Κάποτε ήταν ντέρμπι…

Μια μικρή αναδρομή στην ποδοσφαιρική ιστορία επιχειρούμε, με αφορμή το παιχνίδι της Κυριακής στο Τσίρειο, κόντρα στον Απόλλωνα.

Ήταν η πρώτη αγωνιστική για το πρωτάθλημα 1994-95, όταν η Ανόρθωσις του Αντρέα Μουσκάλη εκστράτευε στη Λεμεσό, πεισμωμένη να σπάσει την αρνητική παράδοση που δεν την ήθελε να κερδίζει τον αντίπαλο της εκτός έδρας. Όπερ και εγένετο, δια… ποδός Δημήτρη Ασσιώτη. Ο Κύπριος άσσος, ευτύχησε να βάλει ένα όμορφο γκολ που έκρινε τη συνάντηση (0-1) και έδωσε ψυχολογική ώθηση στην ομάδα μας, η οποία έφευγε με το διπλό έχοντας αλώσει το άνδρο ενός εκ των βασικών συνδιεκδικητών του τίτλου…

Το στοιχειωμένο κάστρο, μετά από 15 χρόνια, έπεσε! Με το τέλος της χρονιάς, η Μεγάλη Κυρία του κυπριακού ποδοσφαίρου θα πανηγυρίσει τον τίτλο του πρωταθλητή, για πρώτη φορά στην προσφυγιά! Η ποδοσφαιρική ιστορία στην Κύπρο, άλλαζε για τα καλά…

Έκτοτε, το Τσίρειο αποτελεί ένα υγιεινό περίπατο για το Φοίνικα. Συγκεκριμένα, σε σύνολο 18 αναμετρήσεων, η ομάδα μας μετρά 7 νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες, οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις ήταν “βολικές” στις πορείες προς τους τίτλους. Το μεγαλύτερο σκορ, σημειώθηκε την περίοδο 1998-99, όταν η Ανόρθωσις κατέβαλε τους Λεμεσιανούς με 1-3. Από την άλλη πλευρά, στο “παθητικό” μας έχουμε μόλις 4 ήττες. Μία εκ των οποίων μάλιστα, το 2000, με την ομάδα μας να θέλει μόλις ένα βαθμό για τη μαθηματική στέψη, τον οποίο προτίμησε να… “φυλάξει” για τον αμέσως επόμενο αγώνα στο “Αντώνης Παπαδόπουλος”.

Η παράδοση, γέρνει σαφώς υπέρ μας (7-7-4) χωρίς βέβαια αυτό να λέει τίποτα περισσότερο. Την ανωτερότητα της ομάδας μας, καλούμαστε να επιβεβαιώσουμε στο γήπεδο.

Τα στατιστικά στοιχεία, προέρχονται από την ιστοσελίδα anorthosis1911.net.

Αλιγάτορας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ