Ανασκόπηση ποδοσφαιριστών 2012: Νταν Αλέξα

Μετά την αποδέσμευση του Στάνισλαβ Αγγέλοφ και τις παράλογες οικονομικές απαιτήσεις του Γιώργου Μακρή, η θέση του ανασταλτικού μέσου είχε μείνει ορφανή με αποτέλεσμα ο Ρόνι Λεβί να φέρει στο “Παπαδόπουλος” έναν ποδοσφαιριστή με το προσωνύμιο “χειρούργος”. Δεν αργήσαμε να καταλάβουμε ο Νταν Αλέξα είναι ένας ποδοσφαιριστής με πολύ δυναμισμό  στο παιχνίδι του, σε σημείο που του αποφέρει -συχνά αδικαιολόγητα- κίτρινες κάρτες. Η αλήθεια είναι ότι ακριβώς αυτό το “τσαγανό” και η προσωπικότητα, είναι στοιχεία που έλειπαν από τους (πρόσφατους) προκατόχους του, με αποτέλεσμα σε συνδυασμό με τις οργανωτικές αρετές που διακατέχει, να έχει αναδειχθεί σε σημαντικό γρανάζι της γαλανόλευκης μηχανής.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Ρουμάνος μέσος φρόντισε από τις πρώτες εμφανίσεις να πιστοποιήσει τις δυνατότητες του τόσο στο αμυντικό, όσο στο επιθετικό κομμάτι. Ήταν από δική του διαγώνια μπαλιά στον χώρο που ξεκίνησε το πάρτι εναντίον της σκληροτράχηλης Αλκής στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής. Εντούτοις, δέχθηκε κριτική για το γεγονός ότι κατάφερε να συλλέξει 3 κίτρινες κάρτες στους 4 πρώτους αγώνες της σεζόν. Παρόλα αυτά ο μήνας τον οποίο έμεινε μακριά από τα γήπεδα οφειλόταν στην πρωτόγνωρη απόφαση της δικαστικής για τιμωρία του λόγω χειρονομιών  προς την κερκίδα των οπαδών της Ομόνοιας, στον εντός έδρας αγώνα της 6ης αγωνιστικής. Επανήλθε στον αγώνα με την ΑΕΚ όπου έφτασε μια ανάσα από του να πετύχει το πρώτο του γκολ με την γαλανόλευκη φανέλα και έμεινε ξανά εκτός λόγω τιμωρίας μιας και κιτρινίστηκε στον αμέσως επόμενο αγώνα με την ΑΕΛ. Η επάνοδος του από άλλη μια τιμωρία τον έφερε να υπηρετεί με σχετική επιτυχία το κέντρο της άμυνας, λόγω του παροπλισμού του Ζόρζε.

Σε σύνολο 864 αγωνιστικών λεπτών, ο πρώην μέσος της Ραπίντ Βουκουρεστίου αριθμεί 6 κίτρινες κάρτες και είναι ο πρώτος της ομάδας στην σχετική κατηγορία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ