναι με την Νέα Σαλαμίνα, με κανέναν άλλον! Ελπίζω ότι ο μεγάλος Ανορθωσιάτικος κόσμος θα δώσει δυναμικό παρών στο Αντώνης Παπαδόπουλος και έτσι να μην επιτρέψει σε κανέναν δημοσιογράφο να υποβαθμίσει τη σημαντικότητα αυτού του αγώνα και να αναζητά “τοπικά ντέρμπι” στους αγώνες μας με τις ομάδες της Λάρνακας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ