Οι πλείστοι κινήθηκαν στη μετριότητα (η κριτική των ποδοσφαιριστών)

Τρεις ακόμη πόντοι στο σακούλι, για την Ανόρθωση, που έστω κι αν δεν ικανοποίησε και δεν ήταν σε καλή μέρα, έκαμψε την αντίσταση του Άρη. Σε γενικές γραμμές η ομάδα κινήθηκε στη μετριότητα, με πολλά νεκρά διαστήματα, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στον Άρη, να πιστέψει πως μπορεί να φύγει με το κέρδος από το γήπεδο.

Αν θα ψάξουμε για διακριθέντες, πέρα του Πελέ που σημείωσε το νικητήριο γκολ, αρκετά καλά τα πήγε ο Μαϊσουράτζε, αλλά και ο Κάλβο του πρώτου ημιχρόνου.

Αναλυτικά η κριτική των ποδοσφαιριστών για παιχνίδι που μας πέρασε…

Γιαν Κόπριβετς
koprivec
Σε όσες φορές χρειάστηκε να επέμβει τα κατάφερε στον καλύτερο βαθμό. Ευτυχώς δεν έκανε το μεγάλο λάθος και ήταν σταθερός. Στο τέρμα που δέχθηκε, προδόθηκε καθαρά από την άμυνα του και από την τύχη. Επίσης στα θετικά του καταγραφόνται και οι επεμβάσεις του σε όσα στημένα κέρδισε ο Άρης.

Γκάμπριελ Μούρα
Gabriel2
Μέτριο παιχνίδι από τον επιθετικογενή δεξιό οπισθοφύλακα. Στα θετικά του οι αρκετές προωθήσεις που είχε και οι πρωτοβουλίες που πήρε. Στη φάση του τέρματος έχει και αυτός μερίδιο ευθύνης, ενώ οι συχνές του προωθήσεις δημιουργούσαν κενό και στην ανάπτυξη της ομάδας αλλά και από την πλευρά του.

Λέο Σβέχλεν

SbexlenΤρίτη συνεχόμενη εμφάνιση στην ενδεκάδα για τον Γάλλο, ο οποίος δεν έκανε και το καλύτερο του παιχνίδι. Καλός αμυντικά, κακός επιθετικά. Λιγοστές οι φορές που προωθήθηκε και κατάφερε να συνεργαστεί είτε με τον Κάλβο, είτε με τον Μαρτίνες, ωστόσο κράτησε σωστά τη γραμμή του.

Μάρκους Χόλκγερσον
holgersonΠολλά λάθη από τον Σουηδό κεντρικό αμυντικό. Λανθασμένες μεταβιβάσεις από τον Μάρκους, που δεν διανύει και την καλύτερη περίοδο της καριέρας του στην Ανόρθωση. Στη φάση του τέρματος του Άρη, φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη καθώς ξεγελάστηκε από την μπάλα. Όσο για τη φάση του πέναλτι που ζήτησε ο Άρης, τον εξέθεσαν οι Γκάμπριελ και Μαϊσουράτζε που μπερδεύτηκαν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα ο Χόλγκερσον να βρεθεί στο 1 εναντίον 1 με τον Κύπρου.

Ζοάο Βίκτορ
Joao-VictorΓια δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι αγωνίστηκε στην άμυνα. Έκανε καλό παιχνίδι, ζητούσε μπάλα και όσο δεν έμπαινε τέρμα, τον έβλεπες όλο και πιο συχνά να προωθείται. Στο γκολ που δέχθηκε η ομάδα, φέρει ευθύνη μαζί με τον Άμπου, καθώς επέτρεψαν στον ποδοσφαιριστή του Άρη να κάνει το σουτ που κατέληξε σε σέντρα προς τον Μαραγκουδάκη.

Ηράκλι ΜαϊσουράτζεMaisuradzeΠολύ καλό παιχνίδι από τον Γεωργιανό ίσως τον κορυφαίο του γηπέδου, που φαίνεται να ανακτά πίσω την εμπιστοσύνη του προπονητή του. Στο πρώτο ημίχρονο έκανε μερικά λάθη στις μεταβιβάσεις του, στο δεύτερο ήταν αλάνθαστος. Έτρεχε, έκοβε και έκανε τα πάντα για να διατηρείται η κατοχή της μπάλας στην Ανόρθωση.

Γκεόργκι Αμπουρτζάνια
AburjaniaΜέτριο προς κακό παιχνίδι για τον Άμπου, που δεν είχε ούτε τη δημιουργικότητα που χρειάζεται αλλά ούτε και ενέργεια μέσα στο παιχνίδι του. Ανασταλτικά στο τέρμα του Άρη, μπορούσε να δώσει βοήθειες. Του έλειψε πολύ η φαντασία, το πάθος και το νεύρο στο παιχνίδι του, κάτι που τον έκαναν να υστερήσει.

Νίκο ΜαρτίνεςMartines-2Άλλο ένα παιχνίδι στα άκρα για τον Αργεντινό, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την αυτοεξουδετέρωση του. Ξεκίνησε στο αριστερό άκρο και στη συνέχεια άλλαξε πλευρά με τον Κάλβο. Λιγοστές οι καλές ενέργειες του και οι πρωτοβουλίες που πήρε, καθώς λίγες φορές ζήτησε μπάλα και πολύ πιο λίγες φορές πήγε η μπάλα σε αυτό.

Τόνυ Κάλβοcalvo-foul

Ο Ισπανός ξεκίνησε δεξιά και μετά μετατοπίστηκε αριστερά, για να πάει και πάλι δεξιά με την είσοδο του Αβραάμ. Στο πρώτο ημίχρονο, ήταν ο πιο δραστήριος ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης και μόνο από τα πόδια του έβγαιναν, επινοήσεις που δημιουργούσαν προϋποθέσεις και ευκαιρίες. Μπορούσε να χριστεί και σκόρερ, αλλά η συμβολή των δοκαριών του Νουρεντινόφσκι δεν του το επέτρεψε. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν και τόσο καλός, ενώ ανασταλτικά είχε στιγμές που δεν έδειξε την απαραίτητη πειθαρχία. Σε γενικές γραμμές έκανε καλό παιχνίδι και αρχίζει να πιάνει ρυθμό.

Ευθύμης Κουλούρης
koulouris
Επιστροφή στα γκολ για τον Ελλαδίτη επιθετικό, που μόλις στη δεύτερη ευκαιρία που βρήκε δεν συγχώρεσε. Ήταν μέσα στις φάσεις, ήταν μαχητικός, αν ήταν πιο προσεκτικός θα μπορούσε να τελειώσει καλύτερα τις 2-3 ευκαιρίες που του δόθηκαν. Γνωρίζει πολύ καλά τη θέση και ξέρει που να τοποθετηθεί και πότε, κάτι που αποτελεί ένα ισχυρό όπλο στα χέρια του Πάους.

Ντίνο Εντλοβού
Dino-EndlovuΓια ακόμη ένα παιχνίδι ήταν κρυμμένος πίσω από τους αμυντικούς της αντίπαλης ομάδας και δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του. Ενδεχομένως να μην είχε ούτε και μία τελική προσπάθεια προς το αντίπαλο τέρμα.

Ανδρέας Μακρής
makrisarisΟ εορτάζων μπήκε στο γήπεδο τα τελευταία λεπτά, στη θέση του Κάλβο και μετά που η Ανόρθωση είχε προηγηθεί. Στα τελευταία λεπτά έδωσε σημαντικές βοήθειες, κέρδισε πολύτιμο χρόνο με τις μοναμαχίες που βγήκε νικητής και τα κερδισμένα φάουλ.

Ανδρέας Αβραάμ

avraam-2

Μπήκε στο 70′ στη θέση του Μαρτίνες που δεν είχε φανεί. Η παρουσία του, έδωσε άλλη πνοή στο αριστερό άκρο. Ήταν κινητικός, με την εμφάνιση του να έχει θετικό πρόσημο.

Πελέpele

Μπήκε στο 63′ στη θέση του Αμπουρτζάνια και έδωσε ότι δεν είχε καταφέρει για 63 λεπτά ο Γεωργιανός, με την ομάδα να γίνεται πιο επιθετική. Η νίκη προήλθε από τα δικά του πόδια, κατόπιν της εξαιρετικής εκτέλεσης φάουλ, όντας σπεσιαλίστας του είδους. Βοήθησε τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά.

Τα είπαμε πολλές φορές, είναι μεγάλης πάστας παίκτης με τις ιδιορρυθμίες του μέσα και έξω από το γήπεδο. Εδώ είναι το μεγάλο στοίχημα για τον Πάους, να καταφέρει να κερδίσει το καλύτερο από τον Πελέ, εάν το καταφέρει αυτό τότε αυτόματα η ομάδα ανεβαίνει επίπεδο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ