Αναγέννηση 0 – 0 Ανόρθωσις: Ουφ, τελείωσε!

Αγχωτικός ήταν και ο δεύτερος αγώνας της Ανόρθωσης απέναντι στην Αναγέννηση για το θεσμό του κυπέλλου, μιας και το 0-0 έδωσε δικαίωμα στον αντίπαλο να πιστέψει και να παλέψει για την πρόκριση. Καρδιακά επεισόδια αποφεύχθηκαν, ωστόσο η Ανόρθωση κάθε άλλο παρά ικανοποίησε με την απόδοσή της, παίζοντας με τη φωτιά απέναντι σε μια ομάδα κατώτερης κατηγορίας.

Ο Άντρε Πάους παρέταξε υποχρεωτικά αρκετούς βασικούς ποδοσφαιριστές στη βασική εντεκάδα και χρειάστηκε να επιστρατεύσει άλλους τρεις προκειμένου να… μειώσει το ρίσκο ενός κάζου. Εν τέλει η Ανόρθωση θα βρεθεί στην προημιτελική φάση του κυπέλλου, ωστόσο γι’ άλλη μια φορά υπενθύμισε ότι χρειάζεται δουλειά για να εκπληρώσει τους στόχους της.

Α΄Ημίχρονο

Με κράτημα της μπάλας και φλύαρη υπεροχή, συνοδεύτηκε το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης. Η Ανόρθωση δεν είχε όρεξη, αλλά ούτε και μπορούσε να επιτεθεί ορθόδοξα. Μετρημένες οι καλές στιγμές, η μια στο 16′ όταν το σουτ του Μαρτίνες από καλή θέση βρήκε τον τερματοφύλακα Κασιάκκη. Η δεύτερη και πιο τρανταχτή, ήταν το ανεπανάληπτο χαμένο τετ-ατ-τετ από τον Αβραάμ στο 35′. Αξίζει να σημειωθεί πως η Ανόρθωση ζήτησε και δικαιούτο πέναλτι στην εκπνοή του ημιχρόνου, ωστόσο ο διαιτητής Νικολάου έκλεισε τα μάτια.

Β’΄Ημίχρονο

Με την Αναγέννηση να έχει πάρει ψυχολογικό ντοπάρισμα, ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης, με την εικόνα της Ανόρθωσης να είναι το ίδιο προβληματική. Όχι όμως και των γηπεδούχων, που παρουσιάστηκαν καλύτεροι και ανέβαιναν πιο συχνά μπροστά. Η Ανόρθωση ήταν μονοδιάστατη στην ανάπτυξη της και δυστυχώς δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να απειλήσει ουσιαστικά, παρά μόνο σπασμωδικά χάνοντας κάποιες ευκαιρίες με δράστες τους Εντλοβού και Μαρτίνες.

Από την πλευρά της η Αναγέννηση, όσο περνούσε το πίστευε και λίγο έλειψε στο 84′ ο Κυπριανού να στείλει τους οπαδούς της Ανόρθωσης στο νοσοκομείο, ωστόσο ο Κόπριβετς απόκρουσε το πλασέ από ευνοϊκή του Κύπριου ποδοσφαιριστή.

Αναγέννηση: Κασιάκκης, Κρασάς, Ιωάννου, Μούσιης, Ντιαλό, Κολάνης (60′ Φωτίου), Κουλούρης, Θεράποντος, Κουτούνας (68′ Οπόγκ), Άντιτς (74′ Κυπριανού), Σολωμού

Ανόρθωση: Κόπριβετς, Χόλγκερσον, Οικονόμου, Τζανακάκης, Σβεχλέν, Μαϊσουράτζε, Μαραγκός (74′ Λαϊφης), Μαρτίνες, Κάλβο, Αβραάμ (63′ Μακρής), Εντλοβού (87′ Ορλάντι)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ