Ανόρθωσις 3 – 0 Εθνικός: Μοναξιά στην κορυφή!

Παρά το γεγονός ότι η ομάδα μας κινδύνεψε σε αρκετές περιπτώσεις, με τον Κόπριβετς να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση, η ομάδα μας πήρε το ζητούμενο που ήταν η νίκη και οι τρεις βαθμοί με νίκη 3-0 επί του Εθνικού και απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής. Η εμφάνισή μας δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας αλλά ακόμη και έτσι, φιλοδώρησε τον Εθνικό με τρία τέρμα τέρματα κάνοντας το τρία στα τρία στην φετινή χρονιά.

Η ΕΝΤΕΚΑΔΑ

Με εκπλήξεις η εντεκάδα της ομάδας μας καθώς Ορλάντι και Πελέ παίρνουν τη θέση Αβραάμ και Αμπουρχάνια αντίστοιχα. Ο Αντρέ Πάους επέλεξε τους εξής έντεκα για τη νίκη κορυφής: Κόπριβετς, Χόλγκερσον, Λαϊφης, Νούχου, Γκάμπριελ, Βίκτορ, Πελέ, Μαρτίνεζ, Ορλάντι, Μακρής και Εντλοβού Την αποστολή συμπλήρωναν οι: Βέγκα, Τέκια, Αμπουρτζάνια, Τζανακάκης, Μαϊσουράτζε, Κουλούρης, Οικονόμου, Σβέχλεν, Κωνσταντίνου και Αβραάμ.

ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με τους καλύτερους οιωνούς άρχισε το παιγνίδι καθώς στο 2ο λεπτό, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μαρτίνες, με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή ο Ζοάο Βίκτορ άνοιξε το σκορ. Στη συνέχεια η ομάδα μας είχε την κατοχή αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα στην αντίθετη άμυνα με τελικές προσπάθειες, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις είχε αρκετές επικίνδυνες προυποθέσεις. Στη συνέχεια, ο Εθνικός ισοζύγισε το παιγνίδι και δημιουργούσε προυποθέσεις για να ισοφαρίσει, κυρίως μετά όμως από λάθη της ομάδας μας. Ο Σλοβένος τερματοφύλακας πραγματοποίησε μερικές εξαιρετικές αποκρούσεις και κράτησε το μηδέν. Μετά το μισάωρο η ομάδα μας ανάκτησε ξανά τον έλεγχο αλλά της έλειπε και πάλι η τελική προσπάθεια.  Μέχρι το 42 που με μία ΦΟΒΕΡΗ εκτέλεση φάουλ ο Πελέ, που ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο, έγραψε το 2-0 για την Ανορθωση. Στη συνέχεια όμως ο Πορτογάλος έκανε λάθος πάσα πίσω αλλά ο Κόπριβετς ξανά ήταν ο φύλακας άγγελος της εστίας μας. Πάντως, στο πρώτο ημίχρονο ήταν εκτός κλίματος οι Μακρής και Ορλάντι οι οποίοι δεν κατάφεραν να γίνουν επικίνδυνοι.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με ακόμη μία εξαιρετική επέμβαση του Κόπριβετς ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, με το Σλοβένο τερματοφύλακα να αρνείται το τέρμα στον Εθνικό για ακόμα μία φορά. Ένα δεύτερο ημίχρονο που ξεκίνησε με τον Πελέ να βγαίνει εκτός και τον Μαισουράντζε να παίρνει τη θέση του. Στα πρώτα στάδια του δευτέρου ημιχρόνου η ομάδα μας είχε την κατοχή αλλά δεν μπορούσε να γίνει επικίνδυνη. Αντιθέτως ο Εθνικός στο 58’ είχε ξανά μεγάλη ευκαιρία με το σουτ του Χατζηβασίλη να βγαίνει έξω. Σε ένα κλέψιμο της ομάδα μας στο 74ο λεπτό, ο Εντλοβού πέρασε την μπάλα δεξιά στον Αβραάμ και αυτός ξανά για τον Νοτιοαφρικανό ο οποίος μετά από ένα εξαιρετικό σπριντ, άδειασε τον Μπογκατίνοφ και σκότωσε τον αγώνα σημειώνοντας το 3-0. Απ’εκεί και πέρα ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε φυσιολογικά καθώς η ομάδα μας έσβησε τις μηχανές καταγράφοντας ακόμη μια ευκαιρία όταν ο Αβραάμ επιχείρησε το σουτ από δεξιά στο 86ο λεπτό με την μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα του Εθνικού. Μεγάλης σημασίας νίκη και απόλαυση της μοναξιάς στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ