Ρίχνει Μαϊσουράντζε στη μάχη; (Γράφημα σεναρίου εντεκάδας)

Μετά το χαστούκι της προηγούμενης αγωνιστικής από την Αγία Νάπα, στην Ανόρθωση θέλουν να επιστρέψουν στις καλές εμφανίσεις και στις νίκες ώστε να μην χάσουν άλλο έδαφος από την δύσκολη φετινή προσπάθεια.

Ο Αντρέ Πάους, όπως αναφέραμε δεν κατέληξε ή τουλάχιστον δεν φανέρωσε τις σκέψεις του για τον αγώνα της Κυριακής οπόταν και πάλι θα προσπαθήσουμε να προβλέψουμε την κοντινότερη πιθανή εντεκάδα λαμβάνοντας υπόψη τα δυο τελευταία παιχνίδια, την ποιότητα του αντιπάλου, την εκτός έδρας αναμέτρηση και την αναγκαιότητας της νίκης.

Έτσι, κάτω από τα δοκάρια θα δούμε τον Γιαν Κόπροβετς. Στο κέντρο της άμυνας τους Χόλκερσον και Λαΐφη και στα δυο άκρα της άμυνας τους Γκάμπριελ στα δεξιά και Νούχου στα αριστερά.

[vfv id=”16″]

Στο χώρο του κέντρου, εδώ που εντοπίζονται τα περισσότερα σενάρια… πάμε με το πιο λογικό ή αν προτιμάται περισσότερο θεμιτό για μας. Ζοάο Βίκτoρ και Ιράκλι Μαϊσουράντζε είναι δυο σπουδαία αμυντικά χαφ και ειδικά με τα τρεξίματα του Γεωργιανού, μπορούν να κλείσουν αρκετές τρύπες, να αναχαιτιστούν αρκετές επιθετικές ενέργειες του αντιπάλου και να ανακοπούν έξυπνα οι επιθετικοί του Απόλλωνα. Ο Πελέ που σαφέστατα είναι ένας ποιοτικός κεντρικός μέσος δεν βοηθάει πολύ στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του Πάους, και ενδεχομένως να μην είναι … τόσο αναγκαίος για το αρχικό σχήμα που θα επιλέξει ο Αντρέ Πάους. Πιο μπροστά τους, θα βρίσκεται ο Νίκολας Μαρτίνες ο οποίος όπως αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο, επιστρέφει στο ρόλο του  σε αυτό που του ταιριάζει και προτιμά περισσότερο.

Στην επίθεση υπάρχει και εδώ το διπλό σενάριο που θέλει ένα εκ των Μακρή και Αβραάμ να καταλαμβάνει την θέση στο ένα άκρο μιας και για τον Κάλβο… ούτε λόγος να προλάβει την αναμέτρηση!

Έτσι στο αριστερό άκρο θα είναι ο Ορλάντι, στο δεξί ο Μακρής και στην κορυφή της επίθεσης ο Ντίνο Εντλοβού.

Αυτό είναι ένα από τα δυνατά σενάρια εντεκάδας που σκέφτεται ο Αντρέ Πάους για το οποίο θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή. Όπως και να χει όμως βάσει και αυτού του σεναρίου… διαφαίνεται ότι υπάρχει το βάθος και μάλιστα ποιοτικό για την καλύτερη κατάρτιση της ενδεκάδας από τον Ολλανδό τεχνικό έτσι ώστε η Ανόρθωση να αποδράσει από το Τσίρειο με το διπλό.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ