Γράφουν για Τζακ Αγγελίδη, τι λέει η Ανόρθωση;

Το όνομα του Τζακ Αγγελίδη, πρώην εκτελεστικού προέδρου της Μακάμπι και προέδρου του ΠΑΟΚ, αποκαλύπτει ο Ιάκωβος Κακουρής στην ιστοσελίδα goal.com.cy πως ενδιαφέρει την Ανόρθωση και έχουν ήδη γίνει κάποιες πρώτες επαφές.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως έχουν ήδη γίνει επαφές με τον Ιάκωβο Αγγελίδη, κάτι που όμως δεν επιβεβαιώνεται από την επίσημη Ανόρθωση. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως το όνομα του δεν έπεσε ή βρίσκεται στο τραπέζι με τους υποψήφιους για ανάληψη της προεδρίας.

Αναλυτικά το δημοσίευμα

Ψηλά έχει θέσει τον πήχη για την πλήρωση της θέσης του εκτελεστικού προέδρου της Ανόρθωσης, ο Χρίστος Πουλλαΐδης.

Πληροφορίες του Goal.com.cy αναφέρουν ότι ισχυρή υποψηφιότητα για τη θέση του επικεφαλής των τεχνοκρατών της νέας τάξης πραγμάτων στον σύλλογο της Αμμοχώστου, έχει θέσει ο Ιάκωβος Αγγελίδης, τέως εκτελεστικός πρόεδρος στον ΠΑΟΚ και πρώην γενικός διευθυντής στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Οι επαφές του Χρίστου Πουλλαΐδη με τον Ιάκωβο Αγγελίδη είναι σε προχωρημένο στάδιο και δεν αποκλείεται σύντομα να προκύψουν εξελίξεις. Ο ισχυρός άντρας της «Κυρίας» αναμένεται στην Κύπρο αύριο, ενόψει και της ανοικτής συνέλευσης της Κυριακής και αναμένεται να «τρέξει» και το θέμα της «καυτής» πατάτας της εύρυθμης λειτουργίας του συλλόγου.

Ο Ιάκωβος Αγγελίδης είναι Κύπριος, ταυτίστηκε με την αναγέννηση της Μακάμπι Τελ Αβιβ, στην οποία θήτευσε για πέντε χρόνια και «μετεγγράφηκε» τον Ιούλιο του 2014 στον ΠΑΟΚ. Παραιτήθηκε, όμως, «για προσωπικούς λόγους» μετά από 20 μήνες λόγω της… γνωστής κατάστασης στον «δικέφαλο» του βορρά και ενδεχομένως λόγω «ασυμφωνίας χαρακτήρων» με τον μεγαλομέτοχο Ιβάν Σαββίδη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στον ελλλαδικό Τύπου κατά την πρόσληψή του στον ΠΑΟΚ, ο Ιάκωβος Αγγελίδης είναι γεννημένος στη Λάρνακα, αλλά σχεδόν όλη του η ζωή έχει κυλήσει εκτός της Κύπρου, καθώς από μικρή ηλικία βρέθηκε στην Αγγλία. Το ποδόσφαιρο μπήκε στη ζωή του μέσω του Μίτσελ Γκολντχάρ.

Ο πολυεκατομμυριούχος Καναδός επιχειρηματίας τον προσέλαβε σε εταιρείες που δεν έχουν σχέση με τον αθλητισμό (ο Αγγελίδης έχει νομικές σπουδές και ακολούθησε στη συνέχεια οικονομικούς κλάδους) και όταν μπήκε στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, του ζήτησε να οργανώσει την εταιρεία. Το «φόρτε» του είναι τα οικονομικά και το μάρκετινγκ, εκεί που έριξε και το μεγαλύτερο βάρος.

Στη Μακάμπι δημιουργήθηκε μια πυραμίδα, με τον Γκολντχάρ στην κορυφή, τον Αγγελίδη ένα σκαλί πιο κάτω και όλη τη δομή της Μακάμπι να ακολουθεί, με τον Ιάκωβο Αγγελίδη να έχει την υψηλή εποπτεία όλων των τμημάτων. Ο Γκολντχάρ έδωσε τα κλειδιά στον Αγγελίδη, με την πάροδο του χρόνου και την πρόσληψη του Τζόρντι Κρόιφ ως τεχνικός διευθυντής, η Μακάμπι Τελ Αβίβ κυριάρχησε στο Ισραήλ.

Στα οικονομικά και στο μάρκετινγκ η ποδοσφαιρική Μακάμπι ανέβηκε επίπεδο, αλλά για να συμβεί αυτό ήρθαν και επιτυχίες σε αγωνιστικό επίπεδο, με την «ομάδα του λαού» να κατακτά τη σεζόν 2012-13 το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από δέκα χρόνια.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ