Ματς της χρονιάς για εσάς, σαν όλα τα άλλα για εμάς

Η διαχρονική ανωτερότητα της Ανόρθωσης σε σχέση με την ΑΕΚ αποτυπώνεται από τη γλώσσα των αριθμών και ακόμα και σε μια μεταβατική χρονιά όπως τη φετινή, ο αγώνας του πρώτου γύρου αποτελεί περίτρανη απόδειξη. Μάλιστα οι Λαρνακείς θα πρέπει να αισθάνονται τυχεροί που έζησαν για 90 και πλέον λεπτά με το όνειρο βαθμολογικής συγκομιδής στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», σε έναν αγώνα που τα δάκτυλα του ενός χεριού φτάνουν και περισσεύουν για να μετρήσουν τις φορές που πέρασαν την μεσαία γραμμή με αξιώσεις.

Σε τέτοια περίπτωση όταν υπάρχει μια αποδεδειγμένη αγωνιστική ανωτερότητα, τότε ο αδύνατος μπαίνει στη διαδικασία να χρησιμοποιήσει τα δικά του μέσα μπας και καταφέρει να κερδίσει κάτι. Για την Ανόρθωση ο σημερινός αγώνας είναι ένας αγώνας αξίας τριών βαθμών και ένας αγώνας απέναντι σε μια ομάδα που τη φετινή χρονιά έχουμε κοινό στόχο. Για τη δε ΑΕΚ είναι όπως και κάθε χρόνο ο αγώνας των αγώνων μιας και η εμπάθεια τους απέναντι στην προσωρινή συμπολίτισσα τους είναι δεδομένη.

Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει ποδοσφαιριστές και κόσμος να εμπλακούν στη διαδικασία να δυναμιτίσουν έναν αγώνα που βάση υλικού μπορούμε να κερδίσουμε. Άλλωστε η δημιουργία ενός πολεμικού κλίματος στους αγώνες του ΓΣΖ και όχι μόνο είναι μια σταθερή τακτική για ανατροπή των αγωνιστικών δεδομένων. Από πλευράς μας σαν οπαδοί θα πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα μας με φωνή και πάθος για όλο το 90λεπτο, ανεξάρτητα από τα δεδομένα που θα δημιουργηθούν στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Άλλωστε κάτι τέτοιο ήταν και το μυστικό της επιτυχίας την προηγούμενη Κυριακή όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Ας αφήσουμε τους σημερινούς μας αντίπαλους να ζήσουν το όνειρο του να κοντράρουν μια ομάδα με τα παράσημα της Ανόρθωσης και ας αποδείξουμε σε γήπεδο και κερκίδα ότι είμαστε ανώτεροι σε όλα τα επίπεδα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ