Μια πρώτη σκιαγράφηση των φετινών μεταγραφών

Περάσαμε ήδη την πέμπτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, με την ομάδα μας να είναι στο ρετιρέ συγκατοικώντας στην κορυφή με ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ, διαθέτοντας την καλύτερη επίθεση. Έχουμε μέχρι σήμερα ένα καλό πρώτο πλάνο για τις μεταγραφές στις οποίες προχώρησε το καλοκαίρι η ομάδα μας, η οποία φέτος ποιοτικά έχει ανεβεί ένα σκαλί πάνω σε σύγκριση με πέρσι. Το Anorthosis24 κάνει μία πρώτη σκιαγράφηση των φετινών μεταγραφικών αποκτημάτων, όπως τους έχουμε δει στα παιγνίδια μέχρι σήμερα. Έχουμε και λέμε:

Τερματοφύλακες:

Μάθιου Βαλβέρδε: Ο Γάλλος τερματοφύλακας ήρθε αμέσως μετά τον αποκλεισμό στην  Ευρώπη από την Ντίλα Γκόρι, με την ομάδα τα τελευταία τρία χρόνια να μην έχει βρει ένα τερματοφύλακα αντάξιο των Μπεκιάι και Γιωργαλλίδη που ήταν τα προηγούμενα χρόνια στο ρόστερ. Ο Γάλλος παιγνίδι με παιγνίδι κερδίζει την εμπιστοσύνη του κόσμου, και ιδιαίτερα στο παιγνίδι με τον Απόλλωνα ήταν εκ των πρωταγωνιστών καθώς κράτησε ανέπαφη την εστία του στις ευκαιρίες που βρήκε η ομάδα της Λεμεσού. Ιδιαίτερα για την θέση του τερματοφύλακα, είναι πολύ νωρίς να πούμε το οτιδήποτε, όπως απέδειξε και ο Μπεκιάι όταν ήρθε και είχε υποπέσει σε λάθη στα πρώτα παιγνίδια που αγωνίστηκε. Αν συνεχίσει έτσι όμως ο Βαλβέρδε, η ομάδα ίσως να έχει βρει τον πορτιέρο που χρειαζόταν εδώ και τρία χρόνια.

Σρέντιαν Μπλάζιτς: Όπως προαναφέραμε, ένας τερματοφύλακας χρειάζεται παιγνίδια στα πόδια του για σταθεροποιηθεί, όμως ο Μπλάζιτς υπέπεσε σε αρκετά λάθη στα Ευρωπαϊκά παιγνίδια που έδωσε η ομάδα, με αποτέλεσμα ο κόσμος να μην έχει καμία εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, κάτι που έκρινε αναγκαίο την μεταγραφική ενίσχυση στην θέση αυτή. Ο Μαυροβούνιος τερματοφύλακας πληρώνεται κανονικά από την ομάδα μας αλλά είναι εκτός ρόστερ, καθώς δεν βρέθηκε ομάδα για να τον αποκτήσει.

Χρίστος Μάστρου: Ο διεθνής Κύπριος τερματοφύλακας πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με την ομάδα της Αναγέννησης στο περσινό πρωτάθλημα, και που είχε ως αποτέλεσμα να πάρει μεταγραφή στην ομάδα μας. Είναι ο δεύτερος τερματοφύλακας της ομάδας, πίσω από τον Βαλβέρδε, και μέχρι σήμερα δεν έχει πάρει αγωνιστικά λεπτά σε επίσημα παιγνίδια. Ο Μάστρου είναι ένας καλός τερματοφύλακας και ελπίζουμε να είναι έτοιμος να αδράξει την ευκαιρία όποτε του ζητηθεί.

Αμυντικοί:

Πάολο Ζόρζε: Ο Πορτογάλος έκανε μία καταπληκτική χρονιά πέρσι με το ΑΠΟΕΛ, ιδιαίτερα στους ομίλους του Champions League, όπου ψηφίστηκε μάλιστα και στην κορυφαία εντεκάδα της διοργάνωσης. Η ποιότητα του δίνει άλλον αέρα στην αμυντική γραμμή της ομάδας, καθοδηγεί τους συμπαίκτες του, και ήταν μία μεταγραφή που δίκαια προκάλεσε τον ενθουσιασμό στον κόσμο της ομάδας μας. Αναμένουμε να δέσει ακόμη περισσότερο με τους υπόλοιπους και να συνεχίσει σε ψηλά επίπεδα απόδοσης.

Μπράνκο Ίλιτς: Η αποκάλυψη της φετινής Ανόρθωσης. Στα τελευταία τρία παιγνίδια ο Σλοβένος αγωνίζεται στην θέση του κεντρικού αμυντικού, και είναι ένας από τους καλύτερους σε απόδοση ποδοσφαιριστές της ομάδας. Στην Ευρώπη αγωνίστηκε στην θέση του δεξιού μπακ όπου η απόδοσή του δεν ήταν και η καλύτερη, αλλά στο πρωτάθλημα και στην θέση που αγωνίζεται τώρα, κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις και αναδεικνύεται στον ηγέτη της αμυντικής μας γραμμής.

Μεσαία γραμμή:

Γιάννης Σκοπελίτης: Ο γνωστός Σκοπελίτης που ξέραμε από τις προηγούμενες του θητείες στην ομάδα. Ήρθε την τελευταία στιγμή και στα τελευταία παιγνίδια έχει πάρει θέση βασικού στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Ακούραστος, διανύει πολλά χιλιόμετρα σε κάθε παιγνίδι, κόβει τις επιθέσεις του αντιπάλου, αλλά το μειονέκτημα του είναι ότι δεν μπορεί να συμμετέχει στο οργανωτικό κομμάτι της ομάδας.

Νταν Αλέξα: Ο Ρουμάνος με το προσωνύμιο «χειρούργος», είναι ένας εργάτης στον χώρο της μεσαίας γραμμής, ο ποδοσφαιριστής φόβητρο που δεν είχαμε τα τελευταία χρόνια στην ομάδα, όπου στον χώρο της μεσαίας γραμμής ήμασταν πολύ «soft». Έχει καλή μακρινή μπαλιά, και το έδειξε στο παιγνίδι με την Αλκή όπου από πολύ μακριά βρήκε τον Λαβόρδε στην φάση του πρώτου μας τέρματος. Είναι όμως απρόσεκτος σε αρκετές περιπτώσεις, κάτι που το έχει στοιχίσει μέχρι σήμερα τρεις κίτρινες κάρτες σε τέσσερα παιγνίδια.

Μόσε Οχαγιόν: Ο Ισραηλίτης μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της μεσαίας γραμμής, αλλά αυτή που του πηγαίνει περισσότερο είναι αυτή πίσω από τον επιτελικό χαφ και μπροστά από τον κόφτη. Μέχρι σήμερα στο πρωτάθλημα δεν έχει αγωνιστεί σαν βασικός, όμως πρόκειται για καλή περίπτωση ποδοσφαιριστή, με κάθετη πάσα και έφεση στα στημένη. Είναι μία ακόμη ποιοτική λύση για τον χώρο της μεσαίας γραμμής, και σίγουρα θα πάρει και τις ευκαιρίες του στην αρχική εντεκάδα.

Τζουλιάνο Σπαντάτσιο: Ένας εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας για την μέχρι στιγμής πορεία της στο πρωτάθλημα. Ο ποδοσφαιριστής που απουσίαζε από το ρόστερ μας τα τελευταία χρόνια. Έρχεται από πίσω και σκοράρει κατά βούληση, έχοντας πετύχει πέντε τέρματα σε πέντε παιγνίδια. Είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, και αυτός που αναλαμβάνει τα περισσότερα στημένα, από τα οποία έχουμε πετύχει κάποια τέρματα την φετινή χρονιά. Περιμένουμε ακόμη περισσότερα από τον Βραζιλιάνο, ο οποίος είναι ο ηγέτης της ομάδας στην μεσαία γραμμή.

Επίθεση:

Τόνι Κάλβο: Ο Ισπανός είναι ένα από τα μεγάλα ονόματα που ήρθαν στην ομάδα το φετινό καλοκαίρι, άρχισε εξαιρετικά την χρονιά, αλλά στα τελευταία παιγνίδια η απόδοση του έχει πέσει λίγο. Παρόλα αυτά, ο Ισπανός έχει μεγάλη διάθεση και σίγουρα θα ξαναβρεί την φόρμα του. Με την μεταγραφή Κάλβο, η ομάδα γίνεται επικίνδυνη και από τα δεξιά, καθώς πέρσι ο Λαβόρδε ήταν απελπιστικά μόνος από τα άκρα της επίθεσης. Έχει αρκετά καλό πόδι, εξαιρετικές ασσίστ και σέντρες, και από τα πόδια του θα έρθουν πολλά τέρματα στην φετινή πορεία της ομάδας, όπως έγινε και στο πρώτο παιγνίδι με την Πάφο με δύο ασσίστ.

Εμίλ Ζούλα: Ο Ρουμάνος ήρθε με καλές περγαμηνές στην ομάδα, αλλά δύσκολα θα διεκδικήσει θέση βασικού με τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται η ομάδα. Είναι βαρύ φορ, και θα κληθεί να δώσει λύσεις όταν κυνηγάμε το τέρμα και θέλουμε να γεμίσουμε την αντίπαλη περιοχή. Μέχρι σήμερα δεν έχει δείξει τίποτα του σπουδαίο, αλλά ελπίζουμε να ανεβάσει και αυτός ρυθμούς και να βοηθήσει την ομάδα όποτε του ζητηθεί.

Μπαράκ Ιτζάγκι: Ήρθε από το Ισραήλ σαν ένα από τα μεγάλα ονόματα της χώρας, αλλά λόγω Τράττου δεν έχει δείξει ακόμη τι μπορεί να κάνει. Μετά την τιμωρία του, επανέρχεται στο επόμενο παιγνίδι με την Ομόνοια, αν και δύσκολα θα πάρει άμεσα θέση βασικού με τις εμφανίσεις της επιθετικής τριπλέτας το τελευταίο διάστημα. Στα λίγα φιλικά που τον είδαμε, δείχνει να είναι ένας αρκετά ποιοτικός ποδοσφαιριστής, και περιμένουμε πολλά από αυτόν.

Επίσης, το καλοκαίρι αποκτήθηκαν οι νεαροί Πέδρο Αλμέιδα και Δημήτρης Οικονόμου, καθώς και ο αδερφός του Βαλεντίνου Σιέλη, Γιώργος Σιέλης, οι οποίοι δεν έχουν πάρει αγωνιστικά λεπτά σε επίσημα παιγνίδια. Όσον αφορά στον Γουίλιαμ Μποαβεντούρα, δεν τον ξεχάσαμε, απλά δεν θέλουμε να «κρίνουμε» ένα ποδοσφαιριστή που τα έδωσε όλα στην ομάδα και είχε την ατυχία να σταματήσει το ποδόσφαιρο από πρόβλημα στην καρδία του. Να σας θυμίσουμε ότι τις επόμενες ημέρες, στο Anorthosis24 θα μπορείτε να διαβάσετε συνέντευξη του Βραζιλιάνου μαχητή.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ