Κάνει η τούρκικη κατοχή διακοπές; (αντικατοχική πορεία)

 

Ο Σύνδεσμος Φίλοι της Καρπασίας, μαζί με άλλα οργανωμένα σύνολα, διοργανώνει το Σαββάτο 13ης Αυγούστου, ανήμερα της δεύτερης παράνομης Τουρκικής εισβολής και κατάληψης της Αμμοχώστου και Καρπασίας μας, Αντικατοχική Πορεία στην Λάρνακα. Η Πορεία θα ξεκινήσει από τον κυκλικό κόμβο του λιμανιού Λάρνακας στις 7:45 μ.μ και θα διέλθει από την Λεωφόρο Μακαρίου, την Λεωφόρο Αθηνών (Φοινικούδες) και θα τερματίσει στο Μεσαιωνικό Κάστρο.

Η Καρπασία μας είναι ιστορικά δεμένη με την Αρμενική Γενοκτονία. Το Αρμενικό Σύνταγμα για την απελευθέρωση της Κιλικίας, στρατοπέδευε και εκπαιδευόταν στην Μοναργά της Καρπασίας, αλλά και πολλά θύματα πνιγμού Αρμενίων που τα πτώματα τους ξεβράστηκαν στις ακτές της, ετάφησαν σε χωριά της Χερσονήσου. Έτσι θα γίνει στάση στο Μνημείο της Αρμενικής Γενοκτονίας όπου και θα τηρηθεί μονόλεπτος σιγή στην μνήμη των θυμάτων.

Η πορεία γίνεται για να υπενθυμίσουμε ότι παραμένει άσβεστος ο πόθος της ελεύθερης επιστροφής μας στην Αμμόχωστο και στην Καρπασία, την Χερσόνησο των Αγίων και Ηρώων, καθώς και σε όλη την κατεχόμενη γη μας. Είναι και μια ευκαιρία για να θυμηθούμε όλοι ότι στην Καρπασία μας παραμένουν ακοίμητοι φρουροί τριακόσιες Ελληνικές ψυχές, η μαγιά της Επιστροφής.

Πέτρος Ασσιώτης

Πρόεδρος

Σοφία Κυπριανού

Γενική Γραμματέας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ