Καραγκιόζηδες άνευ προηγούμενου

Είπα να αποσυρθώ να ηρεμήσω, αλλά τα Λεμεσιανά καραγκιοζιλίκια δεν με αφήνουν να ησυχάσω. Οι μάχες ξεκίνησαν, με τα πράγματα να εξελίσσονται χειρότερα απ’ ότι περιμέναμε.

Ομάδες να κυνηγούν την διακοπή του παιχνιδιού με έντεχνο τρόπο για να κερδίσουν τους 3 βαθμούς είναι πρωτάκουστο. Η ξεφτίλα πλέον έχει φτάσει σε νέες κορυφές, η διαπόμπευση είναι γεγονός, ενώ η απουσία σοβαρών αντίπαλων παραγόντων φαίνεται από χιλιόμετρα.

Δυστυχώς ο πανικός, οι προσπάθειες εκδίκησης και πιθανώς ο φόβος, φέρνουν αποτυχημένες επιλογές, γελοίες καταστάσεις και κυρίως, αβεβαιότητα. Κάθε λεπτό που περνάει με την πολιτεία να μένει αμέτοχη, είναι έγκλημα κατά της κοινωνίας. Μετά τα όσα αισχρά διαδραματίζονται και μετά τα όσα λέγονται και γίνονται απροκάλυπτα, είναι αδιανόητο να περάσει έτσι αυτή η κατάσταση.

Η βία, η εκμετάλλευση του κοινού και τα παιχνίδια εκατομμυρίων, είναι δεδομένα που δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα, προκαλώντας το κοινό αίσθημα σε πρωτοφανή βαθμό. Καραγκιόζηδες πρώτης τάξης όπως ο Μερκής ο Παπουλής ο Σωφρονάκης και ο Τουράμ, μετά τα προχθεσινά, πρέπει να αποκλειστούν τουλάχιστον 2 με 3 χρόνια από τα γήπεδα. Αν προσέξετε καλά στο βίντεο που κυκλοφορεί ο πρώτος που κτυπά άνθρωπο είναι ο αρχικαραγκίοζης Σοφρώνης Αυγουστή.

Στον χορό μπαίνει ο αρχηγός της Εθνικής, ο «κύριος» Μερκής ενώ εν συνεχεία έρχεται και το κλαρίνο εξ Ελλάδος Παπουλής και το ακολουθεί ο Τουράμ. Ρε σούργελα, εκπροσωπείτε μια από τις μικρότερες ομάδες του νησιού. Το μαγαζάκι στο οποίο αγωνίζεστε έχει ένα παραπάνω πρωτάθλημα από τον Πεζοπορικό που έκλεισε εδώ και 21 χρόνια. Έχετε όσα πρωταθλήματα έχει ο Ολυμπιακός Λευκωσίας που το τελευταίο του πρωτάθλημα ήταν το 70-71.

Όλοι σας οι τίτλοι (με το πρωτάθλημα της Β κατηγορίας) ξεπερνούν κατά ένα τα πρωταθλήματα μου. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΤΕ. Όσο για τους αλήτες που προανέφερα, θα τα πούμε σύντομα στο Παπαδόπουλος. Όποιο παλιόπαιδο ενοχλεί την Ανόρθωση θα υποστεί και τις συνέπειες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ