Η διάσκεψη τύπου Κάκου – Λέβι (video)

Κοντά στην ολοκλήρωση της είναι η διάσκεψη τύπου στο Αντώνης Παπαδόπουλος, από τον Σάββα Κάκο και Ρόνι Λέβι. Τι προηγήθηκε στην διάσκεψη μέχρι τώρα. (από το balla.com.cy). Το βράδυ θα ακολουθήσει μία πρώτη άποψη του Anorthosis24 για όσα θα ειπωθούν στην διάσκεψη τύπου.

Ρόνι Λέβι: “Είμαστε στη διακοπή λόγω των Εθνικών ομάδων και θα ήθελα να πω καλή επιτυχία στην Κύπρο. Είναι ευκαιρία για εμάς να δουλέψουμε πιο ξεκούραστοι για το επόμενο παιχνίδι. Σε ότι αφορά στην ομάδα μας, μέχρι τώρα τα πράγματα κυλούν καλά. Και δεν μιλάω μόνο για τα αποτελέσματα, αλλά και για τον τρόπο που ήρθαν τα αποτελέσματα. Η ομάδα μας άλλαξε πολλούς παίκτες φέτος και χρειάζεται χρόνο για να είναι η ομάδα που θέλουμε να είναι και να δείξει την ποιότητα που μπορούμε. Είμαστε πολύ σοβαροί και επαγγελματίες, δουλεύουμε πολύ σκληρά. Επίσης έχουμε πολύ καλούς παίκτες και είμαι σίγουρος ότι βρούμε τον τρόπο να τρέξουμε μέχρι τέλους.

Όπως έχω ξαναπεί, χρειάζομαι χρόνο να βρω τους κατάλληλους 11, το κατάλληλο σύστημα. Όπως έχετε δει, δεν έχουμε χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες. Υπάρχουν καλοί παίκτες που δεν έχουν παίξει. Αλλά η σεζόν είναι μακρά και δεν βλέπω μόνο το παρόν, αλλά και το μέλλον. Είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε το καλύτερο για την ομάδα. Θα είμαστε η ομάδα για την οποία η ομάδα της Ανόρθωσης θα είναι περήφανοι.

Δεν έχετε καταλήξει σε σύστημα και 11άδα;

Πρώτα από όλα το ποδόσφαιρο συνεχώς αλλάζει. Παίκτες που ίσως δεν ξεκινούν έναν αγώνα σου δείχνουν ότι πρέπει να ξεκινούν μέσα από τις προπονήσεις. Πάντα εξαρτάται από το τι χρειάζεσαι, δύναμη ή τακτική. Για μένα ήταν πολύ σημαντικό να βρω ισορροπία μεταξύ ποιότητας και δύναμης τώρα.

Μπορείτε να σχολιάσετε τη βελτίωση της ομάδας ανασταλτικά;

Πρώτα από όλα είναι αλήθεια ότι έχουμε βελτιωθεί στην άμυνα. Είχα πει ότι γι’ αυτό χρειαζόμαστε χρόνο. Χρειαζόμαστε χρόνο για να δείξουμε τι δουλεύουμε, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Να το αποδεικνύουμε σε κάθε παιχνίδι για μεγάλο και όχι μικρό διάστημα. Τώρα είδαμε βελτίωση σε τρεις αγώνες, εγώ θέλω να την δω στους επόμενους πέντε αγώνες. Ψάχναμε την ιδανικότερη λύση και στην άμυνα, θέλω να το δω και στη συνέχεια.

Σε τι κατάσταση είναι ο Ζόρζε; Προλαβαίνει το ντέρμπι;

Ο τραυματισμός δεν είναι σοβαρός. Επίσης ξέρουμε ότι ο Πάουλο είναι πολύ μαχητής και δυνατός. Οι γιατροί κάνουν ότι μπορούν για να τον έχουμε έτοιμο και ελπίζουμε να τον έχουμε.

Υπάρχουν και εξαιρετικές επιδόσεις στην επίθεση…

Μετά από 20 παιχνίδια θα δούμε τη στατιστική για να κρίνουμε αν είναι καλές οι επιδόσεις. Με τον τρόπο μας και τους παίκτες που έχουμε, είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσουμε έτσι.

Πόσο ικανοποιημένος είστε με την ομάδα και τι περιθώριο βελτίωσης υπάρχει;

Είμαστε μόλις στο 45-50% από αυτό που μπορούμε να αποδώσουμε. Με το χρόνο θα γινόμαστε καλύτεροι, είμαι σίγουρος. Χρειάζεται χρόνο να γίνεις ομάδα. Αυτό το ξεκίνημα μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε και πιστεύω ότι θα φέρει τον κόσμο δίπλα μας, όπως ήταν στο τελευταίο παιχνίδι στη Λεμεσό. Χρειαζόμαστε τον κόσμο μας.

Όσα έγιναν με την Ντίλα Γκόρι σας πείσμωσαν;

Η ομάδα ήταν στο ξεκίνημα της σεζόν. Αν η ομάδα θέλει να έχει κάποια επιτυχία στο ξεκίνημα της σεζόν στην Ευρώπη, είναι βασικό να ξεκινήσει με τον κορμό της περασμένης χρονιάς. Όταν το έχεις αυτό, σίγουρα έχεις περισσότερες πιθανότητες να πετύχεις. Όταν όμως έχεις νέα ομάδα, είναι πολύ πιο δύσκολο. Το ματς επίσης ήταν πολύ νωρίς. Δεν είχαμε ούτε τρεις εβδομάδες διακοπές από την περασμένη χρονιά, δουλέψαμε σαν τρελοί, τεχνικό τιμ, διοίκηση, όλοι, 24 ώρες το 24ωρο. Είμαι απογοητευμένος που δεν τα καταφέραμε. Αλλά από την άλλη ετοιμάσαμε την ομάδα για το πρωτάθλημα, επιλέξαμε καλούς χαρακτήρες, αυτό θα μας βοηθήσει στη συνέχεια.

Μπορεί αυτή η ομάδα να πάρει το πρωτάθλημα;

Να μιλήσω από τώρα μέχρι το τέλος της σεζόν είναι πολύ νωρίς. Σκέφτομαι μόνο το επόμενο παιχνίδι. Πέρυσι είχα πει στον πρόεδρο και στη διοίκηση ότι δεν μπορούμε να παλέψουμε μέχρι τέλους. Αλλά γι’ αυτή την ομάδα είμαι βέβαιος ότι θα παλέψουμε μέχρι το τέλος και αν είμαστε εκεί, έχουμε τη δύναμη να το κάνουμε. Έχουμε τις δυνατότητες να πάρουμε το πρωτάθλημα, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει με τα λόγια. Χρειάζεται δουλειά και δύναμη και στις δύσκολες στιγμές που θα έρθουν.

Κάνει σκέψεις για αντι-Μπόα για τον Ιανουάριο;

Πρώτα από όλα εύχομαι ο Μπόα να έχει την υγεία του. Είναι μία δύσκολη στιγμή για την ομάδα μας. Για τώρα έχουμε βρει τη λύση με τον Βαλεντίνο Σιέλη σ’ αυτή τη θέση, είναι κι άλλοι παίκτες. Μέχρι τον Ιανουάριο υπάρχουν πολλά παιχνίδια. Όταν πλησιάσει ο Ιανουάριος και χρειαζόμαστε κάτι σ’ αυτή τη θέση ή σ’ άλλη θέση, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και προετοιμασμένοι πάντα.

Πώς περιμένετε το ντέρμπι με την Ομόνοια;

Είναι πολύ νωρίς, αλλά όλοι ξέρουμε ότι είναι μεγάλη ομάδα. Τα παιχνίδια με την Ομόνοια είναι πάντα δύσκολα. Συγκεντρωνόμαστε στο δικό μας παιχνίδι. Σε ότι αφορά τον Ιτζάκι είναι ποιοτικός και καλός παίκτης, είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσει την ομάδα.

Ολοκληρώθηκαν οι τοποθετήσεις του Ρόνι Λέβι. Ο λόγος στον Σάββα Κάκο.

Σάββας Κάκος: “Επειδή δεχτήκαμε πολλές φορές την ερώτηση γιατί δεν γίνονται διασκέψεις πριν τα ματς, κάπου είχατε δίκιο, κάπου όχι. Εδώ είναι ο χώρος των δημοσιογραφικών διασκέψεων, αν γίνονταν στη Λευκωσία, θα υπήρχε μεγαλύτερη παρουσία, αλλά θα ήταν προσβλητικό για την Ανόρθωση. Θα γίνονται σε πιο τακτά διαστήματα. Δεν ήταν απόφαση του Λέβι να μην γίνονται διασκέψεις, ήταν δική μου απόφαση.

Ο λόγος για τη δική μου δημοσιογραφική διάσκεψη είναι για να θίξουμε τρία θέματα που απασχολούν τον κόσμο μας και εμάς σαν διοικητικό συμβούλιο. Και οφείλουμε να ενημερώνουμε σωστά για κάθε θέμα που απασχολεί τον κάθε Ανορθωσιάτη. Το ένα έχει να κάνει με τη διαιτησία, το δεύτερο με τη βία στα γήπεδα και το τρίτο έχει να κάνει με τα οικονομικά του σωματείου και γενικά του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Ξεκινώντας από τη διαιτησία, επειδή γίνεται πολύς ντόρος τελευταία, και για να είμαι πιο συγκεκριμένος γιατί δεν καταγγέλλουμε μία διαιτησία αφού νιώθουμε ότι αδικηθήκαμε, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι γίνονται τεράστιες προσπάθειες από όλα τα σωματεία ώστε να βελτιωθεί κάτι. Με το να καταγγέλλεις διαιτησίες, επειδή άκουσαν ότι είναι θέμα οικονομικό, να πω ότι θα γινόταν οτιδήποτε χωρίς να κοιτάμε το οικονομικό. Το θέμα είναι να στέλνονται τα μηνύματα εκεί που πρέπει. Έχουμε πλήρη επίγνωση του τι κάνουμε και θεωρούμε ότι χωρίς να συμπεριφερόμαστε ως οπαδοί, οφείλουμε να προστατεύουμε τα συμφέροντα του σωματείου.

Συγκεκριμένα για το ματς με Απόλλωνα το διαιτήτευσε ένας νέος διαιτητής. Έχουμε πει οι πρόεδροι να στηρίξουμε την κυπριακή διαιτησία, αυτήν έχουμε. Με το να καταγγείλεις ένα νέο παιδί που έχει κάνει λάθη το μόνο που καταφέρνεις είναι να μην μπορείς να αφήσεις τα νέα παιδιά να ανελιχθούν και να μπορέσουν να δουλέψουν κι αυτά για να βελτιωθούν. Αυτό δεν σημαίνει αδυναμία. Επιλέξαμε έναν πιο ήπιο τόνο, απ’ ευθείας επικοινωνία με την Ομοσπονδία και την Επιτροπή Διαιτησίας. Είμαι βέβαιος ότι θα γίνουν οι συστάσεις που πρέπει για να μην επαναληφθούν. Όλοι λέμε ότι θέλουμε ίση μεταχείριση. Αν το εννοούμε όλοι αυτό θα γίνει σύντομα το μέλλον θα δείξει αν αυτή η πολιτική είναι σωστή. Αυτή τη στιγμή έτσι ενεργούμε και θα ενεργούμε. Θα στηρίξουμε το νέο αίμα στη διαιτησία γιατί χρειάζεται νέο αίμα.

Ερωτήσεις για τη διαιτησία:

Είχατε μιλήσει και πέρυσι για τη διαιτησία. Είδατε βελτίωση;

Έγιναν κάποιες αλλαγές. Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε ικανοποιημένοι. Θεωρούμε ότι έπιασαν τόπο, ότι προβλημάτισαν την Ομοσπονδία, έγιναν κάποιες αλλαγές και θα είμαστε οι πρώτοι που θα επικροτούμε τις αλλαγές αν είναι για καλό. Ναι, υπάρχουν καλά σημάδια και στατιστικά αν το δούμε το επίπεδο της κυπριακής διαιτησίας που επαναλαμβάνω δεν έχουμε και επιλογή… Πρέπει να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε αυτό το επίπεδο.

Είναι θέμα ανικανότητας ή παρεμβάσεων;

Το πρόβλημα είναι προκατάληψη που βγαίνει και από την ερώτηση. Το να βγαίνουμε όλοι δημόσια και να τα βάζουμε με τη διαιτησία δεν βοηθά. Το θέμα είναι να συνεργαστούμε ε όλοι με τον τρόπο που επιλέξαμε φέτος, με το διάλογο. Θέλω να καθησυχάσω τον κόσμο της Ανόρθωσης -γιατί γνωρίζω τι λέγεται και ότι κατηγορούμαι για αδυναμία να ελέγξω το παρασκήνιο- ότι αν προσπαθήσουμε όλες οι ομάδες και με τη συνεργασία των ΜΜΕ, μπορούμε να βελτιώσουμε τη διαιτησία. Δεν θα δημοσιοποιείται ότι γίνεται. Δεν έχει σημασία τι λέω εγώ.

Κεφάλαιο “Βία”

Ήμουν σε μία σύσκεψη σήμερα για την παρουσία των φιλοξενούμενων… Ένα παιχνίδι είναι το ποδόσφαιρο και πρέπει να μπορεί να το απολαμβάνει ο κόσμος, με την οικογένειά του, άνθρωποι όλων των ηλικιών, παιδιά, ηλικιωμένοι. Είμαστε υπόχρεοι να προστατεύσουμε το σωματείο μας. Πραγματικά σήμερα και οφείλω να το πω δημόσια, το ίδιο θέλει και η Ομόνοια. Και είμαι βέβαιος ότι και άλλα σωματεία το θέλουν. Η βία είναι κοινωνικό φαινόμενο αλλά είναι μία μάστιγα που πρέπει να καταπολεμήσουμε όλοι μαζί. Θα λύσουμε πολλά προβλήματα. Θα έχει και οικονομικό όφελος αφού τα πρόστιμα είναι συνεχή.

Στο παιχνίδι με την Ντίλα Γκόρι έγιναν απαράδεκτα γεγονότα για την ιστορία της ομάδας. Χωρίς τυμπανοκρουσίες και να δημοσιοποιούμε τι κάνουμε, πήραμε σημαντικές αποφάσεις που έχουνε να κάνουν ακόμη και με αποβολή φιλάθλων που ζημιώνουν την ιστορία του σωματείου μας. Ακόμη και φιλάθλους που υπάρχει η υπόνοια ότι ζημιώνει την ομάδα. Είμαι βέβαιος ότι ο φίλαθλος κόσμος όχι μόνο επικροτεί, αλλά επιζητά αυτό το πράγμα. Δεν είναι εύκολο να το κάνει αυτό μόνο του ένα διοικητικό συμβούλιο. Δεν έχουμε πει ποτέ ότι θέλουμε να κάνουμε εκκλησία το γήπεδο, υπάρχουν όμως όρια. Αυτά τα όρια κι αυτές οι κόκκινες γραμμές δεν πρέπει να ξεπερνιούνται γρήγορα. Να μην νομίζει ο κόσμος ότι δεν ξέρουμε τι γίνεται.

Και ο καθένας ξεχωριστά μπορεί να συμβάλει στην καταπολέμηση της βίας. Να το κάνουμε για την ιστορία της ομάδας μας. Να μπορέσουμε επιτέλους να βάλουμε τάξη στο σπίτι μας και όπου παρουσιάζεται η Ανόρθωση. Ακόμη και με τα πιο θερμόαιμα παιδιά, με τους οργανωμένους κάθε ομάδας, που κάποιοι τους θεωρούν κόκκινα πανιά, εμείς θέλουμε να συνεργαζόμαστε αν καταλάβουν ότι βλάπτουν πρώτα την ομάδα τους και μετά τους εαυτούς τους. Έχω προσέξει ότι δεν το προβάλετε τελευταία, τη βία προσπαθείς να τη λύσεις εντός δωματίου. Να δουλέψουμε όλοι μαζί, και με την αστυνομία. Τους είπα και σήμερα ότι είμαστε δίπλα τους, αλλά να έρθουν και αυτοί δίπλα μας. Είμαστε βέβαιοι ότι θα φέρουμε τις οικογένειες στα γήπεδα, αυτός είναι ο στόχος μας.

Έχουν αποβληθεί φίλαθλοι από το γήπεδο;

Ναι, έχουμε αποβάλλει φιλάθλους. Ότι είναι να γίνει θα γίνει, γιατί πρέπει να σεβαστούμε τη μεγάλη μερίδα του κόσμου.

Με ποιους τρόπους θα εξαλείψετε τη βία;

Το μέτρο της αλλαγής της κερκίδας είναι μία πρωτοπορία. Από τα 2.600 εγγυημένα εισιτήρια πάμε στα 1100. Αυτό είναι οικονομικό κόστος. Το να ζημιώνεις αυτή την εποχή 30.000 έσοδα από ένα παιχνίδι δεν είναι εύκολη απόφαση. Το να αποβάλλεις κόσμο από το γήπεδο είναι μέτρο. Το να κάνεις σεμινάρια είναι μέτρο. Η υπόσχεση που δίνουμε στον κόσμο είναι ότι κάνουμε ότι μπορούμε για να μην επαναληφθούν επεισόδια. Η βία διώχνει κόσμο από τα γήπεδα και δεν φέρνει κόσμο στα γήπεδα. Στα μέτρα των δυνατοτήτων μας θα κάνουμε ότι μπορούμε. Δεν μπορούμε όμως μόνοι ,ας. ούτε μόνη η Ομοσπονδία, ούτε η Αστυνομία, όλοι μαζί.

Με την προσέλευση του κόσμου είστε ικανοποιημένος;

Η παρουσία του κόσμου έχει να κάνει με πολλά πράγματα. Έχω πει πολλές φορές και έχω παρεξηγηθεί ότι είναι συνδυασμός πραγμάτων η παρουσία του. Εκτός από τη βία και την παρουσία της ομάδας, εκτός από την απογοήτευση που υπάρχει τον τελευταίο χρόνο, τώρα τελευταία έχουμε και το φαινόμενο της οικονομικής κρίσης. Από τη στιγμή που ο κόσμος δεν έχει λεφτά δεν έχουν και τα σωματεία. Η απομάκρυνση του κόσμου από το γήπεδο έχει να κάνει με τη βία, αλλά όχι μόνο. Μόνο οι παίκτες μπορούν να φέρουν τον κόσμο στο γήπεδο. Το λέμε ωμά. Ο κόσμος θέλει επιτυχίες. Ναι μεν υπάρχει ιδιαιτερότητα στην Ανόρθωση λόγω της λατρείας για την Αμμόχωστο… Ο κόσμος της Ανόρθωσης είναι μοναδικός. Δεν έχει σημασία ποιος διοικεί, ποιος προπονεί, ποιος παίζει. Η Ανόρθωση είναι γι’ αυτό η μεγαλύτερη ομάδα στην Κύπρο. Αν συνεχίσει ο κόσμος της Ανόρθωσης να είναι μία γροθιά και η γροθιά γιγαντώνεται, το μέλλον θα είναι ακόμη πιο λαμπρό.

Το οικονομικό θέμα

Αν οι δουλειές του κόσμου πήγαιναν καλύτερα, σίγουρα τα οικονομικά μας θα ήταν καλύτερα. Τα φετινά μας έσοδα από το εμπορικό κομμάτι -βλέπετε ότι δυσκολεύονται οι ομάδες να βρουν διαφημίσεις στο παντελονάκι, ενώ παλιά δεν βρίσκαμε χώρο. Δυστυχώς αυτές οι εποχές έχουν περάσει. Δραματικά μειωμένα τα έσοδα. Κατά 20%μειωμένες οι εισπράξεις από τα διαρκείας. Σίγουρα γι’ αυτό δεν ευθύνεται ο κόσμος της Ανόρθωσης! Αλίμονο. Συμβαίνει σε όλες τις ομάδες. Από την άλλη η Ανόρθωση είναι ομάδα που πρέπει να πρωταγωνιστεί και να κερδίζει τίτλους/ Αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη συμβολή του κόσμου, του ενός ευρώ και των 20.000 ευρώ. Πρέπει να βγούμε έξω και να ζητήσουμε βοήθεια από τον κόσμο της ομάδας. Κανείς δεν θα μας λυπηθεί. Είμαστε βέβαιοι ότι μόνο οι Ανορθωσιάτες θα μας βοηθήσουν. Έχουμε σκεφτεί δύο τρόπους, δύο προγράμματα.

Το ένα πρόγραμμα ονομάζεται “είμαι Ανόρθωση υπογράφομαι και γράφω ιστορία”. Θα ανοιχτεί ένα βιβλίο στο μουσείο της Ανόρθωσης με ελάχιστο ποσοστό τα 250 ευρώ.
250-500 ευρώ
500-1000 ευρώ
1000-10.000 ευρώ
Δεν διαχωρίζουμε τους Ανορθωσιάτες. Υπάρχει και κόσμος που πεινάει και δεν μπορεί να δώσει αυτά τα ποσά. Υπάρχει άλλο πρόγραμμα γι’ αυτούς. Θα ονομάζονται δωρητές. Είναι μία έκκληση του Δ.Σ να στηρίξει ο κόσμος.250 ευρώ είναι ένας καφές λιγότερος ανά δύο μέρες.

Δεν θα αναφερθώ στο παρελθόν. Τα δεδομένα είναι εδώ και πρέπει να επιβιώσει το σωματείο. Απευθύνω έκκληση στον κόσμο να σταθεί δίπλα στην ομάδα. Σήμερα με τη δημοσιοποίηση της διάσκεψης έχω λάβει 7 εισφορές. Ο Ανορθωσιάτης, ο Αμμοχωστιανός θα το κάνει, όχι επειδή θέλει να καταγραφεί στην ιστορία, αλλά για να βοηθήσει.

Το δεύτερο πρόγραμμα… Έχουμε δημιουργήσει το δικό μας χρυσό οδηγό. Είναι οι μπλε σελίδες της Ανόρθωσης όπου ο καθένας από εμάς πρέπει να καταγραφεί. Θέλουμε να καταγράψουμε τον κάθε Ανορθωσιάτη στο χρυσό οδηγό και την κάθε επιχείρηση που θέλει να έχει επαφή με τον Ανορθωσιάτη. Με μία εισφορά 25 ευρώ ο Ανορθωσιάτης μπορεί να καταγραφεί και μας δίνει την ευκαιρία να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο, αλλά και να ξέρουμε ότι σε μία δύσκολη στιγμή από το υστέρημα του ο καθένας έχει βάλει κάτι για το καλό της αγαπημένης του ομάδας. Όσο για τις επιχειρήσεις στις πρώτες σελίδες του χρυσού οδηγού με συνεισφορά 350 ευρώ θα μπορούν να καταγραφούν. Είμαι βέβαιος ότι θα βρούμε πολλές επιχειρήσεις και έχουμε βάλει ως στόχο να βρούμε πάνω από 1.000 επιχειρήσεις. Θα βοηθηθούν και οι ίδιες επιχειρήσεις. Είναι ένας τρόπος επικοινωνίας των επιχειρήσεων με τους Ανορθωσιάτες. Μπορεί να φέρει αυτό εκτός από την αγωνιστική ανάσταση και οικονομική ανάσταση. Μακάρι να μπορούσαμε όπως παλιά να έρθουν 10 άτομα να μας λύσουν τα προβλήματα, αλλά…

Επίσης θα ήθελα να τονίσω ότι το διοικητικό συμβούλιο σκέφτεται τρόπους. Και δεχόμαστε μηνύματα από τον κόσμο. Καταγράφουμε τα πάντα και ψάχνουμε τρόπους. Νομίζω ότι ήρθε η στιγμή να απευθυνθούμε στον κόσμο μας και να ζητήσουμε βοήθεια, όπως έχουν κάνει και τα άλλα σωματεία.

Σε ερώτηση για τα έσοδα:
Τα κονδύλια που δίνουν οι διαφημιστικές είναι μηδαμινά. Η προσέλευση στο γήπεδο μειώνεται διαρκώς λόγω της κρίσης. Κάτω από το μισό από εκεί που υπολογίζουμε είναι τα έσοδα. Είναι πάνω από ένα εκατ. το έλλειμμα για φέτος.

Έχουμε περάσει πέντε φορές τα κριτήρια και θα τα περάσουμε και τώρα. Έχει γίνει με υπεράνθρωπες προσπάθειες κάποιων ανθρώπων που βάζουν ό,τι έχουν και δεν έχουν. Είμαστε στη χειρότερη στιγμή της ιστορίας της Κύπρου και αυτό το δ.σ. έχει περάσει πέντε φορές τα κριτήρια, όχι επειδή υπέγραψε κάποιος ότι δεν του χρωστάς, γιατί κανείς δεν το κάνει, αλά επειδή τον πλήρωσες. Για πόσο καιρό μπορεί να συνεχιστεί αυτό; Πρόσφατα κάναμε μία συνάντηση οι πρόεδροι των ομάδων με την Ομοσπονδία. Να προσγειωθούμε όλοι, να κάνουμε μειώσεις. Δεν λέω ότι δεν κάναμε λάθη, κάναμε, δεν νίπτουμε τας χείρας μας. Γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες να κρατήσουμε ζωντανό το σωματείο. Η Ανόρθωση δεν είναι άντρο κανενός, δεν ανήκει σε κανέναν μας, ανήκει στον κόσμο της. Είμαστε εδώ, γιατί αγαπάμε το σωματείο και θα δώσουμε τα πάντα για να κρατήσουμε το σωματείο ζωντανό. Τι θα κάνουμε; Θα κλάψουμε τη μοίρα μας και θα περιμένουμε τον χάρο να μας πάρει; Όχι.

Κάποια εξέλιξη με τους επενδυτές;
Όχι κάτι δημοσιοποιήσιμο. Δεν θα σταματήσουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο. Αυτό που θέλουμε είναι να παραδώσουμε μία Ανόρθωση χωρίς χρέη. Τουλάχιστον θα προσπαθήσουμε.  Δεν έχουμε και επιλογή. Το financial fair play έρχεται και είναι πολύ σοβαρό.

Ποιος είναι ο προϋπολογισμός φέτος και τι χρήματα χρειάζονται τώρα;
Το ένα είναι το ταμειακό ζήτημα και άλλο τα χρέη. Τώρα δεν είμαι προετοιμασμένος να πω συγκεκριμένα νούμερα, εν τη απουσία του οικονομικού συμβούλου. Αυτό θα γίνει στις γενικές συνελεύσεις. Αν κάποιος πιστεύει ότι δεν έχει πληρώσει αυτό το Δ.Σ, τι να πω; Αφήνουμε πίσω μας ότι έχει γίνει, κοιτάμε μπροστά. Ο κόσμος της Ανόρθωσης πρέπει να ξέρει τι χρειάζεται η Ανόρθωση και ποιοι τρόποι υπάρχουν.

Το να περνάς κριτήρια σημαίνει ότι την περασμένη εβδομάδα σε 7 μέρες έπρεπε να μαζέψουμε 200.000 ευρώ. Τα μαζεύεις εύκολα σήμερα; Και για την Ανόρθωση και για την Ομόνοια και για τον ΑΠΟΕΛ ακόμη είναι δύσκολο σήμερα. Η ταμειακή ροή που χρειάζεται είναι 1 με 1,5 εκατ. ευρώ. Εγώ δεν πρόκειται να ξανά ξύσω πληγές. Πρέπει να σιωπήσουμε για να αντεπεξέλθουμε. Η Ανόρθωση έχει περάσει από πολλά εμπόδια και θα περάσει και αυτό. Και να μην μιλάμε μόνο για χρέη, έχει και περιουσία αυτή η ομάδα, έχει ένα ιδιόκτητο γήπεδο. Είμαστε βέβαιοι ότι θα βρούμε τον τρόπο με ένα μακροχρόνιο πλάνο η Ανόρθωση να μην χρωστάει τίποτα.

 


 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ