ΑΕΚ 1 – 0 Ανόρθωσις: Απουσία εναλλακτικού σχεδίου και ήττα

Μέτρια έως κακή ήταν η τελευταία παράσταση για το 2014 με την ήττα να αποτελεί μάλλον φυσιολογικά το αποτέλεσμα της σημερινής έξοδος στο ΓΣΖ, για μια Ανόρθωση που δεν είχε σχέδιο Β στην πίεση στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου που εφάρμοσε η ΑΕΚ. Αν και το ξεκίνημα ήταν ενθαρρυντικό με όπλο την επιμονή και την υπομονή, γρήγορα τη σκυτάλη πήρε η νευρικότητα και το ανορθόδοξο ποδόσφαιρο εν τη απουσία ενός ποδοσφαιριστή που θα κέρδιζε εναέριες μονομαχίες στο κέντρο και θα παρείχε τα στηρίγματα στην επίθεση. Παραδόξως επιθετικές πρωτοβουλίες αναλήφθηκαν μετά την αποβολή του Μάκου, ενώ μπαράζ λαθών έφεραν το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση. Αρχικά ο Νούχου προτίμησε να δώσει στον Δημητρίου αντί στον Καμίνσκι, ο Κύπριος ακραίος έκανε «δώρο» τη μπάλα στον Τομάς, ενώ στο κόρνερ από το οποίο ήλθε το γκολ, την υπόδειξη πήρε πάνω του ο διαιτητής της αναμέτρησης αντί ο επόπτης.

Πρώτο ημίχρονο
Λίγοι θα μπορούσαν να προβλέψουν την εξέλιξη του αγώνα βάση του πρώτου δεκαλέπτου, διάστημα κατά το οποίο η Ανόρθωση κυκλοφόρησε με ηρεμία την μπάλα από τα μετόπισθεν και έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ όταν ο Μακρής δεν κατάφερε να κάνει τη προβολή από μπαλιά του Νούχου, ενώ το σουτ του Κάλβο κόντραρε σε σώματα πριν καταλήξει κόρνερ.

Ο Καμίνσκι προέβηκε σε σωτήρια επέμβαση στο 12ο λεπτό με την ΑΕΚ όχι μόνο να ισορροπεί το παιχνίδι αλλά να αναλαμβάνει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η αδυναμία ανάπτυξης από το κεντρικό αμυντικό δίδυμο οδήγησε σε μακρινές μπαλιές από την άμυνα προς τον Μακρή ο οποίος είχε δύσκολο έργο, ενώ τα ελεύθερα του Καμίνσκι γίνονταν αποδεκτά από τον Λαϊφη ωστόσο στη συνέχεια δεν υπήρξε κάποιος για το ριμπάουντ.

Δεύτερο ημίχρονο
Με τη σπουδαιότερη ευκαιρία του αγώνα συμπληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης όταν μετά από μπαλιά του Κάλβο η μπάλα πέρασε από έναν όμιλο ποδοσφαιριστών πριν καταλήξει στο Μακρή που με κάκιστο κοντρόλ έκανε δώρο την μπάλα στον Τόνιο. Τα δεδομένα έγιναν χειρότερα στο 59ο λεπτό όταν ο Μάκος αναγκάστηκε να ανατρέψει τον Βάντερ που πέρασε άνετα 2-3 ποδοσφαιριστές ενώ στο 67ο λεπτό μετά από μπαράζ λαθών ήρθε το 1-0 από εκτέλεση κόρνερ. Σημειώνουμε ότι την υπόδειξη της φάσης φαίνεται να πήρε πάνω του ο διαιτητής της αναμέτρησης και όχι ο επόπτης που βρισκόταν στην ευθεία με το Δημητρίου να παλεύει μέχρι τέλους για να κρατήσει τη μπάλα στο γήπεδο.

Η είσοδος του Εντέ έδωσε λίγη από τη χαμένη ζωηράδα με σουτ του Κάλβο στο 69ο λεπτό να φεύγει κόρνερ ενώ σπουδαία ευκαιρία απώλεσε ο Λαϊφης στο 72ο λεπτό όντας φάτσα με τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Παρά τις όποιες προσπάθειες η τελευταία καλή στιγμή ήταν ένα απευθείας φάουλ του Κάλβο που έδιωξε σε κόρνερ ο Τόνιο με το 1-0 να είναι το τελικό σκορ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ