ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ στις καρδιές μας

Με δημοσίευσή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η γυναικεία ομάδα πετόσφαιρας της ομάδας μας, έκανε τον απολογισμό της χρονιάς με το τέλος χθες του πρωταθλήματος. Αναλυτικά η δημοσίευση:

Ολοκληρώθηκε χθες μετά από 20 αγωνιστικές, το πρωτάθλημα πετόσφαιρας Γυναικών. Η Ανόρθωσις ηττήθηκε από την πρωταθλήτρια και αήττητη ομάδα του Prestige Απόλλωνα με 3-0 (25-17, 26-24, 25-19) και κατατάχθηκε στην 3η θέση της τελικής Βαθμολογίας για την σεζόν.

Συνολικός απολογισμός: 33 βαθμοί, 11 νίκες και 9 ήττες.
Ξεκινώντας την χρονιά ουσιαστικά με μία μόνο ξένη παίχτρια, και έχοντας να ανταγωνιστεί ομάδες με 4 (Απόλλωνας), 3 +2 Κυπροποιημένες (ΑΕΛ), 3 (ΑΕΚ), 2 (Εν.Ν.Αγ.Αθανασίου), ακόμα και ο στόχος της τετράδας φάνταζε δύσκολος. Εκτός αυτού, η Ανόρθωση παρουσίασε και την πιο νεανική ομάδα του πρωταθλήματος, με μέσο όρο ηλικίας τα 20 χρόνια, και 7 κορίτσια να αγωνίζονται σε διπλό ταμπλό (Γυναίκες-Νεανίδες).

Μετά τα πρώτα αποτελέσματα, που άνοιξαν την όρεξη σε κάποιες ομάδες να διεκδικήσουν μια θέση στην τετράδα εκτοπίζοντας την Ανόρθωση, η ομάδα υπό την καθοδήγηση του κ. Γιαννάκη Χριστοφόρου, άρχισε να βρίσκει τα πόδια της, να αποκτά εμπειρίες και να διεκδικεί τα παιχνίδια ακόμα και ενάντια στα φαβορί, με τις πιο έμπειρες παίχτριες και τα μεγαλύτερα budget. Το θέμα budget, στην Κυπριακή πετόσφαιρα έχει μεγάλη βαρύτητα, και διαχρονικά η ομάδα με το μεγαλύτερο budget κάθε χρονιάς, εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό και τον τίτλο.
Παρ’όλα αυτά, οι κοπέλες μας κατάφεραν να κερδίσουν 1 φορά την ΑΕΚ (ενώ έχασαν και μία στο tie brake), 2 φορές την ΑΕΛ και πήραν και σημαντικά σετ απέναντι στον Απόλλωνα που τους εξασφάλισαν την 3η θέση στο Πρωτάθλημα. Όπως ήταν φυσικό, μεγάλο βάρος έπεσε στους ώμους των πιο έμπειρων παιχτριών και ειδικότερα της πασαδόρου και αρχηγού Κάλιας Βασιλείου, της Διεθνούς Λίμπερο Χριστιάνας Δαυίδ (με πολύ ψηλά ποσοστά υποδοχών σε κάθε αγώνα) και της μοναδικής παίχτριας με ξένο διαβατήριο, Natalia Bratuhhina, με κατεγραμμένες μέχρι και 70 τελικές προσπάθειες σε κάποια παιχνίδια!

Με την Φωτεινή Ιωάννου που επανήλθε μετά από 3 χρόνια αποχής και την Ραφαέλα Οικονομίδου ως δεύτερης πασαδόρου και για λύσεις σε δύσκολες περιστροφές. Με 4 κεντρικές της ομάδα νεανίδων, Βάσω Ριαλά, Κατερίνα Γιασουμή, Νατάσα Γιασουμή και Μαρκέλλα Παπαγεωργίου (οι 3 τελευταίες αγωνίζονταν για πρώτη χρονιά σε ομάδα Γυναικών), την Ελένη Κολοκοτρώνη στην θέση βασικής ακραίας πριν ακόμα κλείσει τα 16 της χρόνια, και την Γεωργία Κωνσταντίνου με το φαρμακερό σέρβις της, και σαν επιλογή υποδοχής και ακραίας επιθετικού.

Γεωργία Χ’Χαραλάμπους και Μάγια Καραγιάννη σε ρόλους διαγωνίων, με την τελευταία να ενσωματώνεται στην ομάδα μετά τα Χριστούγεννα και χωρίς προετοιμασία. Το έργο του προπονητής μας ήταν δύσκολο, αλλά κατάφερε μέσα από την σκληρή δουλειά και τις δικές του προσωπικές θυσίες, να έχει στο τέλος ένα ανταγωνιστικό σύνολο για το οποίο είμαστε περήφανοι.
Μπορεί η τρίτη θέση να μην αποτελεί επίσημα κάποιον τίτλο στο πρωτάθλημα πετόσφαιρας, αλλά όσοι ήταν δίπλα στην ομάδα, γνωρίζουν πόσο δύσκολος ήταν αυτός ο στόχος. Αναγνωρίζοντας τις θυσίες που έκαναν όλες οι πετοσφαιρίστριες μας, για να καταφέρνουν να βρίσκονται 6 φορές την εβδομάδα στις προπονήσεις της ομάδας, εν μέσω μαθημάτων, εξετάσεων και εργασίας, την σωματική και κάποτε και ψυχολογική λόγω του νεαρού της ηλικίας καταπόνηση, το συμπέρασμα είναι ένα:

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ στις καρδιές μας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ