Γιαν Κόπριβετς ο πέμπτος…

Ο Γιαν Κόπριβετς είναι ο πέμπτος ποδοσφαιριστής εκ Σλοβενίας, που θα φορέσει τη φανέλα της Ανόρθωσης. Οι πρώτες δύο προσπάθειες ήταν αποτυχημένες για την Ανόρθωση, ωστόσο το ρόδι έσπασε ο Άντον Ζλόγκαρ, που για δύο χρόνια ήταν από τους πολυτιμότερους ποδοσφαιριστές που είχε στην ομάδα ο Τιμούρ Κετσπάγια. Αμφιλεγόμενος ήταν ο Μπράνκο Ίλιτς, που ξεκίνησε καλά, ωστόσο δεν συνέχισε…

Με αφορμή την απόκτηση Κόπριβετς, κάνουμε μια αναδρομή στους Σλοβένους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα της Ανόρθωσης.

Μλάντεν Ρουντόνια
Μλάντεν Ρουντόνια

Ήρθε στην Ανόρθωση από τον Απόλλωνα τον Ιανουάριο του 2005, προκειμένου να αντικαταστήσει τον Βόουτερ που είχε πάρει μεταγραφή για τον ΠΑΟ. Μπορούσε να αγωνιστεί τόσο ως ακραίος επιθετικός αλλά όσο και ως επιθετικός κορυφής. Στα πόδια του εκτός από ένα καλό α’ γύρο με τον Απόλλωνα, είχε και ενεργή συμμετοχή με την Εθνική του, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Άπω Ανατολής αλλά και στο Euro του 2000 στα γήπεδα του Βελγίου και της Ολλανδίας. Ωστόσο στην Ανόρθωση δεν ήταν γραφτό να παίξει μπάλα, αντάξια του ονόματος και της φήμης που κουβαλούσε. Αγωνίστηκε όλα κι όλα τρία παιχνίδια, δίχως να σημειώσει γκολ, αποχωρώντας από την ομάδα το καλοκαίρι.

Αμίρ Κάριτς
Αμίρ Κάριτς

Ο Σλοβένος αγωνίστηκε στο κυπριακό πρωτάθλημα τη χρονιά 2005-06, αφήνοντας άριστες εντυπώσεις για το ταλέντο όχι όμως και για τον εντός αγωνιστικού χώρου χαρακτήρα του. Αγωνιζόταν στη θέση του αριστερού οπισθοφύλακα, ενώ μπορούσε να δώσει λύσεις και στο κέντρο της άμυνας. Στην Ανόρθωση ήρθε το καλοκαίρι του 2006, αντικαθιστώντας ουσιαστικά τους Ξενίδη και Αλτίν Χατζί που είχαν αποχωρήσει.

Με την Ανόρθωση κατέγραψε 2 συμμετοχές, με τη δεύτερη του να είναι μοιραία. Ήταν στο παιχνίδι με τον Άρη, στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής στο Τσίρειο, όταν ο Σλοβένος κτύπησε εν ψυχρώ ποδοσφαιριστή του Άρη αντικρίζοντας την κόκκινη κάρτα και με τον διαιτητή να δείχνει τη άσπρη βούλα.

Άντον Σλόγκαρ
Άντον Σλόγκαρ

Ήρθε στην Ανόρθωση το καλοκαίρι του 2006, μετά από ενάμιση χρόνο παραμονής στο Παραλίμνι. Αγωνιζόταν στη μεσαία γραμμή, ωστόσο είχε έφεση στο σκοράρισμα με τις συχνές πυκνές προωθήσεις του.

Συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος του 2008 αλλά και στο κύπελλο του 2007. Συνολικά με τον Φοίνικα στο στήθος, αγωνίστηκε 55 παιχνίδια σημειώνοντας 14 τέρματα.

Αποχώρησε το 2008 για την Ομόνοια, καθώς ήταν η εποχή που η Ομόνοια ξόδευε τρελά λεφτά και του πρόσφερε συμβόλαιο έξω από τα οικονομικά δεδομένα της Ανόρθωσης.

Μπράνκο Ίλιτς
Μπράνκο Ίλιτς

Ήρθε στην Ανόρθωση το καλοκαίρι του 2012, επί ημερών Ρόνι Λέβι, για να καλύψει το δεξί άκρο της άμυνας. Τα πρώτα του παιχνίδια, κάθε άλλο από ενθαρρυντικά ήταν. Στη συνέχεια μετατοπίστηκε στο κέντρο της άμυνας, εκεί όπου για μεγάλο διάστημα αποτελούσε τον ακρογωνιαίο λίθο της ομάδας.

Η απόδοση του στο τέλος, όπως και όλης της υπόλοιπης ομάδας ήταν τραγική και το καλοκαίρι του 2013 πήρε μεταγραφή για την Χάποελ Τελ Αβίβ. Αγωνίστηκε σε 26 παιχνίδια, πετυχαίνοντας 1 γκολ.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ