Κουλούρης: «Στόχος το πρωτάθλημα»

Αυτονόητος στόχος το πρωτάθλημα, δηλώνει σε συνέντευξη στον Βασίλη Τσιρόπουλο και στο sigmalive.com, ο Ευθύμης Κουλούρης.

Ο επιθετικός της Ανόρθωσης μεταξύ άλλων, τονίζει πως ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος, ενώ αισθάνεται δικαιωμένος για την επιλογή του να έρθει σε μια μεγάλη ομάδα όπως η Ανόρθωσης. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να εκφράσει και την ικανοποίηση του για τον παλμό που δίνει ο κόσμος, δίνοντας υπόσχεση πως θα δίνει τον καλύτερο του ευατό.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κουλούρη

Ευθύμη πώς προέκυψε το καλοκαίρι η Ανόρθωση;
«Τις τελευταίες δυο ημέρες της μετεγγραφικής περιόδου μου ανακοινώθηκε ότι δεν θα έχω πολύ χρόνο συμμετοχής στον ΠΑΟΚ, όπως εγώ επιθυμούσα. Δεν μου άρεσε το γεγονός ότι στην προηγούμενη χρονιά δεν είχα χρόνο συμμετοχής και έτσι έψαχνα τον δανεισμό μου. Και για εμένα θα ήταν καλύτερα, από τη στιγμή που δεν θα έπαιζα, να αγωνιζόμουν σε μια άλλη ομάδα. Ο εκπρόσωπός μου μού άνοιξε την προοπτική της Ανόρθωσης και έπρεπε να αποφασίσω γρήγορα. Την Ανόρθωση την ήξερα γιατί ήταν μια μεγάλη ομάδα για εμένα, λόγω Τσάμπιονς Λιγκ. Ήταν πολύ ευχάριστο για μένα η πρόταση από την Ανόρθωση. Δεν το σκέφτηκα πολύ, γιατί τη θεώρησα ως πολύ καλή προοπτική. Ακόμα και τώρα νιώθω ότι η επιλογή μου ήταν πολύ καλή. Θα δώσω ό,τι μπορώ στην ομάδα και η ομάδα θα πάρει ό,τι καλύτερο από εμένα».

Οι στόχοι σου στην Ανόρθωση ποιοι είναι;
«Θέλω κάθε μέρα μέσω των προπονήσεων να γίνομαι καλύτερος. Άλλωστε η ηλικία μου είναι τέτοια που πρέπει να βελτιώνω κάθε μέρα κομμάτια στα οποία δεν είμαι τόσο καλός και ταυτόχρονα να γίνομαι ακόμα καλύτερος στα θετικά μου. Θέλω να βοηθήσω όσο γίνεται την ομάδα και μετέπειτα να βοηθήσω και τον εαυτό μου. Θέλω να πετύχουμε τους στόχους ως ομάδα αλλά και ως άτομο».

Μίλησες για στόχους. Ένας από αυτούς είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος;
«Ναι, εννοείτε. Η Ανόρθωση έχει βάλει υψηλούς στόχους φέτος. Έχουμε πολύ καλό υλικό, μια διοίκηση που είναι δίπλα μας. Σιγά – σιγά πιστεύω ότι θα φτάνουμε πιο κοντά στον στόχο. Φυσικά τώρα βλέπουμε πως σε κάθε παιχνίδι ήμαστε καλύτεροι, πρέπει να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, να παίρνουμε τους τρεις βαθμούς και πιστεύω ότι στο τέλος της χρονιάς θα γίνει κάτι το αξιόλογο».

Διαπίστωση του φίλαθλου κοινού είναι ότι η Ανόρθωση διαθέτει ένα από τα ποιοτικότερα ρόστερ των τελευταίων χρόνων.
«Έτσι ακριβώς. Έχουμε μια πολύ ποιοτική ομάδα. Παιχνίδι με παιχνίδι θα παρουσιάζουμε ένα πιο αξιόλογο σύνολο. Υπομονή και δουλειά».

Ευθύμη, σε όσους αγώνες χρησιμοποιήθηκες έδειξες ότι το έχεις το γκολ. Έξι τέρματα στο κύπελλο, που όσο υποδεέστερη ομάδα κι αν είναι ο αντίπαλος δεν παύει να είναι έξι τέρματα, γκολ με Πάφο και ΑΕΚ.
«Προσπαθώ όταν αγωνίζομαι να δίνω το 100%. Πιστεύω ότι μέχρι στιγμής τα έχω πάει καλά, όμως έχω να δώσω ακόμα περισσότερα. Σαφώς χαίρομαι όταν ακούγονται θετικά λόγια για εμένα. Είναι σημαντικό να αναγνωρίζουν κάποιοι άνθρωποι τι έχεις κάνει. Ωστόσο έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και επίσης έχω πολλά πράγματα να βελτιώσω».

Στον αγώνα με την Πάφο, όταν σου δόθηκε εντολή να μπεις μέσα, γύρισες στον πάγκο και είπες θα βάλεις τέρμα;
«Το πίστευα πολύ ότι θα σκόραρα στην Πάφο. Όταν αγωνίζομαι θέλω να κάνω αισθητή την παρουσία μου. Νιώθω καλά έχοντας ψυχολογία, κάτι που φαίνεται στο γήπεδο. Σε κάθε παιχνίδι πρέπει να τα δίνεις όλα. Ακόμα είναι η αρχή».

Μετά τα έξι τέρματα στο κύπελλο και το τέρμα στο «Παφιακό» πολλοί ήταν εκείνοι που περίμεναν να σε δουν στο αρχικό σχήμα. Ωστόσο ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος.
«Πολύ μεγάλος. Αυτό χρειάζεται στην ομάδα. Δεν υπάρχει εφησυχασμός. Σε κάθε προπόνηση όλοι μας πρέπει να αποδεικνύουμε και να προσπαθούμε για μια θέση στην ενδεκάδα. Είναι ένας υγιείς ανταγωνισμός και πάντα αυτός σε βγάζει καλύτερο».

Ποία είναι η εικόνα που έχεις σχηματίσει για το πρωτάθλημα μετά από δέκα αγωνιστικές;
«Πιστεύω ότι έχει πολλές ομοιότητες με το ελληνικό. Υπάρχουν ενδιαφέροντες αγώνες και όλες οι ομάδες βρίσκονται κοντά στον βαθμολογικό πίνακα στις πρώτες πέντε θέσεις».

Ίσως η κακή εικόνα που σου έχει δημιουργηθεί είναι από τα όσα έγιναν στο Τσίρειο Στάδιο;
«Έχουμε και τέτοια κρούσματα στην Ελλάδα. Δεν είναι η πρώτη φορά που τα βλέπω. Αυτά πρέπει να σταματήσουν κάποια στιγμή. Το ποδόσφαιρο πρέπει να παίζεται στο γήπεδο. Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις τους φιλάθλους και των δυο ομάδων να βρίσκονται στο γήπεδο χωρίς επεισόδια. Είναι πολύ όμορφο να παίζεις σε ένα ντέρμπι όπως αυτό που θα παίξουμε με τον ΑΠΟΕΛ και να έχεις και τους φιλάθλους σου κοντά».

Έχεις σχηματίσει άποψη για το ποιες ομάδες θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα;
«Πιστεύω ότι ακόμα είναι νωρίς. Υπάρχουν πολλοί αγώνες. Απ’ ό,τι έχω μάθει στα πλέι-οφ παίζονται πολλά, γιατί όλα είναι ντέρμπι και όλοι χάνουν βαθμούς. Όποιος παρουσιαστεί πιο δυνατός σε αυτούς τους αγώνες θα πάρει και το πρωτάθλημα».

Τι μήνυμα στέλνεις στον κόσμο της Ανόρθωσης;
«Ο κόσμος μας είναι πολύ καλός, πολύ θερμός με την ομάδα. Νιώθω πολύ ωραία γιατί βλέπω ότι αγαπούν πολύ την ομάδα. Με έχει αγκαλιάσει ο κόσμος. Αυτό που τους υπόσχομαι είναι ότι θα δίνουμε πάντα τον καλύτερό μας εαυτό για την ομάδα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ