Ανασκόπηση ποδοσφαιριστών 2012: Μπράνκο Ίλιτς

Ο ερχομός του πολυσύνθετου Σλοβένου αμυντικού πέρασε από χίλια μύρια κύματα αλλά ευτυχώς η έκβαση της όλης διαδικασίας ήταν θετική. Τα στενά χρονικά περιθώρια λόγω της άρνησης του Άρη Θεσαλλονίκης να απελευθερώσει τον Νέτο, ανάγκασαν τον Ρόνι Λεβί να κοιτάξει εναλλακτικές λύσεις για την θέση του δεξιού μπακ, με την περίπτωση του Ίλιτς να κερδίζει πόντους λόγω της δυνατότητάς του να αγωνιστεί και ως κεντρικός αμυντικός.

Πράγματι ο 29χρονος αμυντικός ξεκίνησε την θητεία του στην ομάδα μας από θέση δεξιού ακραίου αμυντικού εντούτοις οι ανακατατάξεις στο υλικό μετά τον αποκλεισμό από την Ντίλα Γκόρι , τον έφεραν στο κέντρο της άμυνας. Η υπεροπλία στο ψηλό παιχνίδι, ο τρόπος που χρησιμοποιεί το σώμα του για να σκεπάσει την μπάλα, η άνεση με την οποία διασχίζει το γήπεδο όταν βρει διαδρόμους, η τεχνική κατάρτιση σε συνάρτηση με το ύψος και την θέση του, είναι χαρακτηριστικά που έχουν αναγάγει τον Ίλιτς σε πολύτιμη μονάδα. Σε μια σειρά ετών που από την ομάδα μας πέρασαν αμυντικού τύπου Τομάσεβιτς και Μεδίνα, περιπτώσεις σαν τον υψηλόσωμο Σλοβένο θεωρούνται “λαχείο”.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι αγωνιστική-με-αγωνιστική βλέπουμε και νέα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του. Πέραν από ανίκητος στις προσωπικές μονομαχίες, πέραν από άριστος χειριστής της μπάλας, ο Ίλιτς προωθείται με ή χωρίς μπάλα όποτε του δίνεται η ευκαιρία δημιουργώντας ρήγματα και διαδρόμους στις αντίπαλες γραμμές. Επίσης έχει την ευχέρεια να συνυπάρχει με παρτενέρ με διαφορετικά χαρακτηριστικά είτε είναι ένας ευέλικτος αμυντικός σαν τον Κόλιν, είτε ένας ογκόλιθος σαν τον Ζόρζε. Σε 11 συμμετοχές όλες στην αρχική ενδεκάδα και πιο συγκεκριμένα σε 970 αγωνιστικά λεπτά ο Ίλιτς μετρά 1 γκολ στον εκτός έδρας με την ΑΕΚ και 1 κόκκινη κάρτα στον εντός έδρας αγώνα με την Ομόνοια.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ