Με τα μάτια του Ρόνι

Μόνο προβληματισμένος μπορεί να είναι ο Ρόνι Λεύι, παρακολουθώντας το αποψινό παιχνίδι της εθνικής Κύπρου με τους… ξυλοκόπους Νορβηγούς. Όχι βέβαια από την ήττα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, αλλά από την πολύ καλή απόδοση – για άλλη μια φορά – του Βενσάν Λαμπάν.

Ο Γάλλος μέσος, έκανε… λίγο απ’ όλα στο Αντώνης Παπαδόπουλος, αφού έκοβε, μοίραζε, οργάνωνε και καθοδηγούσε το παιχνίδι της ομάδας μας, όντας ο τελευταίος που φέρει ευθύνη για τη βαριά ήττα. Ο προβληματισμός βέβαια του Ισραηλινού κόουτς είναι ευχάριστος, μιας και βλέπει πληθώρα ποδοσφαιριστών να είναι έτοιμοι να ριχθούν στη μάχη της Κυριακής. Ο κ. Λεύι, θεωρεί νευραλγικό τον χώρο του κέντρου και πιστεύει πως η ομάδα που θα επικρατήσει στη μεσαία γραμμή, συγκεντρώνει αυξημένες πιθανότητες να πάρει το ματς.

Οι εντολές στην άμυνα, ανεξαρτήτως της συμμετοχής ή όχι τελικά του Ζορζ, θα παραμείνουν ίδιες όπως στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Σιέλης και Άντιτς, που θα στελεχώσουν τις δυο θέσεις στα άκρα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα παραμείνουν “βιδωμένοι” στο δικό μας μισό του γηπέδου, θέλοντας να αναχαιτίσουν τα εξτρέμ της Ομόνοιας. Ο αντίπαλος είναι γρήγορος μπροστά και ανέβασμα των μπακ μας πιθανόν να τους φέρει προ εκπλήξεων. Εναπόκειται συνεπώς στους ποδοσφαιριστές του κέντρου να περάσουν τη μπάλα στην επίθεση.

Κόντρα στον Απόλλωνα, είναι αλήθεια ότι το κέντρο μας δεν δούλεψε, τουλάχιστον όχι μετά το 0-1. Δεχτήκαμε υπερβολική πίεση από τον αντίπαλο, που ευτυχώς όμως ήταν ανίκανος να νικήσει τον εξαιρετικό Βαλβέρδε. Μη θέλοντας να παίξει με την τύχη του, ο Ρόνι Λεύι είναι πιθανόν να επιστρατεύσει το Λαμπάν, ώστε το κέντρο μας να γίνει πιο απαιτητικό επιθετικά, να κρατήσει για μεγαλύτερα διαστήματα τη μπάλα και να ανεβάσει τη νοητή γραμμή που κρατά τους επιτιθέμενους μακρυά από το τετράγωνο του Γάλλου τερματοφύλακα.

Το πώς τελικά θα διαμορφωθεί η τριάδα του κέντρου είναι ένας γρίφος που δεν αναμένεται να πάρει απάντηση πριν το Σάββατο, τουλάχιστον στο μυαλό του προπονητή μας. Το μόνο βέβαιο και συνάμα ευχάριστο, είναι πως στις προπονήσεις θα πέσουν κορμιά από Σπαντάτσιο, Λαμπάν, Οχαγιόν, Αλέξα και Σκοπελίτη, για μια θέση στην 11άδα του σούπερ-ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ