Ολυμπιακός 1 – 3 Ανόρθωση: Η πριμοδότηση πήγε του… κώλου (βίντεο)

Μεγάλο διπλό πήρε η ομάδα μας απόψε από το ΓΣΠ απέναντι στον Ολυμπιακό με 3-1, σε ένα παιγνίδι που οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού είδαν ως τελικό Κυπέλλου, μία εβδομάδα μετά το φιλικό τους με το ΑΠΟΕΛ, με την πριμοδότηση από την μητέρα ομάδα να πηγαίνει χαμένη από τα τέρματα των Λαβόρδε, Ρέζεκ και Ρονκάτο. Το παιγνίδι ξέραμε ότι θα ήταν αρκετά δύσκολο, αλλά η ομάδα μας επαναπαύτηκε μετά το τέρμα που πετύχαμε στο 24 με τον Λαβόρδε, κάτι που έφερε την ισοφάριση στο 33 από ένα τέρμα δώρο της αμυντικής μας γραμμής. Στην επανάληψη όμως πετύχαμε δύο τέρματα, με τον Ρέζεκ στο 50 και τον Ρονκάτο στο 93, και το σημαντικό είναι ότι παίρνουμε τους τρεις βαθμούς από μία δύσκολη έδρα και την επιστροφή μας στην κορυφή.

Η σύνθεση

Με τον Σκοπελίτη να παίρνει θέση δίπλα από τον Κόλιν στο κέντρο της άμυνας και τον Λαμπάν θέση στην μεσαία γραμμή, άρχισε το παιγνίδι ο Ρόνι Λέβι μετά και τις απουσίες των Ζόρζε λόγω τραυματισμού και Ίλιτς λόγω της κόκκινης που δέχθηκε με την Ομόνοια. Θέση κάτω από τα δοκάρια πήρε ο Βαλβέρδε, με τους Σιέλη και Άντιτς να παίρνουν θέση αριστερά και δεξιά της άμυνας αντίστοιχα. Δίπλα από τον Λαμπάν βρέθηκε ο Αλέξα και μπροστά τους ο Σπαντάτσιο, ενώ για πρώτη φορά αγωνίστηκε ως βασικός και ο Μπαράκ Ιτζάγκι, στο δεξί άκρο της επίθεσης. Αριστερά αγωνίστηκε ο Λαβόρδε και στην κορυφή ο Ρέζεκ.

Πρώτο ημίχρονο

Το πρώτο ημίχρονο άρχισε νωθρά και για τις δύο ομάδες, με το παιγνίδι να παίζεται περισσότερο στο κέντρο και την ομάδα μας να προσπαθεί κυρίως από τα άκρα να επιτεθεί. Στην πρώτη μας όμως σοβαρή φάση, στο 24, η ομάδα μας άνοιξε το σκορ, όταν μετά από πάσα του Ρέζεκ στον Ιτζάγκι, ο τελευταίος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, προτίμησε όμως να πασάρει στον αμαρκάριστο Λαβόρδε ο οποίος με πλασέ πέτυχε το δεύτερο του φετινό τέρμα. Στην συνέχεια όμως η ομάδα μας έδωσε χώρο στον Ολυμπιακό, ο οποίος ισοφάρισε στο 33 μετά από μία αδράνεια της άμυνας μας από στημένη φάση. Ανεβάσαμε ταχύτητα για να πάρουμε κεφάλι στο σκορ, όμως ήταν ο Ολυμπιακός που έχασε την πιο καλή ευκαιρία, λίγο πριν τελειώσει το ημίχρονο.

Δεύτερο ημίχρονο

Με μία αλλαγή ξεκινήσαμε το δεύτερο ημίχρονο, καθώς ο Οχαγιόν πήρε την θέση του Λαμπάν, καθώς ο Γάλλος υπέπεσε σε αρκετά λάθη στο πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα μας άρχισε δυνατά το δεύτερο ημίχρονο, και μετά από πέντε λεπτά προηγήθηκε και πάλι, όταν ο Λαβόρδε έδωσε έτοιμο τέρμα στον Ρέζεκ, με τον τελευταίο να πετυχαίνει το έκτο του φετινό τέρμα και να σκοράρει για πέμπτη συνεχόμενη αγωνιστική. Ο Ολυμπιακός ανέβασε και πάλι την απόδοση του, με τους ποδοσφαιριστές μας να περιορίζονται σε παθητικό ρόλο, όμως να γινόμαστε επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις μας με την τελική πάσα να χαλάει ότι χτιζόταν προηγουμένως. Στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο ισορροπήσαμε το παιγνίδι, και στο 82 ο Οκκάς που προηγουμένως μπήκε ως αλλαγή στο 62 του αγώνα στην θέση του Σπαντάτσιο, έχασε τεράστια ευκαιρία για να τελειώσει το παιγνίδι. Δέκα λεπτά νωρίτερα μπήκε στον αγώνα και ο Ρονκάτο, στην θέση του Ρέζεκ, ο οποίος με ατομική ενέργεια στο τρίτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, έβαλε το κερασάκι στην τούρτα πετυχαίνονται το τρίτο τέρμα της ομάδας μας και έδωσε τέλος στο παιγνίδι.

Η διαιτησία

Ο διαιτητής του αγώνα μετά και το δεύτερο μας τέρμα, σφύριζε συνέχεια Ολυμπιακό και άφηνε ατιμώρητα αρκετά φάουλ που έκαναν οι ποδοσφαιριστές της γηπεδούχου ομάδας. Δεν έκανε το μεγάλο λάθος στον αγώνα, μπορούσε εύκολα όμως να τιμωρήσει με κόκκινη κάρτα τον Ντουάρτε που ενώ ήταν χρεωμένος με κίτρινη, δεν δίστασε να κάνει λαβή καράτε και να την γλυτώσει στο τέλος.

Η ομάδα

Η ομάδα μας σήμερα πέτυχε το ζητούμενο που ήταν η νίκη και οι τρεις βαθμοί. Απέναντι της βρήκε τον δορυφόρο του ΑΠΟΕΛ που αγωνιζόταν με απαράμιλλο πάθος, κάτι που «ξέχασαν» να κάνουν μία εβδομάδα προηγουμένως. Μετά το πρώτο μας τέρμα όμως, η ομάδα μας αδικαιολόγητα έδωσε χώρο στον Ολυμπιακό και δεν βάλαμε πίεση στους αντιπάλους. Στο δεύτερο ημίχρονο αρχίσαμε δυνατά, πήραμε κεφάλι στο σκορ, όμως δεχθήκαμε αρκετή πίεση από τον Ολυμπιακό. Είχαμε τις φάσεις μας όμως, που έμεναν ημιτελείς λόγω κακής επιλογής στο σουτ ή στην τελική πάσα, στο τέλος όμως φύγαμε από μία δύσκολη έδρα έχοντας στο τσεπάκι τους τρεις βαθμούς που μας ανεβάζουν και πάλι στην κορυφή.

Ο προπονητής

Για την οπισθοχώρηση της ομάδας μετά τις δύο φορές που προηγήθηκε στο σκορ μπορούμε να πούμε πολλά, όμως ο Λέβι για ακόμα μία αγωνιστική οδηγεί την ομάδα στους τρεις βαθμούς. Προτίμησε δίπλα από τον Κόλιν να βάλει τον Σκοπελίτη και χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τον Ιτζάγκι σε θέση βασικού. Ο Ισραηλίτης ήθελε να χτυπήσει στην κόντρα, κάτι που πέτυχε σήμερα, όμως η ομάδα με τους ποδοσφαιριστές που έχει μπορεί να έχει την κατοχή και τον έλεγχο του αγώνα καθώς και να σκοτώνει τα παιγνίδια γρηγορότερα.

Ο κόσμος

Γύρω στις τρεις χιλιάδες ο κόσμος της ομάδας σήμερα που βοήθησε και αυτός με την σειρά του ώστε να έρθει η νίκη και οι τρεις βαθμοί. Ο κόσμος δεν πτοήθηκε από την ισοφάριση του Ολυμπιακού, και συνέχισε το τραγούδι, με τους ποδοσφαιριστές να τους ανταμείβουν στο τέλος με την νίκη.

Τι μας μένει από το παιγνίδι

–          Οι αντεπιθέσεις φωτιά της ομάδας που έφεραν και τα τέρματα.

–          Το ηγετικό παιγνίδι του Αλέξα, καθώς και του Σιέλη στο πρώτο ημίχρονο κυρίως.

–          Το σερί του Ρέζεκ στο σκοράρισμα, που σκοράρει για πέμπτο συνεχόμενο παιγνίδι.

–          Την πολύ καλή απόδοση του Βαλβέρδε, που δείχνει να είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας που είχαμε τα τελευταία χρόνια.

Τι θέλουμε να ξεχάσουμε

–          Την οπισθοχώρηση της ομάδας μας μετά τις δύο φορές που προηγήθηκε.

–          Το παιγνίδι ζωής και θανάτου του Ολυμπιακού, μία εβδομάδα μετά το φιλικό που έδωσαν με το ΑΠΟΕΛ.

–          Το παιδικό λάθος στην άμυνα που έφερε την ισοφάριση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ