Συγκινεί ο Φοίβος! Εμάς πρώτο μέλημα μας, ήταν η ομάδα μας! (βίντεο)

Εμάς πρώτο μέλημα μας, ήταν η ομάδα μας ήταν η χαρακτηριστική κουβέντα του Φοίβου Βραχίμη, στα παιδιά του Anorthosis Summer Camp.

Ο ζωντανός θρύλος της Ανόρθωσης, μίλησε στα παιδιά τονίζοντας τους την ανάγκη να δουλεύουν στηις προπονήσεις και να είναι προσεκτικοί, ενώ αναφερόμενος στη δική του πορεία, ανήμερα της εισβολής εξήρε τις αντιξοότητες της δικής του εποχής και το γεγονός, πως προτεραιότητα όλων ήταν να κρατήσουν την ομάδα ζωντανή στα δύσκολα χρόνια της προσφυγιάς.

Άμα έχετε θέληση και θέλετε να παίξετε ποδόσφαιρο μπορείτε! Φτάνει να ακούτε τους προπονητές σας προσεκτικά, την ώρα που κάνετε προπόνηση, ήταν το αρχικό σχόλιο του Φοίβου Βραχίμη προς τους νεαρούς.

Στη συνέχεια ο ζωντανός θρύλος της Ανόρθωσης, ανάφερε πως πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι στην προπόνηση, προκειμένου ότι μαθαίνουν από τις ασκήσεις που τους δείχνουν οι προπονητές, να μπορούν να τα εφαρμόζουν στο γήπεδο.

Τέλος σε ερώτηση για την πορεία του στην Ανόρθωση, ο Φοίβος απάντησε:

«Ξεκίνησα από την Αμμόχωστο, δυστυχώς το 1974, ακριβώς έτσι μέρα, είχαμε τον πόλεμο. Αναγκαστήκαμε να φύγουμε από την Αμμόχωστο, αφήσαμε την πόλη  μας, όμως εμάς το πρώτο μας μέλημα ήταν η ομάδα μας. Δηλαδή, αφήσαμε τις οικογένειες μας, που ο ακόμα ο καθένας έψαχνε να βρει  την οικογένεια μας και το μόνο που ενδιέφερε εμάς ήταν να βρεθούμε όλοι σε ένα μέρος, γιατί δεν είχαμε σωματείο, συγκεντρωθήκαμε  οι ποδοσφαιριστές και είπαμε πως πρώτα πρέπει να κρατήσουμε την Ανόρθωση και μετά όλα τ’ άλλα. Ξεκινήσαμε τις προπονήσεις, δεν είχαμε ρούχα να φορέσουμε, πιάσαμε δανεικές φανέλες, παίξαμε με σχισμένα παπούτσια. Λεφτά δεν είχε το σωματείο να μας δώσει, όχι όπως τώρα που είναι επαγγελματίες και πληρώνονται. Δεν είχαμε λεφτά, όμως επειδή έπρεπε να κρατήσουμε την ομάδα μας, την κρατήσαμε. Μπορεί να μην πιάσαμε πρωταθλήματα, όμως σταθήκαμε αξιοπρεπώς και είμαστε περήφανοι. »

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ