Ρε, λέτε να μην ήταν… μπούρδες;

Άρεσε πολύ στο πρώτο της επίσημο παιγνίδι η νέα Ανόρθωση, και ιδιαίτερα οι νεοφερμένοι ποδοσφαιριστές οι οποίοι έδειξαν ότι μπορούν να μας δώσουν πολλές χαρές στην φετινή χρονιά.

Μία Ανόρθωση που μπορούμε να πούμε ήταν ανέτοιμη, καθώς δεν έχει δέσει σαν ομάδα την ώρα που και αρκετοί ποδοσφαιριστές είναι πίσω από πλευράς ετοιμότητας, ήταν σαφώς ανώτερη από μία ομάδα που είχε έξι παιγνίδια στα πόδια της και έπαιζε στην έδρα της.

Χθες δεν αγωνίστηκε ο κατά τα φαινόμενα πρώτος σου επιθετικός (Σάμπαλα), ο Γκαρσία που σύμφωνα με τον Λέουβεν θα είναι ο ηγέτης της ομάδας, ο τραυματίας Γρηγόρης Μάκος, που θα έχει σημαντικότατο ρόλο στην ομάδα είτε σαν κόφτης είτε σαν κεντρικός αμυντικός, καθώς και ο Καμίνσκι που ήρθε για να αποτελέσει τον βασικό τερματοφύλακα.

Σε όλα αυτά, πρέπει να προσθέσουμε και την ανετοιμότητα κάποιων ποδοσφαιριστών (όπως ο Εντέ), καθώς και την απειρία αρκετών άλλων (όπως ο Ιακοβένκο και ο Αμπουρχάνια). Παρ’ όλα αυτά, αυτή η ομάδα με τα τόσα προβλήματά της ήταν ανώτερη από την Ομόνοια και δικαιούτο την νίκη, όμως μερικά λάθη έφεραν στο τέλος την ήττα.

Και ερχόμαστε στο ερώτημά μας. Λέτε να μην ήταν… “μπούρδες” όλα αυτά που ανέφερε ο Φαν Λέουβεν για τις μεταγραφές της ομάδας που πραγματοποίησε το καλοκαίρι; Κατακρίθηκε πολύ ο Ολλανδός τεχνικός διευθυντής για αυτό, όμως χθες πολλοί είναι… μετανιωμένοι για τα όσα καταλόγιζαν στον Ολλανδό! Φυσικά μόλις ολοκληρώθηκε απλά το πρώτο παιγνίδι της χρονιάς, όμως χθες είδαμε μία Ανόρθωση που δεν μας… συνήθισε εδώ και αρκετό καιρό, κάτι που θα καταγράψουμε σε άλλο μας άρθρο μέσα στην ημέρα.

Σκεφτείτε ότι χθες απέναντι σε μία ομάδα σε πολύ καλύτερη κατάσταση από εμάς, αντιπαρατάξαμε έναν 20χρονο (Ιακοβένκο), δύο 19χρονους (Αμπουρχάνια, Μακρής), και έναν 21χρονο (Λαίφης). Οι οποίοι τα πήγαν εξαιρετικά. Μάλιστα το δεύτερο τέρμα της ομάδας, προήλθε από φοβερή κάθετη πάσα του Μακρή και φοβερό τελείωμα από τον… “χειρούργο”. Μάλιστα αν δούμε το κέντρο μας, το οποίο ιδιαίτερα οργανωτικά τα πήγε εξαιρετικά, βλέπουμε τους Λαίφη και Αμπουρχάνια μπροστά από τον Μαισουράντζε. Οι νεαροί μας τα πήγαν εξαιρετικά και τους αξίζουν πολλά μπράβο για αυτό.

Πάντως, ο Ολλανδός ξέρει από ποδόσφαιρο. Με το μπάτζετ που είχε διαθέσιμο, προσπάθησε να σουλουπώσει ότι μπορούσε, και το αποτέλεσμα ήταν να φέρει ποδοσφαιριστές που μπορούν να ανεβάσουν την ομάδα εκεί που της αξίζει. Δεν μιλάμε για φέτος, που είναι μία μεταβατική χρονιά, όμως η Ανόρθωση με το τόσο μέλλον μπροστά της, με σωστή δουλειά και σωστές επιλογές μπορεί να αφήσει για τα καλά πίσω της τα τελευταία χρόνια… Επαναλαμβάνουμε, μπορεί να ήταν απλά το πρώτο παιγνίδι, όμως μερικά πράγματα βγάζουν μάτια…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ