Όλα γίνονται πιο εύκολα με Λαβόρδε

Η ομάδα έχει αρκετά καλό υλικό. Αρκετά ποιοτικό. Υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές που μπορούν να πάρουν την ομάδα και να την οδηγήσουν στην νίκη. Υπάρχει όμως και ένας ποδοσφαιριστής που είναι ένα σκαλί πιο πάνω από τους άλλους. Δεν υπάρχει ντροπή σε αυτό, αλλά αντιθέτως τιμή μας που αυτός ο ποδοσφαιριστής αγωνίζεται στην ομάδα μας. Ναι, για τον Ρικάρντο Λαβόρδε μιλάω.

Σήμερα, ξεκλείδωσε την άμυνα της Αλκής με δύο ασσίστ στα πρώτα δύο τέρματα, και έκανε τα πράγματα πιο εύκολα για την συνέχεια. Βγήκε και αλλαγή νωρίς, σκεφτείτε το πάρτι που θα έκανε στην συνέχεια όταν θα είχε ανοίξει για τα καλά η άμυνα της Αλκής. Ο Κολομβιανός είναι ο πιο ποιοτικός ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται αυτή την στιγμή στην Κύπρο, και παρά τα δύο εκατομμύρια που χάσαμε από την μη μεταγραφή του στους Ρώσους, σίγουρα όλοι μας ανακουφιστήκαμε που έμεινε στην ομάδα μας. Γιατί για να ξαναπάμε στην κορυφή του Κυπριακού ποδοσφαίρου, ο Λαβόρδε είναι αναγκαίος.

Και το έδειξε και σήμερα. Χωρίς να απειλήσει την αντίπαλη εστία, σήμερα επικεντρώθηκε στο να «σερβίρει» στους συμπαίκτες του. Από την δική του ασσίστ προήλθε το πρώτο μας τέρμα. Από τα δικά του πόδια ξεκίνησε η φάση στο καταπληκτικό τέρμα του Ρέζεκ. Όταν έπαιρνε την μπάλα, ήταν απλά άπιαστος για τους αντιπάλους, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο που έκανε το δικό του πάρτι.

Όμως, υπάρχει κάτι που πρέπει να δουλέψει. Όχι τα τελειώματα του, ούτε οι πάσες του. Αλλά να βάλει περισσότερο «μυαλό» μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Σήμερα δέχθηκε μία κίτρινη κάρτα που κανονικά δεν έπρεπε να δεχθεί, αλλά όταν είσαι ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης, πρέπει να ξέρεις πως από το τίποτα κινδυνεύεις από τους διαιτητές. Για αυτό και πρέπει να είσαι τρεις φορές προσεκτικός, και όχι μία. Και σήμερα δεν ήταν ο Κολομβιανός σταρ της ομάδας. Ενώ είχε κίτρινη κάρτα, έπεσε με τάκλιν για να προλάβει την μπάλα από τον Γιωργαλλίδη. Λίγο να τον άγγιζε, σίγουρα θα χρεωνόταν με δεύτερη κίτρινη. Το ίδιο και σε ακόμη ένα τάκλιν στα αριστερά της άμυνας μας στο δεύτερο ημίχρονο, όταν έπεσε χωρίς να είναι κοντά στον ποδοσφαιριστή.

Αυτά τα πράγματα πρέπει να τα προσέξει ο Λαβόρδε, γιατί όχι μόνο δεν έχει προστασία από τους διαιτητές σε κάθε παιγνίδι, αλλά παραμονεύουν και με την πρώτη ευκαιρία εξαντλούν όλη την αυστηρότητα πάνω του. Αν συνεχίσει έτσι, ταπεινά και προσγειωμένα, σίγουρα τα καλύτερα δεν ήρθαν ακόμη για τον Κολομβιανό της ομάδας μας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ