Το ανεπιτυχές ντεμπούτο του Νίκου Καρούλια

Το τέλος της ποδοσφαιρικής περιόδου 1994-95 βρήκε την ομάδα μας να στέφεται πρωταθλήτρια υπό τις οδηγίες του Ιορδάν Ιορδάνωφ. Ο Ιορδάνωφ είχε ρόλο υπηρεσιακού καθώς κλήθηκε εκτάκτως από τον Κίκη Κωνσταντίνου για να τρέξει την ομάδα μέχρι το τέλος της περιόδου. Παρά το γεγονός πως ο Ιορδάνωφ οδήγησε την Ανόρθωση στην κατάκτηση του πρωταθλήματος ο Κίκης Κωνσταντίνου αποφάσισε να δώσει τα κλειδιά στον Γκεόργκι Βασίλιεφ, Βούλγαρο προπονητή που μεσουρανούσε το διάστημα εκείνο.

Το πρώτο δείγμα από τον Βασίλιεφ άκρως θετικό, καθώς οι πειστικές εμφανίσεις κόντρα στην ξακουστή Ρέηντζερς των Γκάσκοιν, Λάουντρουπ, Χεήτλι και λοιπών αστέρων της εποχής είχαν πείσει και το πιο δύσπιστο για την αξία του Βούλγαρου τεχνικού. Η πρόκριση είχε χαθεί στις λεπτομέρειες και η Ανόρθωσις θα ριχνόταν στη μάχη για υπεράσπιση του στέμματος της.

Στο πρωτάθλημα το ξεκίνημα ήταν άσχημο, ήττα στην πρεμιέρα από την Ομόνοια και καπάκι ισοπαλία από την νεοφώτιστη Αλκή, ο Βούλγαρος και οι επιλογές του (Τοντόροφ και Ιγνάτοφ) είχαν τεθεί υπό αμφισβήτηση. Στην πορεία η Ανόρθωσις ανέβηκε όχι όμως στο ικανοποιητικό βαθμό, η μουρμούρα όμως για τον Βασίλιεφ μεγάλωνε. Την ομάδα μας από το αδιέξοδο την έβγαλε η ΤΣΣΚ Σόφιας που με επίσημη πρόταση της ζητούσε την απόκτηση του Βούλγαρου προπονητή!

Όπως και αναμενόταν ο Κίκης Κωνσταντίνου έκανε αποδεκτή την πρόταση για τον Βούλγαρο. Ο αντικαταστάτης του έπρεπε να γνωρίζει την ελληνική γλώσσα, καθώς η αδυναμία του Βασίλιεφ να επικοινωνήσει με τους ποδοσφαιριστές του θεωρήθηκε ένας από τους κυριότερους λόγους της αποτυχίας του. Έτσι λοιπόν προσελήφθη ο Νίκος Καρούλιας μεγάλη δόξα του ΠΑΟ και που στο παρελθόν διετέλεσε προπονητής στον Ολυμπιακό Λευκωσίας.

Το ντεμπούτο του Ελλαδίτη τεχνικού ήταν απέναντι στον Άρη Λεμεσού στο Τσίρειου  στις 6 Ιανουαρίου 1996, η Ανόρθωσις όμως δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα χάνοντας με 2-0 από την ελαφρά ταξιαρχία. Στην πορεία με τον Ελλαδίτη τεχνικό η Ανόρθωσις κατάφερε να ανακάμψει και στο φινάλε κατάφερε να κερδίσει την Ομόνοια και να πάρει αυτή το εισιτήριο για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ