26η Ιουλίου: Μια από τις σημαντικότερες μέρες της ιστορίας μας

Μια από τις σημαντικότερες μέρες στην ιστορία της Ανόρθωσης, η σημερινή. Στις 26 Ιουλίου 2005 για πρώτη και τελευταία φορά – μέχρι σήμερα – κυπριακή ομάδα νικούσε σε επίσημο ευρωπαϊκό αγώνα, αντίστοιχη ομάδα από την Τουρκία.

Για πολλούς οπαδούς της «Μεγάλης Κυρίας» του κυπριακού ποδοσφαίρου, αυτή ήταν η μεγαλύτερη νίκη της Ανόρθωσης στην ιστορία της. Δεν ήταν απλά μια νίκη απέναντι σε ένα μεγάλο ακόμη και σήμερα ποδοσφαιρικό σύλλογο. Ήταν η νίκη που παρομοιαζόταν με νίκη κατά του κατακτητή, κατά του εισβολέα και του βιαστή.

Το αποκορύφωμα της βραδιάς δεν ήταν άλλο από την ιαχή, ευθύς μετά το 3ο γκολ από τον Κλιμέντι Τσιτασβίλλι και ένα λεπτό πριν απο το σφύριγμα της λήξης του αγώνα απο τον Νορβηγό Σκέρβεν. Όλο το γήπεδο σειόταν φωνάζοντας «Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ»

Η Ανόρθωση αγωνίστηκε με τους: Γιωργαλλίδη, Πουρσαϊτίδη, Κατσαβάκη, Σαμάρα (20′ Χατζί), Μαραγκό, Χάμπερ, Νικολάου, Τσιταϊσβίλι, Κετσπάγια (54′ Kινκλάτζε), και Καπάνταη (77′ Φρούσσος).

Ποιο να ξεχωρίσεις από εκείνη την βραδιά; Τον πρωτεργάτη της επιτυχίας τον Τιμούρ Κετσπάγια; Το Νικολάου που με βολίδα τρύπησε τα δίκτυα του σημερινού τερματοφύλακα της εθνικής Βραζιλίας Τζέφερσον; Το Νίκο Φρούσο που με την κεφαλιά του έδωσε εκ νέου το προβάδισμα μετά την ισοφάριση του Φατίχ Τεκέ; Τον «Κοπα» που σε εκείνο το παιχνίδια αγωνιζόταν ματωμένος και σκόραρε το «καθοριστικό» όπως φάνηκε 3ο γκολ της Ανόρθωσης; Ή τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές, τεχνικό επιτελείο αλλά και κόσμο!

Κανένας δεν ξεχώρισε εκείνη την μέρα. Όλοι σαν μια οικογένεια αγωνίστηκαν στο γήπεδο, στους πάγκους, στις κερκίδες για την μεγάλη νίκη απέναντι στην τούρκικη Τραπεζούντα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι μόνο η ΑΝΟΡΘΩΣΗ πανηγύρισε νίκη κόντρα στους Τούρκους.

Για εκείνη την μέρα γράφτηκαν και μπορούν να γραφτούν ακόμη πιο πολλά. Για την ώρα ας αφήσουμε το βίντεο που ακολουθεί να μας ταξιδέψει σε εκείνη την σπουδαία συνάντηση για την Ανόρθωση, για το Κυπριακό ποδόσφαιρο και να μας υπενθυμίσει ξανά πως όταν γίνουμε ξανά οικογένεια, όταν ξαναβάλουμε ψυχή μέσα μας, θα ακολουθήσουν ανάλογες στιγμές.

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΝΟΡΘΩΣΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ