Ο πολιτικός… Μάριο Ζαρντέλ!

Τα γενέθλια του γιορτάζει σήμερα, ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης, ένας παίχτης που έστω και στα τελειώματά του ήρθε στην ομάδα μας με τεράστιες περγαμηνές αλλά δεν δικαιολόγηση τον ντόρο γύρω από το όνομά του. Κάτι που δεν μπορούσε να ξεχάσει η ΟΥΕΦΑ, η οποία με ανάρτηση της στο facebook υπενθυμίζει τα κατορθώματα του Βραζιλιάνου.

Ο Βραζιλιάνος γκολτζής, ο οποίος ήρθε στην Ανόρθωση τον Ιανουάριο του 2007, κλείνει τα 42 του χρόνια.

Μπορεί στην Ανόρθωση ο ποδοσφαιριστής να μην έπιασε, μιας και η καριέρα του είχε πάρει την κατιούσα, ωστόσο προηγουμένως είχε κάνει πράματα και θαύματα. Αξίζει να αναφερθεί πως μέχρι το 2002, ήταν ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στην ιστορία, που είχε πετύχει περισσότερα τέρματα από τις συμμετοχές του.

Ωστόσο ο αποκλεισμός του από την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Άπω Ανατολή τον είχε ουσιαστικά σκοτώσει. Τα ψυχολογικά πλέον ήταν πολλά, διαζύγιο με την τότε σύζυγο του και με τον σούπερ Μάριο, να βρίσκει παρηγοριά στο ποτό και στην κοκκαϊνή.

Στην Ανόρθωση όπως προαναφέραμε ήρθε τον Ιανουάριο του 2007, η άφιξη του είχε ρίξει τα τσιμέντα και η ομάδα μας η οποία είχε ξεκινήσει την αντεπίθεση της προς τον τίτλο, βασιζόταν πολύ στις υπηρεσίες του Βραζιλιάνου. Ωστόσο κάθε άλλο παρά έτοιμος ήταν ο Ζαρντέλ, με τη φυσική του κατάσταση να είναι τραγική.

Αγωνίστηκε σε 7 παιχνίδια και πέτυχε 2 γκολ. Σταμάτησε την καριέρα του το 2011, όντας πλέον γυρολόγος των γηπέδων, καθώς από το 2003 και μετά άλλαζε συνεχώς ομάδες. Πρόσφατα ενασχολήθηκε με την πολιτική, ωστόσο αποσύρθηκε για λίγο λόγω απειλών για τη ζωή του.

Happy birthday, FC Porto, Galatasaray and Sporting Clube de Portugal legend Mário Jardel! #UCL

Posted by UEFA Champions League on Friday, 18 September 2015

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ