Ανασκόπηση ποδοσφαιριστών 2012: Τζουλιάνο Σπαντάτσιο

Ενδεχομένως η πιο πετυχημένη μεταγραφή όχι μόνο της ομάδας, αλλά και ολόκληρου του Κυπριακού πρωταθλήματος για το καλοκαίρι που μας πέρασε. Ο Βραζιλιάνος προσέθεσε 3 σημαντικά στοιχεία στην νέα Ανόρθωση του Ρόνι Λεβί και αυτά ήταν ένας επιθετικογενής μέσος που σκοράρει, αξιόλογες εκτελέσεις στημένων φάσεων και εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι. Ιδιαίτερα για τα 2 τελευταία σημεία, στο πρόσφατο παρελθόν μετρούσαμε επιτυχίες μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού.

Αν και ήταν μια μεταγραφή που συνοδευόταν από ένα μεγάλο ερωτηματικό, ο 32χρονος μέσος έδειξε νωρίς-νωρίς το πόσο καταλυτική θα ήτο στην συνέχεια η παρουσία του στην μεσαία γραμμή. Άλλωστε δεν ήταν λίγοι αυτοί που θεώρησαν καταστροφική την μετατόπισή του στο δεξί άκρο της επίθεσης, στον εντός έδρας αγώνα με την Ντίλα Γκόρι. Ιδανικό ντεπούτο με γκολ-πέναλτυ απέναντι στην Λεβάντια στο Ταλίν και δημιουργικές ικανότητες που είχαμε χρόνια να δούμε στο “Παπαδόπουλος”, ο Σπατάτσιο κέρδισε με το καλημέρα την εκτίμηση του Ανορθωσιάτικου κόσμου.

Με την ολοκλήρωση του ποδοσφαιρικού 2012, ισοβαθμεί με τον Ρέζεκ στην κορυφή των σκόρερ της ομάδας με 10 γκολ, με πιο σημαντικά τα νικητήρια γκολ σε βάρος Σαλαμίνας και ΕΝΠ που ισοδυναμούσαν με τρίποντα. Από τακτικής άποψης ξεκίνησε αγωνιζόμενος ως επιτελικός μέσος σε σχήμα 4-2-3-1, εντούτοις η απουσία του Αλέξα σε συνδυασμό με την αλλαγή του σχήματος σε 4-4-2, του επέτρεψε να αγωνιστεί σε μια θέση που του παρέχει περισσότερο χώρο και χρόνο για δράση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ