Είχαν σχέδιο να πάρουν το παιχνίδι στα χαρτιά

Επιστολή στο Anorthosis24 – Οι επιστολές που δημοσιεύονται αντιπροσωπεύουν τις προσωπικές απόψεις των συγγραφέων τους και όχι κατ’ ανάγκην του Anorthosis24. Στείλτε μας κι εσείς τη δική σας επιστολή, στο [email protected].

Είναι κάποιες στιγμές σαν κι αυτές που σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν αξίζει να παρακολουθείς το κυπριακό ποδόσφαιρο. Όχι μόνο για την συμπεριφορά των οπαδών, αλλά περισσότερο για την συμπεριφορά των διοικήσεων και των οπαδών. Ενώ εμείς περιμέναμε πως και πώς να δούμε την ομάδα να αγωνίζεται, ενώ παίχτες και προπονητές έφτιαχναν τα πλάνα τους για τον αγώνα, κάποιοι άλλοι σχεδίασαν και εκτέλεσαν ένα σχέδιο πώς να πάρουν το παιχνίδι στην δικαστική και να το κερδίσουν. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Εδώ και μία βδομάδα ξεκίνησε ένας «πόλεμος» και το κλίμα είχε ανάψει για τα καλά.

Αρχικά η διοίκηση του Απόλλωνα αποφάσισε να δώσει μειωμένο αριθμό εισιτηρίων στους οπαδούς της Ανόρθωσης. Ο νόμος του καλύπτει και λογικό να πράξουν έτσι αφού στις προηγούμενες επισκέψεις μας, ο παλμός και η φωνή ήταν με το μέρος μας.

Δεύτερο αποφάσισαν να περιορίσουν τον κόσμο σε μέρος της κερκίδας. Τι κέρδος μπορεί να έχει η γηπεδούχος ομάδα με κάτι τέτοιο; Το να μαζέψεις τους 1300 φιλάθλους σε ένα κομμάτι μόνο τους δίνεις κατευθείαν τη δύναμη να φωνάζουν όλοι μαζί και να δημιουργούν καλύτερη ατμόσφαιρα. Εκτός αυτού ο προκαθορισμένος χώρος για ήταν στην χειρότερη θέση χωρίς να σεβαστούν έστω και λίγο του φιλάθλους. Τα κιγκλιδώματα ήταν πρόχειρα στερεωμένα, με ένα σπρώξιμο έπεσαν, οι άνθρωποι ασφαλείας δεν αντέδρασαν και ο κόσμος απλώθηκε στην κερκίδα πίσω από τους πάγκους. Αυτό δείχνει ότι έτσι ήθελαν να συμβεί.

Εάν δεν περιόριζαν τον κόσμο σε αυτόν ή οποιοδήποτε άλλο μέρος τι θα συνέβαινε; Ο κόσμος της Ανόρθωσης θα έμπαινε στην κερκίδα, οι οργανωμένοι θα κινούνταν κάτω αριστερά ( προς την πλευρά των αποδυτηρίων) όπως κάνουν πάντα, και κάποιοι άλλοι θα πήγαινε πιο κεντρικά για να έχει καλύτερη οπτική γωνία για τον αγώνα και δεν θα συμμετείχαν τόσο πολύ στην ατμόσφαιρα των οργανωμένων.

Τι έγινε στο γήπεδο; Προκλήσεις, είσοδος οπαδών και μάχες σώμα με σώμα. Μέγα λάθος των οπαδών που έπεσαν στην παγίδα και μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο. Πάντα όταν έχουμε είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, οι παίχτες τις αντίπαλης ομάδας τρέχουν προς την φυσούσα για να μην εμπλακούν στα επεισόδια. Σε αυτή την περίπτωση όχι μόνο έμειναν εκεί αλλά ήρθαν και παίχτες από την φυσούσα για να τους ενισχύσουν. Τα μπουκάλια, οι κάλαθοι, η παγωνιέρα, το σκαμπό δεν εκτοξεύτηκαν από την κερκίδα στο γήπεδο αλλά αντίστροφα.

Σίγουρα καταδικάζεται κάθε μορφής βία, σίγουρα έπρεπε οι οπαδοί να αντισταθούν στις προκλήσεις, όμως δεν φταίνε μόνο αυτοί. Ίσως μεγαλύτερες ευθύνες να έχουν αυτοί που εδώ και μια εβδομάδα σχεδίαζαν με κάθε λεπτομέρεια για το τι θα συμβεί και πως θα καταλήξουμε ακριβώς εδώ που φτάσαμε. «Σε ένα βιασμό δεν φταίει πάντα μόνο ο βιαστής».

Π.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ