Οι στόχοι της Ανόρθωσης ήταν είναι και πρέπει να παραμείνουν ψηλοί

Επιστολή στο Anorthosis24 – Οι επιστολές που δημοσιεύονται αντιπροσωπεύουν τις προσωπικές απόψεις των συγγραφέων τους και όχι κατ’ ανάγκην του Anorthosis24. Στείλτε μας κι εσείς τη δική σας επιστολή, στο [email protected].

Παίδες σας χαιρετώ, η απογοήτευση είναι μεγάλη, ωστόσο το παιχνίδι με τον Ερμή, αναμφίβολα αποτελεί ένα μεγάλο μάθημα για όλους μας.

Ας πάρουμε τα πράματα από την αρχή, η Ανόρθωση οφείλει στην ιστορία της και στο μεγάλο της κόσμο να πρωταγωνιστεί. Ναι, η φετινή χρονιά ήταν μεταβατική, αλλά οι στόχοι της Ανόρθωσης ήταν είναι και πρέπει να παραμείνουν ψηλοί, με μοναδικό στόχο την κορυφή. Όρος αδιαπραγμάτευτος για όσους υπηρετούν την ομάδα. Με ότι αυτό συνεπάγεται, από πλευράς πίεσης και άγχους. Όποιος δεν μπορεί, πολύ απλά δεν μπορεί να παραμείνει στην Ανόρθωση.

Κατέβηκε χαλαρή και απροετοίμαστη

Η ομάδα κατέβηκε απροετοίμαστη στον αγωνιστικό χώρο, ακόμη και ο ίδιος ο Πάους μίλησε για το γεγονός πως οι ποδοσφαιριστές του δεν κατέβηκαν με το 100% των δυνατοτήτων τους. Σε ένα παιχνίδι, που αν το κέρδιζε η ομάδα θα γινόταν φαβορί για την έξοδο στην Ευρώπη, οι ποδοσφαιριστές της ομάδας το πήραν στα χαλαρά. Δίχως την απαιτούμενη συγκέντρωση και πάθος. Και όταν η Ανόρθωση ισοφαρίστηκε, όλοι θα περίμεναν η ομάδα να βάλει πίεση. Ωστόσο δεν τα κατάφερε, δεν υπήρχε μέσα στο γήπεδο, με τον αδιάφορο Ερμή να πατά καλύτερα.

Τεράστια τα κενά του ρόστερ

Το ρόστερ είναι μια πονεμένη ιστορία για την Ανόρθωση, ελλιπέστατο και γεμάτο κενά. Απουσίαζε ο Λαΐφης και η ομάδα δεν είχε ποδοσφαιριστή να τον αντικαταστήσει. Και ναι μιλάμε για τον Λαΐφη, εκείνο τον νεαρό ποδοσφαιριστή που πέρσι το καλοκαίρι ήταν ζήτημα αν θεωρείτο βασικός ή όχι! Όταν μια ομάδα με το βεληνεκές της Ανόρθωσης, βασίζεται σε ένα 21χρόνο και δεν μπορεί να το αντικαταστήσει, τότε το καλοκαίρι κάποιοι δεν πήραν σοβαρά τον προγραμματισμό της ομάδας. Άσε που χάθηκαν βαθμοί και σε προηγούμενα παιχνίδια, γιατί δεν υπήρχε ούτε η πολυτέλεια να αντικατασταθούν ποδοσφαιριστές που ήταν είτε τραυματίες, είτε τιμωρημένοι.

Καθυστερημένη αντίδραση από τον Πάους

Πονεμένη ιστορία οι αλλαγές, από τη μια ο Πάους δεν είχε τις επιλογές από την άλλη όμως δεν είχε ούτε τη διάθεση να ρισκάρει. Η κατάσταση στον πάγκο απελπιστική, με τον Γκονζάλο να μπαίνει αναγκαστικά στο γήπεδο, ένα ποδοσφαιριστή που έχει να ακουμπήσει το τόπι σε επίσημο παιχνίδι από τον Φλεβάρη! Κάλλιστα θα μπορούσαν να μπουν πιο νωρίς στον αγωνιστικό χώρο, οι Κυριάκου και Μαραγκός, γενικότερα με την ομάδα να μην είναι αντάξια των προσδοκιών, ο προπονητής όφειλε τουλάχιστον να ανακατέψει την τράπουλα.

Αν μετρούσε…

Αν μετρούσε το γκολ του Γκονσάλβες, τα πράματα θα ήταν διαφορετικά. Με τον αν όμως, δεν μπορείς να πας πουθενά. Για ακόμη ένα παιχνίδι, αυτή η λεπτομέρεια ενδεχομένως να έκανε τη διαφορά. Διαχρονικά όμως, η Ανόρθωση κατακτά τα πάντα με το σπαθί της, κερδίζει θεούς, δαίμονες αλλά και διαιτητές. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη ούτε στο παιχνίδι με τον Ερμή, αλλά ούτε και στο προηγούμενο της χρονιάς, όπου η ομάδα μας απώλεσε πολλούς βαθμούς ελέω διαιτητικών λαθών.

Ας πάρουμε τα διδάγματα, για ένα καλύτερο μέλλον

Ας δούμε το ποτήρι μισοάδειο, μας εξυπηρετεί καλύτερα αυτή τη στιγμή. Το πλάνο προνοεί την επόμενη χρονιά η ομάδα να διεκδικήσει πρωτάθλημα. Φέτος σε όσα παιχνίδια ήταν με την πλάτη στο τοίχο, σχεδόν δεν κέρδισε κανένα. Η έλλειψη προσωπικότητας και η ανικανότητα  διαχείρισης της πίεσης σε ένα πιο ψηλό επίπεδο, φωνάζουν εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Εάν θέλουμε η ομάδα να επιστρέψει στην λεωφόρο των επιτυχιών, θα πρέπει να μπολιαστεί με αέρα και νοοτροπία νικητή, να μπουν στην ομάδα ποδοσφαιριστές που φτιάχνονται όταν η μπάλα καίει. Αλλιώς, η μεταβολή του DNA της ομάδας θα συνεχίζεται με τον κόσμο να θεωρεί επιτυχία την τεταρτοπέμπτη θέση και την έξοδο στην Ευρώπη.

Μ.Μ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ