Ανασκόπηση ποδοσφαιριστών 2012: Γιαν Ρέζεκ

Λίγο το υψηλό αντίτιμο που έπρεπε να καταβληθεί στην Βικτώρια Πλζεν, λίγο οι προβληματικές του εμφανίσεις στο τέλος του περσινού μαραθωνίου, έφερναν τον 30χρονο φορ περισσότερο εκτός, παρά εντός “Αντώνης Παπαδόπουλος”. Λίγους μόλις μήνες μετά, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όσοι ήσαν υπέρ της παραμονής του, αναγνώριζαν τις δυνατότητες του πρώτου εκπροσώπου του Κυπριακού πρωταθλήματος σε τελική φάση Euro.

Ο Τσέχος διεθνής εμπίπτει στις περιπτώσεις που η γλώσσα των αριθμών φτάνει και περισσεύει να σκιαγραφήσει την προσφορά ενός ποδοσφαιριστή. Παρά το γεγονός ότι δεν ξεκίνησε προετοιμασία με την υπόλοιπη ομάδα, έτρεξε, κάλυψε το χαμένο έδαφος και έδειξε με το καλησπέρα του φετινού μαραθωνίου ότι θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος. Ο Τσέχος διεθνής έχει καταφέρει να τραντάξει τα αντίπαλα δίκτυα 10 φορές σε σύνολο 13 αγώνων, βάζοντας φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στην κατάληψη του άτυπου τίτλου του “πρωταθλητή χειμώνα”. Γκολ με πλάσε, γκολ με φάουλ, γκολ με κεφαλιά, ο Γιαν Ρέζεκ έχει στο ρεπερτόριο του χίλιους τρόπους να ματώσει τα αντίπαλα πλεκτά και αυτό το έμαθε η συντριπτική πλειοψηφία των αντίπαλων τερματοφυλάκων που αντιμετώπισε. Πέραν από δεινός εκτελεστής, είναι ποδοσφαιριστής που ξέρει να κάνει τους συμπαίκτες του καλύτερους με συνεχή τρεξίματα στους κενούς χώρους για άνοιγμα διαδρόμων.

Με όπλο το αστείρευτο πάθος, τα γερά πνευμόνια, την άρτια τεχνική κατάρτιση, αλλά και το ομαδικό πνεύμα, αποτελεί το “9” που ψάχναμε μετά την αποχώρηση του Νίκου Φρούσου. Πέραν από την ουσία, έχει χαρίσει στιγμές σπάνιας εκτελεστικής ομορφιάς, λαμβάνοντας το βραβείο του ομορφότερου γκολ της αγωνιστικής τρεις φορές, για τα επιτεύγματά του απέναντι σε Δόξα, Αλκή και ΑΕΛ. Γκολ που ξεχωρίζει, όπως ο ίδιος δήλωσε στο anorthosis24.net, είναι το κρέμασμα του Γιωργαλίδη, το γκολ-φάουλ απέναντι στον Ντεγκρά και το γκολ που έστειλε αδιάβαστους χιλιάδες ΑΠΟΕΛίστες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ