Οι επιλογές και οι κινήσεις του Πάους

Προχώρησε σε αλλαγές ο Αντρέ Πάους στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, με τον Ολλανδό να δικαιώνεται με τη χρησιμοποίηση του Σβέχλεν. Με αυτή την επιλογή του, κέρδισε τη διατήρηση του Τζανακάκη στο δεξί άκρο, ο οποίος τα πήγε πολύ καλά. Παράλληλα, ο Γάλλος ήταν η αποκάλυψη της ψεσινής Ανόρθωσης. Καθώς η εμφάνιση του άγγιξε σχεδόν το τέλειο, στέλνοντας μήνυμα στον Ολλανδό τεχνικό, πως μπορεί να διεκδικήσει θέση βασικού.

Από την άλλη ο Ολλανδός προτίμησε τον Αμπουρτζάνια αντί του Πελέ, μια επιλογή που δεν τον δικαίωσε καθώς το παιχνίδι στη μεσαία γραμμή χάθηκε, ωστόσο ο Γεωργιανός ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Δεν μπόρεσε όμως να κάνει τη διαφορά στο δημιουργικό κομμάτι.

Δεν δικαιώθηκε ούτε με τον Κάλβο, ο Ισπανός εμφανώς επηρεασμένος από τη μακρά αποχή του, δεν κατάφερε να προσφέρει αυτά που προσδοκούσε ο προπονητής του.

[vfv id=”22″]

Μέσα στο παιχνίδι η ομάδα είχε περισσότερο αμυντικούς προσανατολισμούς, η μεσαία γραμμή είχε χαθεί και στο μόνο διάστημα που η Ανόρθωση είχε το πάνω χέρι ήταν από στο τέταρτο 60-75. Ο Ολλανδός τεχνικός προχώρησε σε διορθωτικές κινήσεις, όταν η ομάδα βρέθηκε πίσω στο σκορ. Τροποποίησε το σύστημα σε 4-4-2. Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Κουλούρη σε πρώτη φάση και ακολούθως τον Μακρή, με τους δύο να συνδυάζονται άψογα στο γκολ. Το 4-4-2 μπορεί να μας έφερε το τέρμα, ωστόσο η ομάδα μας δεν υπερίσχυσε στη μεσαία γραμμή.

[vfv id=”23″]

Εν κατακλείδι δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να πούμε ότι ο Πάους πιάστηκε αδιάβαστος από τον Κρίστιανσεν αλλά ούτε πως τον κέρδισε, ο Ολλανδός κατάφερε να εξουδετερώσει τους ακραίους της ΑΕΚ έχασε όμως τη μεσαία γραμμή. Ως εκ τούτου η ΑΕΚ έλεγχε μεν το ρυθμό αλλά ήταν ακίνδυνη. Από την πλευρά του ο Πάους δεν κατάφερε να βρει αντίδοτο στο δίδυμο Λαμπάν-Μπόγιεβιτς που υπερίσχυσαν στη μεσαία γραμμή και ως εκ τούτου η Ανόρθωση κατέγραψε την πρώτη της καλή ευκαιρία στο 48’.

Εκείνο που πρέπει να προβληματίσει περισσότερο, είναι πως για ακόμη ένα παιχνίδι η Ανόρθωση δεν σταθεροποίησε την απόδοση της μέσα στο παιχνίδι. Έδειξε την κλάση και την ποιότητα της, μόνο όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ