Ανασκόπηση ποδοσφαιριστών 2012: Πάολο Ζόρζε

Ενδεχομένως η μεταγραφή με το μικρότερο δυνατόν ρίσκο, μιας και ο εμβληματικός Πορτογάλος αμυντικός προερχόταν από την καλύτερη σεζον της καριέρας του, με παράσημο την συμπερίληψή του στην κορυφαία ενδεκάδα του Champions League. Μια κίνηση που πέραν από τις εντυπώσεις, προσέφερε στην ομάδα την σοφία, τον όγκο και την ηγετική φυσιογνωμία ενός ποδοσφαιριστή στα μετόπισθεν, στοιχείο που έλειπε από την ομάδα μας.

Ξεκίνησε κάπως προβληματικά την χρονιά μιας και δυσκολεύτηκε να ταιριάξει με τον Κόλιν, εντούτοις βρήκε γρήγορα τα πατήματά του, με αποτέλεσμα και την βελτίωση της ευκολίας με την οποία δεχόμασταν γκολ από στημένα. Όντας ευάλωτος σε τραυματισμούς, κατάφερε να βγάλει τις 4 πρώτες αγωνιστικές χωρίς πρόβλημα εντούτοις μια άτυχη στιγμή στον αγώνα με τον Απόλλωνα στο Τσίρειο και ακολούθως η υποτροπή την επόμενη αγωνιστική με την Ομόνοια, ανάγκασε τον προπονητή να ανακατέψει την τράπουλα σε αρκετές περιπτώσεις. Κορυφαία του εμφάνιση με τον φοίνικα στο στήθος ήταν αναμφίβολα ο εκτός έδρας αγώνας με τον ΑΠΟΕΛ όπου σε τουλάχιστον 2 περιπτώσεις απέτρεψε τον Ατόρνο να βρεθεί φάτσα με τον Μάστρου. Η ατυχία ξανακτύπησε μιας και το εν λόγω παιχνίδι ήταν το τελευταίο του για το 2012 και αναπόφευκτα προκύπτουν ερωτήματα για την αγωνιστική του ετοιμότητα με την νέα χρονιά.

Σε 10 συμμετοχές στην αρχική ενδεκάδα και 768 αγωνιστικά λεπτά, ο Πορτογάλος αμυντικός βρίσκεται στο όριο των καρτών, δεχόμενος την τελευταία και φαρμακερή όντας στον… πάγκο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ