Γιάννης Κοντός: “Να μπούμε με το δεξί στο πρωτάθλημα”

“Με όνομα βαρύ σαν Ιστορία” λέει το γνωστό άσμα, φράση που ταιριάζει γάντι στο Βενιαμίν της Βαρωσιώτικης δυναστείας στην Πετόσφαιρα ανδρών, Γιάννη Κοντό. Πάντα σεμνός και μετρημένος, πολυάσχολος μεν, αλλά δεν θα χαλάσει ποτέ το χατίρι κάποιου που θα τον πιάσει… κουβέντα για την ομάδα μας. Το “10 το καλό” της Μεγάλης Κυρίας, μας αφιέρωσε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο του, για να μιλήσει για τι άλλο, το αγαπημένο του θέμα: την Ανόρθωση!

Anorthosis24: Γιάννη, την Παρασκευή η ομάδα μας δεν τα κατάφερε να πάρει τον πρώτο τίτλο της χρονιάς και να συνεχίσει απ’ εκεί που έμεινε πέρσι, τι πιστεύεις ότι πήγε στραβά;

Γιάννης Κοντός: Δεν πιστεύω ότι είναι θέμα του τι δεν πήγε καλά, αλλά περισσότερο το τι δεν κάναμε όπως έπρεπε. Είναι γνωστό ότι η προετοιμασία της ομάδας τελείωσε πριν από μια βδομάδα και ήταν φυσιολογικό πως η ομάδα δεν θα απέδιδε το 100% των δυνατοτήτων της.  Εντούτοις, αυτό που μας στοίχισε ήταν τα εύκολα λάθη και οι εύκολοι πόντοι που δώσαμε στην Α.Ε.Κ προς το τέλος των σετ και ενώ ήμασταν μπροστά στο σκορ, με αποτέλεσμα να αλλάξουν οι ισορροπίες.

A:  Είναι ο κακός μας δαίμονας η Α.Ε.Καραβά;

ΓΚ: Η Α.Ε.Καραβά είναι μια πολύ καλή ομάδα που έχει πρωταγωνιστικούς στόχους τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν πιστεύω ότι θεωρείται σαν ο κακός μας δαίμονας.

Α: Και τώρα πρωτάθλημα. Παρασκευή ξεκινάμε, με Ομόνοια, εκτός έδρας. Είμαστε πανέτοιμοι;

ΓΚ: Σαν ομάδα ακόμα δεν είμαστε στα επίπεδα ετοιμότητας που θέλουμε να είμαστε, αλλά θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για να πάρουμε την νίκη κόντρα σε ένα πολύ καλό αντίπαλο και να μπούμε με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα.

Α: Έχουν γίνει το καλοκαίρι δυο προσθήκες ξένων πετοσφαριστών, του κεντρικού Άγγλου Σμιθ και του Βενεζουελάνου διεθνούς Μοντόγια. Πόσο καθοριστική θα είναι η παρουσία τους; Στην ασπίδα άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις, φάνηκαν να έχουν μπει στο πετσί της ομάδας.

ΓΚ: Είναι δυο αθλητές που μπορούν με την ποιότητα αλλά και τις ικανότητες τους να βοηθήσουν τα μέγιστα την ομάδα μας να πραγματοποιήσει τους στόχους της, τόσο ο Μοντόγια όσο και ο Σμιθ είναι σκυλιά στην προπόνηση και σίγουρα έχουν ακόμα πολλά περισσότερα να δείξουν!

Α: Ο κόσμος θεωρεί ότι φέτος είναι η χρονιά επιστροφής στην κορυφή της Κυπριακής Πετόσφαιρας. Μπορούμε να του το υποσχεθούμε;

ΓΚ: Αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι πως θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να ανεβάσουμε την Ανόρθωση εκεί που της αξίζει… Όμως χρειαζόμαστε και από τον κόσμο της ομάδας μας να αγκαλιάσει την προσπάθεια.

Α: Γιάννη πες μας δυο λόγια και για σένα. Πόσο δύσκολο είναι να εργάζεσαι, να συμμετέχεις στις προπονήσεις, να αγωνίζεσαι στα παιχνίδια; Πώς τα προλαβαίνεις;

ΓΚ: Σίγουρα δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα, αλλά όλα τα παιδιά στην ομάδα περίπου αυτό το πρόγραμμα ακολουθούν μιας και το κυπριακό βόλεϊ δεν προσφέρεται για επαγγελματική εργασία. Παρόλα αυτά, οι ώρες που περνώ με την ομάδα είναι αυτές που με ηρεμούν!

Α: Στον ελεύθερο σου χρόνο – όσο έχεις – με τι σου αρέσει να ασχολείσαι;

ΓΚ: Τον ελεύθερο μου χρόνο οφείλω να τον αφιερώνω στην αρραβωνιαστικιά μου αλλά και τους φίλους μου που με αντέχουν όλη την βδομάδα (γέλια…)

Α: Γιάννη σ’ ευχαριστούμε πάρα πολύ, ευχόμαστε καλή αρχή την Παρασκευή και κάθε επιτυχία στην ομάδα μας!

ΓΚ: Εγώ σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές σας, και εύχομαι φέτος ο κόσμος να αγκαλιάσει και το πετοσφαιρικό τμήμα. Καλή αρχή και καλή επιτυχία στην προσπάθεια που κάνετε για ενημέρωση του κόσμου της ομάδας μας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ