Η «αδέκαστη» δικαιοσύνη

Ναι! Εν γεγονός! Εκαταφέραμεν να φκάλουμεν μιαν αγωνιστικήν χωρίς να έχουμεν κάτι (σημαντικόν) να μουρμουρούμεν. Εκτός του ότι ο Αλέξα συνεχίζει να συνάει κάρτες, με μιαλλύττερην συχνότηταν απ’ ό,τι τρώει καρπαζιές ο γαύρος στην Ευρώπην τζαι στην επόμενη χάνει το επόμενο ματς. Α! Τζαι το ότι ετραυματίστηκεν ο Σιέλης, ο οποίος ήταν εμφανώς συμμαζεμένος στο ματς, σημάδιν του ότι άρκεψεν να ακούει του προπονητή. Ελπίζουμεν να μεν εν τίποτε σοβαρόν τζαι να τον έχουμεν έτοιμο στο ματς με τον ρουβά τζαι άμαν ξεθαρρέψει να φκαίνει τζαι μπροστά με τη γνωστήν του διεισδυτικότηταν τζαι να γίνει το βασικό μας αριστερόν μπακ.

Πρόσημο θετικόν πάντως. Εδέραμεν, εβάλαμεν τρία, εν εφάμεν για δεύτερο σερί ματς (το δίδυμο Ζόρζε-Ίλιτς πάει πολλά καλά, να μεν τους αμμαθκιάσουμεν), ενώ εμπορούσαμεν να βάλουμεν αλλό τόσα. Η απόδοση τζαι η αποτελεσματικότητα του Σπαντάτσιο πίσω που τον σέντερ φορ εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον Λέβι, ο οποίος τον εκαταΐσιεψεν δεξιά στο ματς με την Ντίλα με τα γνωστά αποτελέσματα. Την ίδιαν μαλακίαν επήε να κάμει με τη Δόξαν, αλλά ευτυχώς εδιόρθωσεν την γλήορα, με αποτέλεσμα να το γαζώσει μετά την ενέργεια του Οκκά που αριστερά. Πολλά ευχάριστον επίσης το γεγονός της συνεχούς επαφής του Ρέζεκ με το τέρμαν (δεύτερος σκόρερ με τρία, πίσω που τα πέντε του Σπαντάτσιο). Το τέλειωμαν του εχτές, είχαμεν τζαιρόν να το δούμεν που παίκτη της ομάδας μας. Η επιθετική τετράδα (Κάλβο-Σπαντάτσιο-Λαβόρδε τζαι Ρέζεκ ομπρός τους) φκάλλει μάθκια πάντως. Να γίνει τζαι ο Κάλβο λλιόττερον φλύαρος τζαι παραπάνω αποτελεσματικός τζαι νομίζω εν θα μας συνάει καμιά άμυνα.

Η απορία του Ηλία

Μετά την σύντομην αγωνιστικήν ανάλυσην, να περάσουμεν στο θέμαν του τίτλου. Εμάθαμεν προχτές που έναν καλόν συνάδελφον στον «Πολίτην», όπου εδημοσιεύτηκεν εχτές το σχετικόν ρεπορτάζ, ότι ανεστάλην η ποινική δίωξη του Προέδρου της Αλκής, Νίκου Λίλλη, για παράνομην είσοδον στον αγωνιστικόν χώρον στο ματς της αθάνατης με την κούλλαν τον περασμένον Μάρτην. Προσέξετε: το ματς ήταν τον Μάρτην, η ποινική δίωξη εκαταχωρίστην αρχές του Σεττέβρη τζαι ανεστάλην περίπου τρεις φτομάες μετά.

Αθθυμίζει σας τίποτε; Ναι, σωστά αθθυμάστε. Τους εφτά δικούς μας που εσυνάξαν τον Άουστον, εδικάσαν τους μπαμ-μπαμ για την ίδιαν κατηγορίαν τζ’ εβάλαν τους που τέσσερις ως εφτά μήνες φυλακήν (ανάλογα με τες άλλες κατηγορίες πλην της παράνομης εισόδου στον αγωνιστικόν χώρον). Η αναστολή της ποινικής δίωξης του Λίλλη αποτελεί τρανήν απόδειξην του πόσο στρεβλά λειτουργεί η στραή δικαιοσύνη στη βραχονησίδαν. Ας σημειωθεί δαμέ, ότι δικηγόροι του Λίλλη (εναντίον του οποίου εν τζ’ έχουμεν τίποτε, είσιεν την δύναμην, εχρησιμοποίησεν την, με γεια του με χαρά του) ήταν πρώτα ο βουλευτής του ακελ, Άριστος Δαμιανού, τζαι μετά ο Ρίκος Μαππουρίδης, ο οποίος επαραιτήθην πρόσφατα που την Νομικήν Υπηρεσίαν.

Προς τιμήν του, ο δικαστής Ηλίας Γεωργίου (τούτος που έβαλεν τους δικούς μας μέσα) εδιερωτήθην μέσες-άκρες: «Δηλαδή εδικάσαμεν τους Ανορθωσιάτες τζαι τωρά έτσι εν να ‘χουμεν;». Ε προφανώς κύριε δικαστά μου, έτσι εν να ‘σιεις. Ο πρόσφυγας θωρείς, εν έσιει γνωριμίες ούτε στα κόμματα, ούτε στη Νομικήν Υπηρεσίαν.

ΥΓ: Άφηκα τελευταίαν την παρουσίαν των αρφούων στο πέταλλον. Λιγοστή αλλά ηχηρή. Είχαμεν παλμό τζαι έντασην σε ούλλο το ματς τζαι επιβάλλεται να συνεχίσουμεν έτσι τζαι καλλύττερα τζαι πιο δυνατά. Αρχής γενομένης που το Τσίρειον στες 7 του Οκτώβρη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ