Ανόρθωσις 2 – 1 Νέα Σαλαμίνα: Τρίτη ανατροπή και κορυφή

Με άλλη μια εμφάνιση που είχε τα πάνω της και τα κάτω της, η Ανόρθωση πήρε και το δεύτερο φετινό Βαρωσιώτικο ντέρμπι και πάλι με ανατροπή. Η ομάδα μας βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 37ο λεπτό, ωστόσο σκόραρε σε σημαντικά χρονικά διαστήματα ώστε να ανεβεί και πάλι στην κορυφή. Ο Εντλοβού στο 44ο λεπτό είχε ισοφαρίσει σε 1-1 με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, ενώ στο 80ο λεπτό η μπάλα πέρασε από Πελέ και Κουλούρη πριν φτάσει στον Αβραάμ που εξ επαφής διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Με διάθεση να πιέσει ψηλά ξεκίνησε τον αγώνα η Ανόρθωση με τον Ορλάντι να χάνει την πρώτη αξιόλογη φάση στο 6ο λεπτό όταν με συρτό σουτ έστειλε τη μπάλα μόλις έξω. Πέντε λεπτά αργότερα ο Τόνι Κάλβο είδε την απευθείας εκτέλεση φάουλ του να απομακρύνεται σε κόρνερ, ενώ μια εξαιρετική κάθετη πάσα του Μαρτίνες στο 24ο λεπτό δεν έτυχε εκμετάλλευσης από τον Ορλάντι. Στο 27ο λεπτό η Νέα Σαλαμίνα έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μακρίεφ να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Κόπριβετς λειτούργησε σωτήρια σε τετ-α-τετ με τον Πεδρίτο. Η αντίδραση ήρθε στο 31ο λεπτό με την σέντρα του Ορλάντι να καταλήγει στον Κάλβο που δε μπόρεσε να σκοράρει, ενώ αμέσως μετά το σουτ του Εντλοβού κατέληξε στον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Η μέτρια αγωνιστική εικόνα οδήγησε στο γκολ από πλευράς Νέας Σαλαμίνας όταν στο 37ο λεπτό ο Ατόρνο νίκησε τον Κόπριβετς για το 0-1. Ευτυχώς στο 44ο λεπτό ο Εντλοβού κέρδισε πέναλτι από τον Σκοπελίτη το οποίο εκτέλεσε ο ίδιος για να στείλει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια ισόπαλες 1-1.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Η πρώτη καλή φάση ήρθε στο 49ο λεπτό όταν η σέντρα του Κάλβο με στόχο τον Ορλάντι ανακόπησε την υστάτη από τον Γκράιμς σε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα μια γρήγορη αντεπίθεση έφερε τη μπάλα να περνά από τα πόδια Κάλβο, Ορλάντι και Μακρή με τον τελευταίο να μη μπορεί αν δώσει την τελική πάσα. Στο 55ο λεπτό ο Μακρής βρέθηκε απέναντι από τον αντίπαλο πορτιέρο ωστόσο ολιγώρησε, ενώ τρία λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Εντλοβού εξ επαφής κόντραρε σε αμυντικό. Στο 60ο λεπτό ο Κάλβο βρέθηκε απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά είδε το σουτ του να αποκρούεται, ενώ στο 76ο λεπτό ο Πάους πραγματοποίησε διπλή αλλαγή ρίχνοντας στη μάχη Πελέ και Κουλούρη. Οι δύο ποδοσφαιριστές ήταν μέρος της φάσης του 80ου λεπτού όταν με τον ένα τρόπο ή τον άλλο η μπάλα έφτασε στον Αβραάμ που εξ επαφής σημείωσε το 2-1.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ