Συνεπής στο ραντεβού με την Ιστορία!

Η Μεγάλη Κυρία δήλωσε παρούσα στο σημερινό ραντεβού με την Ιστορία, αφού έκανε διπλή ουσιαστικά ανατροπή, φέρνοντας τα πάνω κάτω, κερδίζοντας μια πανάξια πρόκριση μπροστά στο φανατικό της κοινό.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, η ομάδα μας είχε δύσκολο έργο στο σημερινό παιχνίδι, καθώς προερχόταν από ήττα με 3-0 στην Κροατία. Παίζαμε κόντρα σε ένα αντίπαλο που είναι ένα επίπεδο πιο ψηλά από μας σε δυναμικότητα, απέναντι στον οποίο παλέψαμε μέσα στο σπίτι του με αξιώσεις, αλλά δεν καταφέραμε να πάρουμε ούτε σετ. Ο Μάριος Κοντός όμως, όπως μας δήλωσε και χθες, πίστευε ότι η ομάδα μας μπορεί για την πρόκριση, φτάνει να βοηθήσει και ο κόσμος!

Ο αγώνας ξεκίνησε όσο πιο στραβά μπορούσε για την ομάδα μας, αφού οι Κροάτες της Μαρίνα Καστέλα φάνηκαν να συνεχίζουν απ’ εκεί που έμειναν στην Κροατία. Παίζοντας απλά, πήραν κεφάλι στο σκορ από την αρχή και μας είχαν να τους τρέχουμε ξοπίσω καθόλη τη διάρκεια του σετ. Πλησιάσαμε μόνο στους 2 πόντους (9-11), για να τελειώσει το σετ στο 16-25. Ήταν φανερό πως δεν μπορούσαμε…

Στο 2ο σετ όλα άλλαξαν! Οι… φωνές του Μάριου Κοντού έπιασαν τόπο. Η Ανόρθωσις μπήκε πάρα πολύ δυνατά και οι Κροάτες έμοιαζαν να τα έχουν χαμένα παίρνοντας το πρώτο τάιμ άουτ στο 8-4. Ο κόσμος άρχισε να πιστεύει στην πρόκριση και να σπρώχνει τους πετοσφαιριστές μας να τελειώσουν νικηφόρα το σετ. Μπορεί να μας πλησίασαν στο 11-8, αλλά αποδίδοντας ταυτόχρονα πάρα πολύ όμορφο βόλεϋ οι πετοσφαιριστές μας πάτησαν γκάζι και κάνοντας στάση στο 15-10, έφτασαν στο 22-14. Το πάλεψαν οι Κροάτες, μόνο για να τελειώσει όμως το σετ στο 25-18!

Όταν ξεκίνησε το τρίτο σετ, ήδη στο κλειστό γινόταν πανζουρλισμός. Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν με 3-5 αλλά έμειναν εκεί για να γίνει 6-5 και να πάρουμε πρώτη φορά κεφάλι στο σκορ. Ποντο-πόντο το παίρναμε μέχρι το 12-11 που έγινε 16-11, 19-13 και τελικά 25-16! Ο Μοντόγια αφηνίασε σε αυτό το σετ και οι Κροάτες δεν ήξεραν από που τους ερχόταν κάθε φορά!

Οι λεβέντες μας ήταν αποφασισμένοι το 4ο να είναι και το τελευταίο σετ του κανονικού αγώνα. Με το Θεμιστόκλειο να σείεται από τους 50 περίπου Μαχητές αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο που βρισκόταν στις εξέδρες, οι Κροάτες δεν είχαν ελπίδα. Η αλήθεια είναι ότι ο Σέρβος διαιτητής τους κρατούσε – όσο μπορούσε κι αυτός – ζωντανούς και τα σκορ ήταν διαρκώς κοντά. Ο Μάριος Κοντός ήταν αποφασισμένος να κερδίσει και τον διαιτητή και το έκανε. 15-12, 21-19 και… διακοπή από τον διαιτητή! Αυτή τη φορά τον ενόχλησε μια μεγάλη σημαία των Μαχητών. Μπορεί να προσπάθησε να μας σπάσει το ρυθμό με αυτό τον τρόπο, αλλά ψύχραιμη η Μεγάλη Κυρία έκανε το 25-21 και πήρε το ματς.

Σετ που έκοβε την ανάσα το “χρυσό σετ”, το οποίο αποδείχτηκε όντως… χρυσάφι για μας! Όρθιος στις εξέδρες ο κόσμος, να τραγουδά “Μες το Βαρώσι παίζουμε” και τα παλικάρια μας να τα βάζουν με διαιτητές και αντιπάλους. 4 όλα, 8-5, 10 όλα αφού βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, 13 όλα και 15-13! Η πρόκριση οριστικά στην ομάδα μας, γαλανόλευκη, βαρωσιώτικη. Ντελίριο ενθουσιασμό σε γήπεδο και κερκίδα που έγιναν ένα, με τον κόσμο, τους πετοσφαιριστές, τους προπονητές και τη διοίκηση να γιορτάζουν μια νίκη-πρόκριση επί ενός μεγάλου αντιπάλου.

Αξίζουν πολλά μπράβο σε αυτή την ομάδα, που τέτοια εποχή, κάτω από δύσκολες συνθήκες μας έκανε περήφανους για άλλη μια φορά. Κατέθεσαν ψυχή οι πετοσφαιριστές μας, οι οποίοι άντλησαν δυνάμεις από τον κόσμο και την βροντερή αλλά αθλητοπρεπή παρουσία του. Έδειξαν ότι η ομάδα που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι έχει όλα τα φόντα να προσφέρει ακόμα πολλές χαρές στον Ανορθωσιάτικο κόσμο. ΕΥΓΕ!

 

*** Το Ανόρθωσις24 ήταν παρόν στο παιχνίδι και σας το μετέφερε λεπτό προς λεπτό, μέσω facebook. Ακόμα, η κάμερα μας για δυόμιση ώρες μετέδιδε ζωντανά το παιχνίδι μέσω youtube-live, κάτι που πρώτη φορά γίνεται στην Κύπρο σε μεγάλο αθλητικό γεγονός. Ο λόγος που δεν σας προειδοποιήσαμε για τη μετάδοση, ήταν επειδή δεν γνωρίζαμε αν ήταν εφικτή και με ποια ποιότητα. Ευελπιστούμε ότι στο μέλλον θα έχουμε ακόμη καλύτερη ποιότητα στη μετάδοση, αλλά και ήχο σχολιαστή κι όχι μόνο γηπέδου.

***Θέλουμε τέλος να ευχαριστήσουμε την Επιτροπή Πετόσφαιρας και ιδιαίτερα τον κ. Μάκη Κοντό για την άψογη φιλοξενία στο Θεμιστόκλειο και την τεράστια βοήθεια που μας προσέφεραν ώστε να βγάλουμε ζωντανά τη διαδικτυακή μετάδοση του αγώνα.

 

Δηλώσεις στην Επίσημη Ιστοσελίδα anorthosisvolley.com:

Ο προπονητής της ομάδας μας Μάριος Κοντός έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Πιστεύω έγινε ένα ωραίο παιχνίδι όπου στην κανονική διάρκεια και μετά το πρώτο σετ κερδίσαμε κατά κράτος τον αντίπαλο. Σταθήκαμε πάρα πολύ καλά και ήμασταν σταθεροί και συγκεντρωμένοι  σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Το πιο δύσκολο βέβαια ήταν στη ρουλέτα του χρυσού σετ όπου ο πιο ψύχραιμος και ίσως ο πιο τυχερός θα έπαιρνε την πρόκριση. Ευτυχώς η εμφάνισή μας στο κρίσιμο σετ ήταν το ίδιο καλή και πήραμε πανάξια την πρόκριση. Πιστεύω ότι κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι. Η ομάδα έδειξε χαρακτήρα πραγματοποιώντας μεγάλη εμφάνιση στο δύσκολο αυτό αγώνα και αυτό είναι που κρατάμε αφού δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό. Η προσοχή μας στρέφεται πλέον στο πρωτάθλημα όπου ακολουθούν δύσκολα ματς τα οποία πρέπει να διεκδικήσουμε αφού ο στόχος μας όπως πάντα είναι ο πρωταθλητισμός. Ο κόσμος σήμερα μας έδωσε ώθηση και σίγουρα η συμβολή του ήταν μεγάλη στο να έρθει η πρόκριση. Ελπίζουμε στο Θεμιστόκλειο να έχουμε ανάλογη ατμόσφαιρα και στα παιχνίδια του πρωταθλήματος.»

Από πλευράς πετοσφαιριστών ο Άνθιμος Οικονομίδης μας δήλωσε:
«Ήταν ένα συναρπαστικό παιχνίδι! Είχαμε ένα άσχημο ξεκίνημα αλλά στη συνέχεια ανασυνταχθήκαμε και πήραμε δίκαια τη νίκη με 3-1 σετ οδηγώντας την πρόκριση στο «χρυσό» σετ. Εκεί τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Ένα σετ ισοδυναμούσε με πρόκριση και ήταν όπως λέμε για γερά νεύρα. Ευτυχώς ήμασταν εμείς αυτοί που πανηγυρίσαμε στο τέλος. Θα ήθελα να σταθώ ιδιαίτερα στην παρουσία του κόσμου μας στον αγώνα. Οι οπαδοί μας ήταν συγκλονιστικοί και μας έδιναν δύναμη από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο πόντο. Ήταν πράγματι μεγάλη η ώθηση που πήραμε από τους φιλάθλους μας. Τους αφιερώνουμε την πρόκριση και τους θέλουμε δίπλα μας να συνεχίσουν να μας δίνουν δύναμη για τη δύσκολη συνέχεια.»

 

Ανόρθωση-Καστέλα: 3-1 (16-25, 25-18, 25-16, 25-21)
Χρυσό σετ: 15-13
1ο σετ: 4-8, 12-16, 16-25
2ο σετ: 8-4, 16-11, 25-18
3ο σετ: 7-8, 16-11, 25-16
4ο σετ: 8-6, 16-13, 25-21
Χρυσό σετ: 8-7, 11-10,13-12, 15-13

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ