Ποια σαΐνια σκέφτηκαν τον νέο κανονισμό;

Με μια πρώτη ματιά στις αλλαγές που προκύπτουν στις τιμωρίες των παικτών όταν αντικρίσουν κίτρινη κάρτα, «χαιρετίζεις» το γεγονός ότι στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος οι ποινές μηδενίζονται. Στη δε πρώτη φάση του πρωταθλήματος, τα δεδομένα παραμένουν ως έχουν με τους ποδοσφαιριστές που δέχονται τρίτη, έκτη και όγδοη παρατήρηση να τιμωρούνται με μια αγωνιστική, ενώ από την 9η και μετά τιμωρούνται με παιχνίδι ανά κάρτα.

Το γεγονός ότι οι κάρτες διαγράφονται κατά τη μετάβαση στη φάση των ομίλων συνοδεύεται από ένα «αστεράκι» μιας και από εκείνο το σημείο και έπειτα οι ποδοσφαιριστές θα τιμωρούνται για κάθε δεύτερη, τέταρτη και έκτη παρατήρηση, ενώ από το σημείο αυτό και έπειτα θα τιμωρούνται με παιχνίδι ανά κάρτα. Δηλαδή με τα περσινά δεδομένα, ένας ποδοσφαιριστής που είναι χρεωμένος με πρώτη ή τέταρτη κίτρινη κάρτα στο τέλος της πρώτης φάσης, θα βρίσκεται στην ίδια μοίρα με οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή των φετινών δεδομένων, όντας δύο κάρτες μακριά από την τιμωρία.

Ουσιαστικά με τη διαφοροποίηση και συγκεκριμένα τη μείωση του αριθμού καρτών που απαιτούνται για τιμωρία ενός ποδοσφαιριστή, η ΚΟΠ σφίγγει αντί να χαλαρώσει τα χαλινάρια, γεγονός που δεν ευνοεί ομάδες με… έφεση στις κάρτες. Με τα πεπραγμένα των τελευταίων ετών, το μέτρο αυτό κάθε άλλο παρά πρέπει να μας χαροποιεί μιας και με λίγα λόγια, οι ποδοσφαιριστές στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος θα τιμωρούνται κάθε δύο παραβάσεις, αντί τρεις.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ