Ο αθεόφοβος μόνο το Αμμόχωστος θα επιστρέψουμε ξέχασε…

Εδώ και 15 μέρες ο Τεντ Φαν Λίουεν,  εργάζεται στην Τβέντε. Μεταξύ σοβαρού και αστείου, ο Ολλανδός μπορεί να άλλαξε ομάδα, ωστόσο μερικές ατάκες του παραμένουν οι ίδιες.

Με τη βοήθεια του μεταφραστή της Google και με χαλαρή διάθεση σας παρουσιάζουμε μερικές από τις ατάκες του Φαν Λίουεν σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα της Τβέντε!

Ας πάμε από την αρχή…

«Η Τβέντε είναι ένας τεράστιος και υπέροχος σύλλογος, γεμάτη ζεστασιά και ενότητα, κάτι που πάντοτε με προσέλκυε»

Το καλό δεν χρειάστηκε να είναι ανταποκριτής για το Κυπριακό για να γνωρίσει την Τβέντε. Παπούτσι από τον τόπο σου…

«Υπήρχε αρκετή μιζέρια στο σύλλογο και τα έβλεπαν μαύρα, υπάρχουν όμως τόσα καλά πράματα που οποιοσδήποτε άνθρωπος σαν εμένα έρθει από έξω σίγουρα θα τα διαπιστώσει. Για αυτό ας μην επικεντρωθούμε στα αρνητικά, αλλά ας σκεφτούμε με αισιοδοξία το μέλλον»

Ναι, το μάθαμε ας σκεφτούμε τις λύσεις όχι τα προβλήματα!

«Προτεραιότητα για την Τβέντε την επόμενη χρονιά είναι η οικονομική εξυγίανση…»

Είναι η μοίρα του άτιμου…

«Μετά θα αρχίσουμε να κτίζουμε την ομάδα…»

Υπάρχει και εδώ τριετές πλάνο;

Ο Φαν Λέουβεν εκτιμά πως η μεταγραφική περίοδος θα κυλήσει με αργούς ρυθμούς. Ας μην ξεχνάμε πως πέρσι ο καθυστερημένος προγραμματισμός αποδόθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, φέτος δεν ξέρει ακριβώς το λόγο που θα πάει αργά η μεταγραφική περίοδος.

Απορία: Αν είχε και μουντιάλ φέτος, ίσως  η μεταγραφική να έπαιρνε και παράταση μίστερ;

Παρομοιάζει τη μεταγραφική περίοδο σαν ένα παιχνίδι ντόμινο, που όταν ξεκινήσει τότε υπάρχει συνεχόμενη κίνηση. Η εμπειρία του λέει πως οι ποδοσφαιριστές πάνω από το επίπεδο της ομάδας, θα περιμένουν μέχρι το τέλος της μεταγραφικής και μετά θα αποφασίσουν.

Απορία: Όλο και κάποιος Τονουτσι θα βρεθεί να ταλαιπωρήσει τους Ολλανδούς!

Η εμπειρία έδειξε ότι οι ποδοσφαιριστές που είναι καλύτεροι από το μέσο όρο, αποκτούνται στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Τέτοιοι ποδοσφαιριστές περιμένουν προτάσεις από μεγαλύτερες ομάδες. Αν αυτό δε γίνει, τότε η κατάσταση αποκτά ενδιαφέρον. Είναι παρόμοιο με ένα συναρπαστικό παιχνίδι που λέγεται «The Great Mikado» όπου νικητής είναι αυτός που θα κάνει τελευταίος κίνηση. Αυτό προαπαιτεί καλή γνώση της αγοράς αλλά και το κουράγιο να περιμένεις. Αλλά είναι προσωπική μου πεποίθηση ότι καλύτερα να στοχεύεις την ποιότητα παρά τη ποσότητα. Ποιότητα που να αρμόζει στα επίπεδα της FC Twente Η πολυπλοκότητα βασίζεται στο γεγονός ότι η ποιότητα έχει το ανάλογο τίμημα. Κάτι καλύτερο θα κοστίσει κάτι περισσότερο. Πρέπει να είμαστε εφευρετικοί.

Αφήσαμε τα παιχνίδια με τις αρκούδες και πήραμε τα Great Mikado; Τεντ εδώ στο νησί όταν στοχεύσαμε την ποιότητα, μας έφερες Γκονζάλο, Εντέ, Σαμπάλα.

 

Στη συνέχεια ο πρώην διευθυντής ποδοσφαίρου της Ανόρθωσης, αναφέρθηκε ότι του αρέσει να δουλεύει με τεχνίτες ποδοσφαιριστές και ο σκοπός του είναι να αναπτύξει ποδοσφαιριστές. Παράλληλα δεν ξέχασε να αναφερθεί εκ νέου στους Chandli και Χούντελααρ.

Τεντ, μας άφησες προίκα τον Γκονζάλο. Τεχνίτης από το πρώτο ράφι, τεχνίτης από τους λίγους και καλό φιλαράκι. Και κάτι άλλο, αν τον θες δεν θα χρειαστεί ούτε αίμα, ούτε δάκρυα μα ούτε και ιδρώτας.

Επίσης ο Φαν Λίουεν εκφράζεται με τα καλύτερα λόγια για τον προπονητή της Τβέντε και πως συνεργάστηκε στο παρελθόν στη Φίτεσσε.

Βρε, βρε τι τον περιμένει τον φτωχό τον κόουτς. Εδώ τον Αντρέ Πάους τον πήρε και Μάλτα εκτός από τη Φίτεσε και από τον Νοέμβριο του έκοψε το καλημέρα.

Οι οπαδοί μας πρέπει να δείξουν λίγη υπομονή. Είναι σαν να ανακαινίζεις το σπίτι σου. Αν δεις την κατάσταση μετά την κατεδάφιση, η εικόνα δεν είναι ωραία. Σταδιακά, βάση των μεταγραφών που θα γίνουν, αυτή θα βελτιωθεί. Είμαστε εδώ με πνεύμα νικητή και παρά τα προβλήματα θέτουμε το πήχη ψηλά. Η ποιότητα χαρακτηρίζει την Twente.

Αχ αυτή η υπομονή, η καλύτερη φίλη του Τεντ, αλλά από παρομοιώσεις άλλο τίποτα. Πέρσι μας έλεγε για hardware, software…Μόνο hacker δεν ντύθηκε ο Ολλανδός. Φέτος την είδε ανακαινιστής!

Είναι θέμα δημιουργικότητας. Τι κάνεις όταν δεν έχεις λεφτά αλλά θες ποιότητα; Η Twente έχει καλό όνομα στην Ευρώπη λόγω του στιλ ποδοσφαίρου που παίζει, τις ακαδημίες της και την ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Είναι ένας φιλικός σύλλογος και αυτό θα το εκμεταλλευτούμε.

Από δημιουργικότητα άλλο τίποτα! Για πες Τεντ, θα έχεις και στην Ολλανδία τον Jimmy Jacobsen για σκάουτερ και να μη φέρει ούτε και ένα παίκτη από την τεράστια βάση δεδομένων; Αυτή ναι, είναι δημιουργικότητα.

 Όπως είπε ο Johan Cruyff, σε αυτή τη θέση παίρνεις και τα λουλούδια και τα χρέη. Την περασμένη χρονιά η Twente ήρθε τρίτη με το ίδιο προσωπικό. Από τότε έφυγαν κάποιοι ποδοσφαιριστές-αστέρια αλλά δεν θέλω να μιλώ για το παρελθόν. Ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές, διοίκηση, προπονητές, παίκτες και οπαδοί πρέπει να γίνουν ένα. Αυτό ξεχωρίζει τις μεγάλες ομάδες από τις μικρές.

Εμείς γιατί δεν ακούσαμε ατάκα Κρόιφ; Μόνο για Μαντέλα μας είπε…Αδικία!!

Απορία: Την υπογραφή από την word την άλλαξε, ή έστειλε το κείμενο με υπογραφή Αμμόχωστος, η Ανόρθωσις θα επιστρέψει;

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ