Δεν είναι υπερβολή να πούμε, πως σχεδόν κανείς δεν είδε με καλό μάτι το ενδεχόμενο να προσληφθεί στη θέση του τεχνικού διευθυντή ο Τζον Γκρέγκορι.
Αφενός μπορεί ως κόσμος αυτή τη στιγμή να βράζουμε με τη διοίκηση, μιας και φέρει τεράστιες ευθύνες για τον αγωνιστικό κατήφορο της ομάδας, κάτι που πιστοποιείται με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο και μέσα από τη δημοσκόπηση που τρέχει στην ιστοσελίδα μας, αφετέρου το βιογραφικό του Τζον Γκρέγκορι και το γεγονός πως βρισκόμαστε στο 2016, δεν πείθει ούτε τον πιο ευκολόπιστο οπαδό της ομάδας.
Πρώτο βασικό μειονέκτημα της περίπτωσης Γκρέγκορι, είναι το γεγονός πως δεν έχει πείρα πρωταθλητιμού. Δεν δούλεψε σε ομάδες που να έχουν την πίεση του πρωταθλητή, αντιθέτως ήταν πάντα σε ομάδες που είτε υποβιβάστηκαν, είτε κόντεψαν να υποβιβαστούν.
Δεύτερο μειονέκτημα, ο Άγγλος δεν έχει δουλέψει ποτέ από τη θέση του τεχνικού διευθυντή. Μπορεί στην Αγγλία, ένας προπονητής να έχει περισσότερες αρμοδιότητες από ότι σε άλλες χώρες, αλλά δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ να συνεργαστεί με άλλο προπονητή. Και στην Ανόρθωση, ήδη την πάθαμε μία φορά με τις σχέσεις Πάους – Φαν Λέουβεν.
Τρίτο μειονέκτημα του Άγγλου, βρίσκεται σε άκρως πτωτική πορεία και έτοιμος για συνταξιοδότηση. Δυστυχώς το ημερολόγιο γράφειο 2016 και όχι 2006. Μετά την Άστον Βίλα και την Ντέρμπι, ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Με εξαίρεση τους χωριάτες, δεν έφυγε από καμία ομάδα με τη θέληση του αλλά απολύθηκε. Δεν άντεξε ούτε στο χρόνο και ήταν για μικρό χρονικό διάστημα. Όσες φορές βγήκε έξω από την Αγγλία, απότυχε παταγωδώς.
Τέταρτο μειονέκτημα που προκύπτει από τα στοιχεία που αλιεύσαμε στο διαδίκτυο, είναι πως κυνηγά την αποζημίωση από τα συμβόλαια του. Σχεδόν από όλες τις ομάδες που πήγε, έλαβε καλές αποζημιώσεις, οπότε όσο αισιόδοξοι και αν είμαστε, η αποτυχία ποτέ δεν πρέπει να αποκλείεται.
Πέμπτο μειονέκτημα του είναι η νοοτροπία που θα κουβαλά μαζί του ο Άγγλος. Στην Ανόρθωση, πλέον θέλουμε αποτελέσματα. Τα χρόνια της υπομονής έγιναν οκτώ και σίγουρα δεν θα έχει περίοδο χάριτος. Νοοτροπίες κτίζουμε ομάδα, ψαχνουμε την καλή εμφάνιση και κλείνουμε τα μάτια στο αποτέλεσμα, δεν πρόκειται να περάσουν και τόσο εύκολα στον κόσμο. Έχεις τις διασυνδέσεις; Τι είναι αυτό που έπεισε τον Χρήστο Πουλλαίδη για να τον έχει ως πρώτο φαβορί;
Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε τόσο το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, όσο φυσικά και την ηλικία του. Αυτό φυσικά εναπόκειται στον κάθε άνθρωπο. Πόσο χρονών πραγματικά αισθάνεται και πόσο δυνατός.
Παράλληλα, ο κύριος Στρετφορντ που τον πρότεινε και συμβούλεψε τον Χρήστο Πουλλαίδη, ας μην ξεχνάμε πως είναι μάνατζερ ποδοσφαιριστών. Αυτό ίσως να είναι και παγίδα. Μπορεί να είναι συνεργάτης για τις ακαδημίες, ωστόσο σίγουρα δεν είναι Ανόρθωση από παιδί μικρό και σίγουρα αν μπορεί θα επιδιώξει το χρηματικό κέρδος. Και με ένα άνθρωπο δικό του σε ένα νευραλγικό πόστο, τότε σίγουρα δεν θα δυσκολευτεί.
Από πλευράς πλεονεκτημάτων, από τη στιγμή που ανήκει στο δυναμικό της εταιρείας του Στρέτφορντ, θα έχει δουλέψει το πρότζεκτ με τις ακαδημίες. Επιπρόσθετα το θετικό είναι ότι προέρχεται από μια προηγμένη σχολή ποδοσφαίρου. Ωστόσο τα περάσματα του από Ισραήλ και Καζακστάν δεν προκαλούν αισιοδοξία ενώ ας μην ξεχνάμε πως από προηγμένη ήταν και ο Μίντετορπ.