Νίκος Παναγιώτου στο Anorthosis24: «Ο Λέβι έχει το κλειδί στα ντέρμπι»

Στο Anorthosis24 μίλησε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας της ομάδας μας Νίκος Παναγιώτου, με τον οποίο κάναμε μία συζήτηση για το αυριανό παιγνίδι με το ΑΠΟΕΛ. Ο Νίκος Παναγιώτου τόνισε πως και οι δύο ομάδες βρίσκονται δικαίως στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, ενώ μας ανέφερε πως το ΑΠΟΕΛ αύριο θα βρεθεί αντιμέτωπο με τον ενθουσιασμό και την θέληση των ποδοσφαιριστών της Ανόρθωσης, για να επιστρέψουν στην κορυφή του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Σαν τερματοφύλακας που ήταν, τον ρωτήσαμε και για τον Μάστρου ο οποίος αύριο θα είναι ένα από το κεντρικά πρόσωπα του μεγάλου ντέρμπι.

Τι μας δήλωσε ο Νίκος Παναγιώτου:

«Είναι ένα παιχνίδι που θα κρίνει τον ανεπίσημο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα. Φαίνεται ότι οι δύο ομάδες δικαίως βρίσκονται στις  δύο  πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος. Πιστεύω  ότι η Ανόρθωση αυτή την στιγμή αν και κάνει μια όχι και τόσο θεαματική παρουσία, έχει μια ομάδα που παίρνει την ουσία που είναι το πιο βασικό. Η Ανόρθωση μαζεύει  τους βαθμούς με την ευκολία που έχει στο σκοράρισμα, καθώς με τους ποδοσφαιριστές που διαθέτει στην επιθετική γραμμή ανά πάσα στιγμή μπορεί να βάλει τέρμα χωρίς να είναι στον αγωνιστικό χώρο τόσο καλή όσο θα ήθελε ο κόσμος της. Νομίζω όμως ότι το καλό ποδόσφαιρο σιγά-σιγά έρχεται γιατί φεύγει και η πίεση από τους ποδοσφαιριστές για την συγκομιδή των βαθμών.

Φαίνεται να  ξεχωρίζουν οι δύο ομάδες,  Ανόρθωση και ΑΠΟΕΛ, είναι  κοντά και  η ΑΕΚ, λίγο πιο μακριά η ΑΕΛ και ο Απόλλωνας,  αλλά φαίνεται ότι η Ανόρθωση άρχισε να ρολάρει και πιστεύω ότι στο αυριανό παιχνίδι η Ανόρθωση έχει ένα σημαντικό ατού, το εύκολο γκολ που δεν είχε τις προηγούμενες χρονιές.

Δείχνει ότι έχει ένα πλουραλισμό στο σκοράρισμα. Βλέπουμε τον Ρέζεκ και τον Σπαντάτσιο να έχουν από εννέα τέρματα, κέρδισε παιχνίδια με γκολ του Οκκά, με γκολ του Λαβόρδε, σκοράρουν όλοι οι επιθετικοί κάτι  που είναι πολύ σημαντικό και μεγάλο ατού για την Ανόρθωση. Έχει ποδοσφαιριστές που μπορούν να πάρουν την ομάδα πάνω στους ώμους τους την φετινή χρονιά. Το μόνο κομμάτι το οποίο σαν Ανόρθωση υπάρχει μεγάλο ερωτηματικό, θα είναι το κομμάτι της αμυντικής γραμμής. Αλλά φαίνεται ότι ο κ. Λέβι σε αυτά τα παιχνίδια ντέρμπι έχει το κλειδί και μπορεί άνετα να κρατήσει μακριά τους επιθετικούς του ΑΠΟΕΛ.

Από την άλλη, βλέπουμε ένα ΑΠΟΕΛ το οποίο έχει μια σταθερότητα και έχει ένα Στάθη Αλωνεύτη που όταν είναι στα καλά του μπορεί να γυρίσει παιχνίδια  από μόνος του, χωρίς φυσικά να μειώνονται οι υπόλοιποι ποδοσφιαριστές του ΑΠΟΕΛ. Ένα ΑΠΟΕΛ το οποίο τα τελευταία χρόνια βρήκε την ηρεμία του και μπορεί να φτάσει τους στόχους του επειδή έχει βάλει τις σωστές βάσεις, αντιθέτως με την Ανόρθωση που εδώ και καιρό ψάχνει τον τίτλο που θα της δώσει μια ηρεμία. Νομίζω όμως η ηρεμία του ΑΠΟΕΛ θα βρει αντιμέτωπο τον ενθουσιασμό και την θέληση των παικτών της Ανόρθωσης οι οποίοι θέλουν να ξαναπάρουν ένα τίτλο στο στρατόπεδο της ομάδας».

Anorthosis24: Αγωνίστηκες ως τερματοφύλακας γνωρίζεις την θέση, πως βλέπεις τον Μάστρου;

Ν.Π: Είχε κάνει μια τρομερή χρονιά με την Αναγέννηση Δερύνειας. Η θέση του τερματοφύλακα είναι μια θέση η οποία θέλει να έχεις αγωνιστικά λεπτά στα πόδια σου. Νομίζω είναι μια καλή λύση για την Ανόρθωση. Δεν ξέρω όμως αν θα του στοιχήσει η απραξία του και η έλλειψη  αγωνιστικών λεπτών στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Νομίζω όμως ότι δε θα κριθεί το ντέρμπι από τον τερματοφύλακα και μόνο αλλά από την συνολική παρουσία της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο και νομίζω ο Μάστρου θα κάνει την δουλειά του όπως θέλει ο προπονητής της ομάδας.

Anorthosis24: Ένα παιχνίδι με το ΑΠΟΕΛ το οποίο αγωνίστηκες και ξεχώρισες;

Ν.Π: Όλα τα παιχνίδια ήταν παιχνίδια ζούσαμε ανεπανάληπτες στιγμές. Είναι από τα παιχνίδια που κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να ζήσει. Έχουν ωραία ατμόσφαιρα, ένταση, και η αδρεναλίνη στα ύψη της. Δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο παιχνίδι από αυτά που παίξαμε από τον ΑΠΟΕΛ το οποίο να είχε κάτι διαφορετικό από τα άλλα. Κάθε παιχνίδι είχε διαφορετική ομορφιά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ