Ομόνοια 0 – 0 Ανόρθωσις: Αήττητη ελέω Κόπριβετς

Με το βαθμό της ισοπαλίας έφυγε από το ΓΣΠ η Ανόρθωση, κυρίως λόγω των παρεμβάσεων του Γιαν Κόπριβετς. Ο Σλοβένος έδειξε για άλλη μια φορά το πλούσιο ταλέντο του, κρατώντας το μηδέν παθητικό. Δεν παρουσίασε το γνωστό παιχνίδι κατοχής η Ανόρθωση παρά το γεγονός ότι ο Μαρτίνεζ πέρασε στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων, με τον αντίπαλο να κάνει περισσότερες και ουσιαστικότερες τελικές προσπάθειες. Το αποτέλεσμα αυτό διατηρεί την Ανόρθωση την κορυφή με 10 βαθμούς σε 4 αγώνες, με την δυνατότητα όμως να αποκτήσει συγκάτοικους αν ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ επικρατήσουν.

Εντεκάδα
Χωρίς εκπλήξεις στην αρχική εντεκάδα από πλευράς Άντρε Πάους, ο οποίος έδειξε για άλλη μια φορά την εμπιστοσύνη του στον Κόπριβετς κάτω από τα δοκάρι, όπως επίσης στους Λαϊφη-Χόλγκερσον στο κέντρο και στους Νούχου-Μούρα στα άκρα της άμυνας. Στην μεσαία γραμμή διατηρήθηκε η τριάδα Βίκτορ-Πελέ-Μαρτίνεζ, ενώ την επιθετική τριπλέτα συμπλήρωσαν οι Αβραάμ, Μακρής και Εντλοβού.

Πρώτο ημίχρονο
Με διάθεση να δώσει χώρο στον αντίπαλο και να κτυπήσει στην αντεπίθεση παρουσιάστηκε η Ανόρθωση με τον Ανδρέα Αβραάμ να μην τελειώνει ιδανικά μια τέτοια φάση στο 15ο λεπτό. Η επόμενη καλή φάση ήρθε με τη συμπλήρωση του πρώτου μισαώρου όταν το μακρινό σουτ του Λαϊφη αποκρούστηκε σε κόρνερ, ενώ 8 λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Μακρή από φάουλ του Πελέ δεν απείλησε. Στο 43ο λεπτό ο Κόπριβετς κράτησε την Ανόρθωση στο παιχνίδι με σπουδαία απόκρουση σε τετ-α-τετ με τον Ασίς, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια ισόπαλες 0-0.

Δεύτερο ημίχρονο
Ζεστός επανήλθε ευτυχώς στην επανάληψη ο Κόπριβετς που χρειάστηκε να παρέμβει μόλις στο πρώτο λεπτό του δεύτερου ημιχρόνου, νικώντας τον Σκέμπρι στο τετ-α-τετ. Ο Σλοβένος συνέχισε την εξαιρετική του παρουσία κρατώντας σχεδόν μόνος την ομάδα στο παιχνίδι, πραγματοποιώντας ασύλληπτη απόκρουση σε προβολή του Κιρμ στο 75ο λεπτό, δύο λεπτά μετά την είσοδο των Ορλάντι και Αμπουρτζάνια αντί των Μαρτίνεζ και Μακρή. Το τελευταίο 20λεπτο δεν είχε δράση με τις δύο ομάδες να παίρνουν από ένα βαθμό.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ