Τιμούρ Κετσπάγια:«Όταν αγαπάς την ομάδα πρέπει να είσαι δίπλα της, όσο χρειάζεται»

Στον SuperSportFM, μίλησε ο πρώην προπονητής της Ανόρθωσης Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος τιμήθηκε από ΕΝΑΔ και την Ανόρθωση, πριν από την έναρξη της χθεσινής αναμέτρησης. Ο Τιμούρ μίλησε για τη βράβευση του, τη φετινή Ανόρθωση, το κυπριακό πρωτάθλημα, ενώ τοποθετήθηκε και για την κάρτα φιλάθλου.

Δείτε τις δηλώσεις

Για τη βράβευση του…  

«Πηγαίνω τακτικά στην Πόλη Χρυσοχούς όπου και έχω φίλους που είναι αναμεμειγμένοι με την τοπική ομάδα. Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν να με βραβεύσουν πριν το παιχνίδι. Ήταν μια πολύ ευχάριστη στιγμή για μένα, αφού ακόμα μια φορά, μια κυπριακή ομάδα με τίμησε. Είδαμε το παιχνίδι και όλα πήγαν καλά».

Για το γεγονός ότι δυσκολεύτηκε η Ανόρθωση…

«Ήταν ένα ενδιαφέρον παιχνίδι. Μου άρεσε το γήπεδο και ο αγωνιστικός χώρος. Ήταν ο καλύτερος αγωνιστικός χώρος που είδα στα κυπριακά γήπεδα. Ήταν πολύ ωραία όλα, Ούτε στην Α΄ Κατηγορία δεν έχουν τέτοια γήπεδο. Δεν ήταν καθόλου εύκολο για την  Ανόρθωση να πάρει τη νίκη, όμως κατάφερε και πήρε το ζητούμενο που ήταν η πρόκριση».

Για τη φετινή Ανόρθωση…

«Δεν είναι καθόλου ευχάριστο το ότι υπάρχουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα, τα οποία δεν δίνουν τη δυνατότητα, να βελτιωθεί την ομάδα. Τα οικονομικά προβλήματα τρέχουν και πρέπει να τα καλύψεις. Οι υποχρεώσεις είναι καθημερινές, όμως ο κόσμος περιμένει καλύτερα αποτελέσματα. Ξέροντας και βλέποντας πως υπάρχουν και άλλα προβλήματα, πρέπει να έχει υπομονή ο κόσμος της Ανόρθωσης».

Για ότι η Ανόρθωση διανύει μια μεταβατική περίοδο…

«Δεν ξέρουμε πόσο θα τραβήξει αυτό το πράγμα. Μπορεί να υπάρχουν οικονομικά προβλήματα, όμως ο κόσμος θέλει να βλέπει την ομάδα να πρωταγωνιστεί. Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να πετύχει αυτό το στόχο. Όταν αγαπάς την ομάδα πρέπει να είσαι δίπλα της, όσο χρειάζεται. Δεν πρέπει να την παρατήσεις. Αν την αγαπάς πραγματικά, τη βοηθάς όσο χρειάζεται. Μόνο με τη βοήθεια του κόσμου, θα βρει τα πόδια της η Ανόρθωση. Αυτή τη στιγμή η Ανόρθωση πρέπει να κάνει το παν για να είναι στην εξάδα. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι έχει σίγουρη θέση στην εξάδα».

Για το νέο μοντέλο με τον τεχνικό διευθυντή…

«Θα δείξει η συνέχεια αν θα έχει αποτελέσματα. Η Ανόρθωση έχει τρεις νίκες και τέσσερεις ήττες μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με αυτό. Ακόμα, όμως, δεν έχουμε φτάσει στη μέση του πρωταθλήματος για να μπορούμε να πούμε αν έγινε καλή δουλειά ή όχι. Πρέπει να περιμένουμε να τελειώσει η χρονιά για να βγάλουμε σωστά συμπεράσματα. Πρέπει να σκεφτούμε ότι η Ανόρθωση έχει και περιορισμένο μπάτζετ».

Για το επίπεδο του κυπριακού πρωταθλήματος…

«Τα τελευταία χρόνια το επίπεδο πέφτει. Οι ομάδες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Ομάδες όπως η Ανόρθωση και η Ομόνοια, που πρωταγωνιστούν τα τελευταία χρόνια,  αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Καλό είναι ότι έχουμε ομάδες στους ομίλους. Αυτό είναι ευχάριστο. Μόνο και μόνο η παρουσία των κυπριακών ομάδων είναι επιτυχία».

Για τους λόγους που δεν πηγαίνει ο κόσμος στο γήπεδο…

«Είναι όλα μέσα. Βγαίνουν και οι πολιτικοί και λένε για την κάρτα φιλάθλου. Εγώ αγαπώ την ομάδα μου, να βγάλω την κάρτα και όταν τελειώσει ο αγώνας να πάω σπίτι.  Έχουμε διαβατήριο, ταυτότητα, κάρτα για το σούπερ μάρκετ, κάρτα για την τράπεζα, κάρτα για το καφενείο. Έχουμε ένα σπίτι γεμάτο κάρτες. Αν θέλει κάποιος να σε ελέγξει είναι γιατί έχεις κάνει κάτι κακό. Τώρα που δεν πηγαίνουν στα γήπεδα, βλέπω να υπάρχουν στις κερκίδες μικρά παιδιά και το παραμικρό δεν έχει γίνει. Αυτό πρέπει να συνεχιστεί για να είναι ασφαλισμένος ο κόσμος που πάει στα γήπεδα. Αυτοί που πηγαίνουν στο γήπεδο, θα πρέπει να υποστηρίζουν την ομάδα τους. Πρέπει να μπουν κάποια πράγματα σε τάξη. Πρέπει να αποβάλουμε την κακή νοοτροπία».

Για το φετινό πρωτάθλημα…

«Το ΑΠΟΕΛ είναι μια ομάδα που έκανε το νταμπλ, συμμετέχει στο Τσάμπιονς Λιγκ και έχει καλή ομάδα. Δεν παίζει και το σπουδαιότερο ποδόσφαιρο. Έπαιξε το χειρότερο ποδόσφαιρο σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές που πήρε το πρωτάθλημα. Σημασία έχει ότι παίρνει τους βαθμούς. Αγωνίζεται στο Τσάμπιονς Λιγκ και είναι σημαντικό που δεν υπάρχουν οικονομικά προβλήματα. Πάλι το ΑΠΟΕΛ είναι το πρώτο φαβορί. Ο Απόλλωνας έχει καλή ομάδα όμως δεν έπαιξε καλό ποδόσφαιρο. Η ΑΕΛ λίγο πολύ τα ίδια. Η Ομόνοια είναι κοντά στις πρώτες θέσεις, παρά τα προβλήματα της. Πρώτο φαβορί είναι το ΑΠΟΕΛ. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξουν οι υπόλοιποι. Το πρόβλημα των φιλάθλων είναι ότι δεν περιμένουν να τελειώσει η χρονιά για να δούμε τι έχουμε κάνει. Με τις ενέργειες μας δεν βοηθάμε. Κάποιες φορές ακούω παράπονα. Υπάρχουν άνθρωποι που έδωσαν πολλά και υπάρχει αυτή η αχαριστία. Οι ομάδες πριν χρόνια έφτασαν κοντά στο να διαλυθούν. Κάποιοι δίνουν τα πάντα, παίρνουν πρωταθλήματα και μια φορά που γίνεται κάτι λάθος ξεκινούν τα προβλήματα. Όλοι έχουν το δικαίωμα στο λάθος. Δεν μπορεί μια ομάδα να έχει συνέχεια επιτυχίες. Χρειάζεται υπομονή και να σταθούν δίπλα στην ομάδα».

Για την Εθνική Γεωργίας…

«Είναι ένας δύσκολος όμιλος αυτός που συμμετέχουμε. Περισσότερο με ενδιαφέρει το ότι το ποδόσφαιρο στη Γεωργία σιγά-σιγά εξαφανίζεται. Είναι χειρότερα τα πράγματα από ότι στην Κύπρο. 14 από τις 16 ομάδες της Α΄ Κατηγορίας περιμένουν 5 εκ. ευρώ από την κυβέρνηση για να ξεκινήσουν την χρονιά. Ακόμα δεν έχει λυθεί το πρόβλημα. Δεν υπάρχει πια η μεγάλη μάζα ποδοσφαιριστών που παίζουν στο εξωτερικό. Δυστυχώς έχει χαθεί αυτό. Με προβληματίζει ότι δεν αλλάζει κάτι προς το καλύτερο».

Αν θα αποχωρήσει με το τέλος της προκριματικής φάσης…

«Μπορεί και πιο πριν. Παίζουμε με την Πολωνία και μετά θα πάρω τις αποφάσεις μου. Είναι δύσκολο. Οι απαιτήσεις είναι πολλές, όμως δεν γίνεται κάτι για να βελτιωθεί η κατάσταση. Δεν είναι μόνο να λέγεται ότι είσαι προπονητής της Εθνικής. Έχω και εγώ φιλοδοξίες. Θέλω να πετύχω».

Αν θα επιστρέψει στην Κύπρο…

«Δεν ξέρω. Θα προτιμούσα να πάω κάπου όπου θα είμαι προπονητής σε ομάδα. Μου λείπει το ποδόσφαιρο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ