Κάκος: «Η Ανόρθωση στα δύσκολα ενώνεται» (βίντεο)

Σε κλίμα συγκίνησης, εγκαινιάστηκε σήμερα στο μουσείου του Αντώνης Παπαδόπουλος το βιβλίο δωρητών του σωματείου μας. Το Βιβλίο Δωρητών θα είναι διαθέσιμο καθημερινά στα γραφεία του σωματείου μας στη Λάρνακα από τις 09.00 μέχρι τις 17.00 και στο Μουσείο του σωματείου από τις 17.00 μέχρι τις 19.00, ενώ το Μουσείο θα είναι ανοικτό και τις ημέρες των αγώνων. Όπως αναφέραμε προηγουμένως, συγκίνηση προκάλεσε η ενέργεια του αρχηγού της ομάδας Γιάννου Οκκά να δώσει εισφορά στην ομάδα, αναφέροντας πως «η Ανόρθωση με έχει βοηθήσει και είναι σειρά μου να βοηθήσω και εγώ την Ανόρθωση, έστω και με αυτό το ελάχιστο». Πρώτος υπόγραψε το βιβλίο ο πρώην Πρόεδρος της ομάδας Αντώνης Δημητρίου, με τον νυν Πρόεδρο Σάββα Κάκο να δηλώνει πως το μουσείο έγινε σχεδόν με έξοδα του κ. Δημητρίου, και πως το να το υπογράψει πρώτος ήταν «κάτι που δικαιούται».

Αναλυτικά οι δηλώσεις από τα εγκαίνια:

Σάββας Κάκος:

«Είναι σημαντική μέρα γιατί δίνεται η ευκαιρία σε όσους αγαπούν την Ανόρθωση από το υστέρημα τους να βοηθήσουν αυτή την μεγάλη ιδέα, την Ανόρθωση της Αμμοχώστου, η οποία μας έχει δώσει πολλά. Θέλω να σταθώ σε 2-3 πολύ σημαντικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος και μας έχουν συγκινήσει. Πρώτα θέλω να ευχαριστήσω όλη την οικογένεια της Ανόρθωση που βρίσκεται σύσσωμη κοντά μας. Οι παλαίμαχοι, οι νέοι, οι οργανωμένοι φίλαθλοι και οι γυναίκες της Ανόρθωσης, οι «Αρσινόες». Η Ανόρθωση στα δύσκολα ενώνεται και δεν επιτρέπει σε κανένα να έχει να την αμφιβολία ότι θα συνεχίσει να μεγαλουργεί όπως έχει κάνει σε 101 χρόνια ιστορίας.

Το συνεργατικό ταμιευτήριο της Καρπασίας μόλις ανακοινώσαμε αυτό το έργο, από μόνοι τους μας έχουν πει ότι θέλουν να συνεισφέρουν. Όπως κάποιοι επώνυμοι και ανώνυμοι φίλοι που είναι κοντά μας και τους ευχαριστούμε. Ένας φίλος, να μου επιτρέψεις αν και δεν σου αρέσει Χρίστο (Πουλλαΐδης), να σε ευχαριστήσω, διότι πάντα στα δύσκολα είναι τη δική σου πόρτα που χτυπούμε και πάντα είσαι δίπλα μας με οποιοδήποτε τρόπο και οφείλω δημόσια για να νιώθω καλά να πω ότι είναι τιμή μας που έχουμε τέτοιους Ανορθωσιάτες.

Ένας άλλος άνθρωπος που με έχει συγκινήσει, αφού με έχει πάρει τηλέφωνο ο Ιούλιος Κονναρής λίγο πριν μπω στο μουσείο για να με ενημερώσει, είναι ο Γιαννάκης ο Οκκάς που ήρθε εδώ για μια ακόμη φορά, όχι για να προσθέσει τη φιγούρα του μαζί με τους άλλους παλαίμαχους, γιατί έχει άλλα 4-5 χρόνια ακόμη ποδόσφαιρο, αλλά για να συνεισφέρει σε αυτή την προσπάθεια.

Ένα μεγάλο μπράβο Γιαννάκη μου και πραγματικά η Ανόρθωση είναι το δεύτερο σου σπίτι. Και μακάρι να υπάρχουν και άλλοι ποδοσφαιριστές που να ακολουθούν τα δικά σου τα βήματα γιατί είσαι μοναδικός. Θέλω επίσης να πω για ένα φίλο που ουδέποτε χτύπησα το τηλέφωνο, του ζήτησα κάτι και μου αρνήθηκε. Είναι ο Αντώνης Δημητρίου ο οποίος για να βρισκόμαστε σήμερα εδώ, για όσους δεν το γνωρίζουν, η μεγαλύτερη συνεισφορά ήταν δική του.

Αυτό το μουσείο έγινε σχεδόν με δικά του έξοδα και οφείλω Αντώνη, έστω και αν δεν σου αρέσει, να κάνω το καθήκον μου και να σε ευχαριστήσω. Παρά το γεγονός ότι είχα πει ότι θα ανοίξω εγώ το βιβλίο των εισφορών, θέλω να μου επιτρέψεις να σου παραχωρήσω τη θέση μου και να ανοίξεις το βιβλίο των εισφορών. Είναι κάτι το οποίο δικαιούσαι».

Γιάννης Οκκάς:

«Είμαι ένας πρώην και νυν ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης. Θέλω να πω ότι η Ανόρθωση για μένα είναι ένα σημαντικό κομμάτι στην καριέρα μου. Με έχει βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό να κάνω το άλμα στο εξωτερικό και με έχει βοηθήσει και τώρα που επέστρεψα στην Κύπρο. Γνωρίζουμε όλοι ότι είναι μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδος, ειδικά για το ποδόσφαιρο αλλά και την ομάδα μας, την Ανόρθωση. Επειδή στη ζωή μου έχω μάθει να εκτιμάω όσους με έχουν βοηθήσει σήμερα δίνω το παρόν μου και είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω. Εύχομαι όλοι να είμαστε κοντά στην Ανόρθωση. Είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος της Ανόρθωσης θα είναι κοντά. Η Ανόρθωση με έχει βοηθήσει και είναι σειρά μου να βοηθήσω και εγώ την Ανόρθωση, έστω και με αυτό το ελάχιστο».

Χρίστος Πουλλαΐδης:

«Η Ανόρθωση σημαίνει πολλά για όλους μας. Αυτό που μένει στην ιστορία είναι ότι η Ανόρθωση μας έχει βοηθήσει όλους ποικιλοτρόπως και οφείλουμε αυτή τη στιγμή που μας χρειάζεται να σταθούμε δίπλα της. Παρακαλώ όλο τον κόσμο της Ανόρθωσης να βάλει το λιθαράκι του. Όχι μόνο 2-3 άτομα που συνεισφέρουν συνεχώς, αλλά να συνεισφέρουν και οι πολλοί. Ήρθα από το εξωτερικό για να συμπαρασταθώ της ομάδας μας σε αυτή την προσπάθεια για να την δούμε να πηγαίνει ψηλά και ψηλότερα. Η Ανόρθωση είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο της ιστορίας της Κύπρου και αυτό στηρίζουμε».

Το βίντεο με τις δηλώσεις από το AnoMedia:

[nggallery id=4]

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ