Άντιτς: «Μεγάλη η διαφορά σε σχέση με πέρσι»

Συνέντευξη στο Ano Media έδωσε ο Σέρβος ακραίος αμυντικός της ομάδας μας Μάρκο Άντιτς. Ο 30χρονος άσος, τόνισε την διαφορά που υπάρχει στην φετινή ομάδα σε σχέση με πέρσι, ενώ δήλωσε ότι είναι πολύ ευχαριστημένος από την δική του απόδοση. Τόνισε πως η ομάδα δουλεύει σκληρά μέσα στο γήπεδο, ενώ για τον ίδιο είπε ότι δεν έχει πρόβλημα να αγωνιστεί είτε στο ένα αμυντικό άκρο είτε στο άλλο. Αναλυτικά η συνέντευξη:

Μάρκο την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε άλλη μια σημαντική νίκη, αυτή τη φορά απέναντι στην Πάφο και ήταν η 12η στο πρωτάθλημα. Σχολίασε μας τη νίκη.

«Ήταν όπως αναμέναμε το παιχνίδι, ήταν λίγο δύσκολο επειδή ξέρουμε ότι οι μικρές ομάδες παίζουν αμυντικά απέναντι σε μεγάλες ομάδες όπως η Ανόρθωση και επειδή είμαστε και πρώτοι στο πρωτάθλημα. Όλοι πιστεύουν ότι δεν μπορούν να παίξουν απέναντι μας και προσπαθούν να αμυνθούν, γι’ αυτό πιστεύαμε ότι θα ήταν δύσκολο να σκοράρουμε επειδή έπρεπε να βρούμε τον τρόπο να σκοράρουμε απέναντι σε μια κλειστή άμυνα. Το καταφέραμε, κάναμε τη δουλειά μας όπως έπρεπε και φέραμε τους τρεις βαθμούς στην ομάδα μας».

Η ομάδα μας είναι πρώτη, η μοναδική αήττητη και έχει τέσσερις βαθμούς περισσότερους από τη δεύτερη θέση. Τι σημαίνει αυτό για ‘σένα;

«Σημαίνει πολλά και για μένα και για την ομάδα μου. Μας δίνει πολλή αυτοπεποίθηση επειδή δεν χάσαμε κανένα παιχνίδι, είχαμε μόνο δύο ισοπαλίες. Γι’ αυτό σημαίνει πολλά, σημαίνει ότι είμαστε σε καλό δρόμο, δουλεύουμε σκληρά στο γήπεδο και είναι ένα πλεονέκτημα το γεγονός ότι έχουμε τέσσερις βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη ομάδα. Μας δίνει δύναμη σε κάθε παιχνίδι για να συνεχίσουμε αυτή την πορεία».

Αυτή την εβδομάδα έχουμε ακόμα ένα εκτός έδρας παιχνίδι, αντιμετωπίζουμε το Παραλίμνι. Τι νομίζεις για αυτό το παιχνίδι;

«Με την εμπειρία που έχουμε από το παιχνίδι του α’ γύρου που ήταν στην έδρα μας και φέραμε ισοπαλία, πιστεύω ότι θα έχουμε ακόμα ένα δύσκολο αγώνα. Χάσαμε δύο βαθμούς στην έδρα μας και θα προσπαθήσουμε να το διορθώσουμε αυτό στο Παραλίμνι. Θα είναι επίσης ακόμα ένα δύσκολο παιχνίδι όπως είναι όλα άλλωστε, όμως έχει μια ιδιαιτερότητα γιατί όπως είπα χάσαμε δύο βαθμούς στον α’ γύρο. Θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Τι νομίζεις για το πρωτάθλημα μέχρι στιγμής;

«Πιστεύω ότι είναι δύσκολο και έτσι θα συνεχίσει να είναι αλλά θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε την ομάδα μας στο ίδιο επίπεδο που είναι τώρα και οπωσδήποτε θα προσπαθήσουμε να φέρουμε τον τίτλο στην ομάδα μας γιατί αυτό θα σημαίνει πολλά για όλους».

Ποιες ομάδες πιστεύεις ότι θα παλέψουν μέχρι το τέλος;

«Πιστεύω ότι θα είναι όπως κάθε χρόνο, πάντα 4-5 ομάδες είναι στα ψηλά και φέτος δεν θα έχει μεγάλη διαφορά. Νομίζω πως 3-4 ομάδες θα είναι ανταγωνιστές μας μέχρι το τέλος, το ΑΠΟΕΛ, η ΑΕΛ, η Ομόνοια και η ΑΕΚ».

Αγωνίστηκες σε όλα τα παιχνίδια μέχρι τώρα και είχες πολύ καλή απόδοση. Είσαι ευχαριστημένος με τον εαυτό σου;

«Ειλικρινά ναι είμαι πολύ ευχαριστημένος. Αν συγκρίνω τη φετινή χρονιά με την περσινή είμαι πολύ ικανοποιημένος επειδή τώρα είμαι σε πολύ καλή κατάσταση, θα προσπαθήσω να συνεχίσω να παίζω έτσι, να δουλεύω περισσότερο και θα προσπαθώ να παίζω καλύτερα και ναι είμαι πολύ ικανοποιημένος».

Μέχρι τώρα στην Ανόρθωση αγωνιζόσουν στο δεξί άκρο της άμυνας. Στα τελευταία παιχνίδια σε είδαμε να αγωνίζεσαι στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ποια θέση προτιμάς;

«Για να είμαι ειλικρινής το δεξί μου πόδι είναι πιο δυνατό. Αν παίζω δεξιά ίσως να είναι πιο εύκολο για μένα αλλά αν παίζω αριστερά έχω κάποια πλεονεκτήματα απέναντι στους αντιπάλους επειδή δεν ξέρουν πως το δεξί μου πόδι είναι πιο δυνατό και μπορώ να κάνω κάποια πράγματα που δεν μπορεί να κάνει κάποιος αριστερός μπακ. Νιώθω και στις δύο θέσεις καλά αλλά αν μου ζητήσουν να συγκρίνω θα διαλέξω τη δεξιά πλευρά. Αλλά όταν χρειαστεί να παίζω αριστερά όπως στα τελευταία παιχνίδια, μπορώ να το κάνω με την ίδια ευκολία».

Αυτή είναι η δεύτερη σου χρονιά με την Ανόρθωση. Ποιος είναι ο προσωπικός στου στόχος με την ομάδα μας;

«Με την προηγούμενη μου ομάδα είχα κερδίσει τον τίτλο πριν έρθω εδώ. Γι’ αυτό ο στόχος μου είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα. Την πρώτη χρονιά δεν το καταφέραμε αλλά πιστεύω πως φέτος μπορούμε να το πετύχουμε επειδή είμαστε στο σωστό δρόμο και επίσης πιστεύω στην ομάδα και στους συμπαίκτες μου. Αυτό περιμένω».

Πώς είναι το κλίμα στην ομάδα και στα αποδυτήρια;

«Είναι πολύ καλό και οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο είμαστε σαν ένας άνθρωπος, υπάρχει καλή σχέση μεταξύ μας. Αν συγκρίνω με την περσινή χρονιά είναι μεγάλη η διαφορά. Φέτος είμαστε πιο κοντά, είμαστε φίλοι και γι’ αυτό έχουμε στο γήπεδο καλά αποτελέσματα. Είμαστε καλύτερη ομάδα».

Ουσιαστικά αυτό το κλίμα σας βοηθά στα καλά αποτελέσματα.

«Φυσικά βοηθά πολύ, είναι πολύ σημαντικό για τους παίκτες να είναι καλοί φίλοι και εκτός και εντός γηπέδου. Επειδή αν εκτός γηπέδου υπάρχει καλή σχέση βγαίνει και στο γήπεδο, επειδή δεν είναι απλά δουλειά υπάρχει και το συναίσθημα».

Τι θέλεις να πεις στους οπαδούς της Ανόρθωσης;

«Θέλω να τους πω ότι είναι πολύ σημαντική για εμάς η στήριξη τους σε κάθε παιχνίδι και να συνεχίσουν να μας στηρίζουν επειδή σημαίνει πολλά για εμάς. Είναι σαν το δωδέκατο παίκτη μας και στις δύσκολες στιγμές στο παιχνίδι μας βοηθούν πολύ. Σας ευχαριστούμε που μας στηρίζετε και θέλω να σας ευχηθώ Καλά Χριστούγεννα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ