Όλα για τον Όταρ Κακαμπάτζε

Το πρώτο όνομα που είδε το φως της δημοσιότητας για τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού είναι αυτό του Όταρ Κακαμπάτζε. Η περσινή μεταγραφική περίοδος μας απέδειξε ότι τα πλείστα ονόματα που «κυκλοφόρησαν»… απασχόλησαν σοβαρά απο κοινού διοίκηση και Τετ Φαν Λέουβεν με τους περισσότερους από αυτούς να καταλήγουν τελικά στην Ανόρθωση.

O «Οτο» όπως είναι το προσωνύμιό του, εμπίπτει στην κατηγορία των ποδοσφαιριστών που αρέσκεται να δουλεύει «πάνω τους» ο Ολλανδός τεχνικός διευθυντής της Ανόρθωσης. Προέρχεται από μα ποδοσφαιρική αγορά όπου διαθέτει αρκετές διασυνδέσεις, είναι στην ηλικία των 19 χρονών ενώ συνοδεύεται και από αρκετά θετικές συστάσεις.

Σε μια πιο εμπεριστατωμένη έρευνα το anorthosis24.net βρήκε μερικά επιπρόσθετα στοιχεία και σας τα παραθέτει:

Το πρώτο κλικ έγινε στον Τετ Φαν Λιούεν έγινε το Νοέμβριο του 2013 όταν η εθνική Γεωργίας κάτω των 19 φιλοξενούσε σε 3 εντός έδρας συνεχόμενα παιχνίδια τις αντίστοιχες εθνικές ομάδες της Ουαλίας, Μολδαβίας και Ολλανδίας. Σε αυτά, ο Κακαμπάτζε αγωνίστηκε βασικός «παρέα» με τους Παπουνασβίλλι και Αμπουρχάνια με τον «Άμπου» να σκοράρει τότε κόντρα στη Μολδαβία και με τους Γεωργιανούς «μικρούς» να πετυχαίνουν το 3 στα 3 .

oto

Τεχνικά χαρακτηριστικά

* O ποδοσφαιριστής θεωρείται από τα καλύτερα δεξιά μπακ στο πρωτάθλημα της χώρας.
* είναι άνετος με την μπάλα στα πόδια… μπορεί να την κατεβάσει μέχρι την επίθεση – κάτι που αρέσει στον Τεντ Φαν Λέουβεν – πράγμα που το είδαμε επανειλημμένως φέτος με τον Ράζακ Νούχου στα αριστερά.
* Aν και αγωνίστηκε σε κάποια παιχνίδια ως κεντρικός αμυντικός λόγω περιστάσεων εντούτοις δεν είναι θέση που μπορεί να καλύψει με επάρκεια. Μάλιστα – όπως πληροφορηθήκαμε – τα πάει καλύτερα ως δεξιός χαφ παρά ως κεντρικός αμυντικός λόγω του επιθετικού τρόπου που αγωνίζεται. Η βασική του θέση όμως είναι αυτή του δεξιού ακραίου αμυντικού.
* Είναι δυνατός παίκτης με καλή κεφαλιά και σωστές πάσες.

Όλα αυτά τα στοιχεία συνοδεύουν ένα πολύ καλό ποδοσφαιριστή. Βέβαια πάντα χρειάζεται να κρατάμε μια όπισθεν διότι υπάρχουν περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που για διάφορους λόγους δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα. Όπως για παράδειγμα ο Νούχου στον Απόλλωνα, ή ο Ισμα στον ΑΠΟΕΛ.

Ο Κακαμπάτζε που έχει ως ίνδαλμά τον ομοεθνή Νταβίντ Κιπιανί (παλαίμαχος επιθετικός) σε περίπτωση που θα αποκτηθεί από την Ανόρθωση, θα συναγωνίζεται με τα μέχρι στιγμής δεδομένα… τον Δημητρίου για το δεξί άκρο της άμυνας μιας και όπως όλα δείχνουν ο Αγγλοκύπριος θα φοράει τα κυανόλευκα και την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Εγχώριο πρωτάθλημα

Αγωνίζεται ως γνωστό στην Δυναμό Τιφλίδας μαζί με τον διακαή πόθο του Τεντ Φαν Λέουβεν, τον Γκιόργκι Παπουασβίλλι. Μέχρι σήμερα είχε 19 συμμετοχές εκ των οποίων οι 16 στο αρχικό σχήμα καταγράφοντας 1391 αγωνιστικά λεπτά. Τιμωρήθηκε 6 φορές με κίτρινη κάρτα και η ομάδα του βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας, 4 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Ντίλα Γκόρι.

Στις 9 Απριλίου 2015 σκόραρε σε αγώνα κυπέλλου απέναντι στην Ντίλα Γκόρι, δινοντας τη νίκη – πρόκριση στην ομάδα του:

Το πρώτο του γκολ σε επίσημο αγώνα ήταν στις 19/10/2013 όταν βρισκόταν στη δεύτερη ομάδα της Διναμό με αντίπαλο την Kakheti (6-0) για το πρωτάθλημα U21 της χώρας. Το γκολ του Κακαμπάτζε μπορείτε να το δείτε στο 00:15 στο πιο κάτω σύνδεσμο

Διεθνείς συμμετοχές

Με το εθνόσημο στο στήθος συμμετείχε στις 3 «μικρές κατηγορίες» της Γεωργίας U21,U19 και U17 μετρώντας 21 συμμετοχές. Από πλευράς μας, μελετήσαμε και τα 21 διεθνή παιχνίδια των «μικρών» εθνικών της Γεωργίας και το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι οι τρεις αυτοί ποδοσφαιριστές… Κακαμπάτζε, Αμπουρχάνια και Παπουνασβίλι – ο διακαής πόθος του Λέουβεν – είναι σχεδόν σε όλες τις αναμετρήσεις βασικοί αλλά και ταυτόχρονα μαζί στο αρχικό σχήμα.

Στις 27-05-2014 στα πλαίσια του Ελίτ Ράουντ βρέθηκε αντιμέτωπος με τους Ανδρέα Μακρή και Παναγιώτη Λοΐζίδη σε αγώνα των U19 στην Λωζάνη της Ελβετίας και που βρήκε νικήτρια την ομάδα της Γεωργίας με 5-1.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ