Λαβόρδε: «Η Ανόρθωση είναι το σπίτι μου»

Συνέντευξη στο περιοδικό Prima Scala έδωσε ο σταρ της ομάδας μας Ρικάρντο Λαβόρδε, ο οποίος μίλησε για τον ερχομό του στην Κύπρο, την καριέρα του με την Ανόρθωση, αλλά και για στιγμές της καθημερινότητάς του. Ο Ρικάρντο εξηγεί  επίσης τους λόγους για τους οποίους δεν προχώρησε η μεταγραφή του στην Ρωσία πριν μερικούς μήνες. Αναλυτικά η συνέντευξη:

Με ποιο τρόπο φανταζόσουν ότι θα εξελιχθεί η ζωή σου; Ήταν πολύ διαφορετικό από αυτό που ζεις σήμερα;

«Ναι ήταν διαφορετικά, επειδή η Κολομβία είναι μεγάλη χώρα και με ήξεραν περισσότερο μόνο στην πόλη μου. Στην Κύπρο με ξέρουν παντού και είναι ωραίο γιατί όταν με χαιρετούν όταν πάω για καφέ, καταλαβαίνω ότι κάνω καλή δουλειά και ότι με εκτιμά ο κόσμος. Αυτό με βοηθά στο να γίνομαι καλύτερος Δεν περίμενα ότι η ζωή μου θα εξελισσόταν με αυτό τον τρόπο, αλλά είναι καλό και μου αρέσει».

Η καθημερινότητα σου ή η ρουτίνα σου, αν θέλεις, τι περιλαμβάνει;

«Προπονήσεις, βόλτες με φίλους. Μου αρέσει να ακούω μουσική και να βλέπω ταινίες. Μου αρέσει η ήρεμη ζωή».

Ποιο θεωρείς ότι είναι το ατού σου στο παιχνίδι;

«Το μυστικό μου είναι να παίζω όπως όταν ήμουν παιδί. Όταν ήμουν μικρός το μόνο που έκανα ήταν να παίζω ποδόσφαιρο και ήμουν πολύ χαρούμενος. Τώρα προσπαθώ να κάνω το ίδιο, αλλά σίγουρα με μεγαλύτερη ευθύνη, γιατί τώρα παίζω επαγγελματικά».

Μέχρι τώρα ποια ήταν η πιο σημαντική στιγμή στην καριέρα σου;

«Όταν ήρθα στην Ανόρθωση».

Πώς πήρες την απόφαση να έρθεις στην Κύπρο;

«Ήταν μια καλή ευκαιρία για μένα και το όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή είναι να αγωνιστεί στην Ευρώπη. Όταν μου έγινε η πρόταση σκέφτηκα ότι ήταν μια καλή ευκαιρία και για μένα, αλλά και για την οικογένεια μου και έτσι αποφάσισα να έρθω».

Ποιες ήταν οι πρώτες σου σκέψεις όταν δέχθηκες την πρόταση;

«Μπήκα στο ίντερνετ και έψαξα φωτογραφίες και πληροφορίες για την Κύπρο. Είδα ότι είναι καλή χώρα με καλό κόσμο και καλό πρωτάθλημα και έτσι αποφάσισα να έρθω».

Με ποιο τρόπο επηρέασε το οικογενειακό σου περιβάλλον και τις επιλογές σου;

«Όταν μου έγινε η πρόταση μίλησα με τη μητέρα μου και χάρηκε πολύ και με βοήθησε στο να πάρω την απόφαση να έρθω στην Κύπρο και στην Ανόρθωση».

Ερχόμενος εδώ ποιους στόχους έθεσες για την ομάδα της Ανόρθωσης;

«Όταν ήρθα και είδα τον κόσμο της Ανόρθωσης, το γήπεδο, αλλά και το ότι είναι μια μεγάλη ομάδα, σκέφτηκα πως πρέπει να πρώτα από όλα να παίζω καλά και να προσφέρω όσο μπορώ. Όμως φυσικά θέλω να κατακτήσω και το πρωτάθλημα».

Όταν ήρθες στην Κύπρο, ποιο ήταν το πιο δύσκολο σημείο προσαρμογής σου;

«Δεν δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα στο να προσαρμοστώ σε μια νέα χώρα, επειδή προηγουμένως έπαιζα στην Ελβετία. Μόνο η γλώσσα με δυσκόλεψε λίγο αλλά και το οδήγημα από τη δεξιά μεριά, όμως γενικά δεν γνώρισα οποιαδήποτε ιδιαίτερη δυσκολία».

Η Ανόρθωση με ποιο τρόπο μπορεί να επωφεληθεί από τον Ρικάρντο;

«Η Ανόρθωση είναι το σπίτι μου και σε κάθε παιχνίδι προσπαθώ να παίζω καλά, να βοηθώ την ομάδα και να κερδίζουμε. Αν μια μέρα θα φύγω από την Ανόρθωση, δεν θέλω να φύγω χωρίς τίτλους».

Υπάρχει μυστικό επιτυχίας εκτός από τη σκληρή δουλειά;

«Πέραν από τη σκληρή δουλειά χρειάζεται και υπομονή. Πρέπει να βελτιώνεις τον εαυτό σου και να τα δίνεις όλα στις προπονήσεις και στους αγώνες. Επίσης στην Ανόρθωση υπάρχει καλό κλίμα, είμαστε σαν αδέλφια και αυτό βοηθά πολύ».

Έχεις κάποιο πρότυπο;

«Τον Ροναλτίνιο».

Υπάρχει κάποιο άτομο που θα μπορούσε να επηρεάσει τις αποφάσεις σου στη δουλειά;

«Η μητέρα μου. Με βοηθά, με αγαπά και είναι το άτομο που εμπιστεύομαι περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο».

Το ενδεχόμενο μεταγραφής σου σε ρωσική ομάδα πως σου φάνηκε;

«Μου άρεσε στην αρχή, όμως μετά όταν έμαθα περισσότερες πληροφορίες για τη χώρα και για το κλίμα της άλλαξα γνώμη. Αλλά θα έκανε καλό στην καριέρα μου αν έπαιρνα τη μεταγραφή, ήταν μια καλή ευκαιρία».

Ποια υπόσχεση έχεις δώσει στον εαυτό σου; Μέχρι που θα ήθελες να φτάσεις;

«Έδωσα την υπόσχεση στον εαυτό μου να αγωνιστώ στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και σε Εθνικό επίπεδο ομάδας».

Υπάρχουν κάποιες θυσίες που έκανες που θα ήθελες να πάρεις πίσω;

«Έκανα κάποιες θυσίες στη ζωή μου με τις οποίες έχω βοηθήσει πολλούς ανθρώπους, τους φίλους μου και ειδικά την οικογένειά μου. Πιστεύω ότι χωρίς αυτές τις θυσίες δεν θα είχα βοηθήσει πολλούς ανθρώπους και δεν το μετανιώνω».

Ποια είναι η σχέση σου με τον κόσμο;

«Είναι φυσιολογική και τους ευχαριστώ για την υποστήριξη».

Τι είναι αυτό που σου αρέσει περισσότερο στην Κύπρο;

«Μου αρέσει ο κόσμος, αλλά και ο καιρός».

Πώς θα ήθελες να είναι η ζωή σου σε δέκα χρόνια από σήμερα;

«Θα ήθελα να κάνω οικογένεια και παιδιά, αγαπώ τα παιδιά και θα μου άρεσε πολύ να παίζω μαζί τους. Όσον αφορά την καριέρα μου εύχομαι μέχρι τότε να έχω κερδίσει πολλούς τίτλους και όταν τελειώσω την καριέρα μου οι άνθρωποι να με θυμούνται».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ