Αλλάζει ή όχι το σύστημα;

Ένα από τα ερωτήματα που προκύπτουν για αυτή τη βδομάδα, είναι εάν θα κρατήσει ή όχι το σύστημα της προηγούμενης βδομάδας ο Αντρέ Πάους. Θυμίζουμε ως γνωστό πως ο Ολλανδρός προπονητής, επέλεξε να αγωνιστεί με το 4-4-2.

Μια διάταξη θεωρητικά κάνει την ομάδα πιο επιθετική, ωστόσο πρακτικά με κάποιους παίκτες κλειδιά να μην αποδίδουν, μπορεί να μας  γυρίσει και μπούμερανγκ.

Ο επιθετικός οίστρος του Εντλοβού ανήκει στο παρελθόν, με εξαίρεση το παιχνίδι με τον Ερμή στις 24/10, το τελευταίο γκολ του Ντίνο και να μην είναι πέναλτι, χρονολογείται από το παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής απέναντι στον Εθνικό Άχνας. Με άλλα λόγια στα τελευταία 8 παιχνίδια, ο Νοτιοαφρικανός σημείωσε 3 τέρματα, τα δύο με πέναλτι (Αγία Νάπα & ΑΠΟΕΛ) και ένα με κεφαλιά. Ως εκ τούτου, εκ νέου χρησιμοποίηση του 4-4-2, με τον Εντλοβού να μην είναι στα φόρτε του, κάθε άλλο σε καλό θα μας βγει.

Επίσης, σημαντικό ρόλο παίζουν και οι κεντρικοί μέσοι, που στην ουσία κουβαλούν την μπάλα μπροστά και την σπάζουν στα άκρα. Στο παιχνίδι με τον Άρη, ο Αμπουρτζάνια δεν ήταν σε καλή μέρα, η μπάλα ταλαιπωρείτο στη μεσαία γραμμή και ως εκ τούτου η Ανόρθωση δεν μπορούσε να είναι απειλητική. Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι ο Μαρτίνες, μετρά δύο σερί κακές εμφανίσεις, επειδή μετατοπίστηκε στο άκρο, απομονώνεται με απόρροια να αυτοεξουδετερώνεται.

Δεν είναι βέβαιο αν ο Πάους συνεχίσει με το 4-4-2 ή αν θα επιστρέψει στο αγαπημένο του 4-2-3-1. Εκείνο που πρέπει να θεωρείται βέβαιο, είναι πως ο Ολλανδός τεχνικός θα πρέπει να προχωρήσει σε αλλαγές στα πρόσωπά και σε μετατοπίσεις ποδοσφαιριστών, κάτι που κρίνεται απαραίτητο προκειμένο να παρουσιάσει η ομάδα ένα καλύτερο πρόσωπό.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ