Ανόρθωσις 1 – 3 Α. Ε. Καραβά: Αυτοχειρία και έλλειψη συγκέντρωσης κόστισαν το τρόπαιο

Λύγισε περισσότερο από δικά της λάθη παρά από έναν ανώτερο αντίπαλο η πετοσφαιρική Ανόρθωση, η οποία δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο της κυπελλούχου, χάνοντας από την Α. Ε. Καραβά με 1-3 σετ. Η ομάδα μας έχασε τα δύο πρώτα σετ με στενό σκορ, αφυπνίστηκε για να μειώσει σε 2-1, ωστόσο παρόλο που κατάφερε να ανατρέψει διαφορά πέντε πόντων στο τελευταίο σετ, μοιραία γνώρισε την ήττα.

Πρώτο σετ (22-25)
Χέρι-χέρι στο σκορ βάδισαν οι δύο ομάδες στα πρώτα στάδια του αγώνα με την αντίπαλο να παίρνει για πρώτη φορά προβάδισμα στο σκορ με 5-6 το οποίο διεύρυνε σε 6-10, συντηρώντας διαφορά 4 πόντων μέχρι και το 10-14. Η Ανόρθωση αντέδρασε και μείωσε σε 14-15 ωστόσο ένα σερβίς στο φιλέ στέρησε την προϋπόθεση να φέρουμε το παιχνίδι στα ίσα. Η ΑΕΚ παρέμεινε σταθερά μπροστά στο σκορ με την Ανόρθωση να παίρνει πόντο ψυχολογίας μετά από φάση διαρκείας για να διαμορφώσει το 18-19 ωστόσο άλλο ένα σερβίς στο φιλέ και μια λάθος επιλογή του Κολά μας κράτησαν πίσω στο σκορ. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν ακόμα και με 20-24 με την Ανόρθωση να σώζει δύο σετ μπολ, χάνοντας όμως με 22-25.

Δεύτερο σετ (23-25)
Ένα περίεργο από πλευράς εξέλιξη σετ βρήκε την ΑΕΚ να προηγείται με 0-5 και την Ανόρθωση να αφυπνίζεται με άσο του Γεωγρίου μειώνοντας σε 3-6. Γρήγορα οι αντίπαλοι έφτασαν τη διαφορά ξανά τους 6 πόντους με 6-12 με τον Μάριο Κοντό να καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ το οποίο λειτούργησε ευεργετικά μιας και με τον Σέφερτ να μπλοκάρει και τον Κολά να σκοράρει, η Ανόρθωση πήρε κεφάλι στο σκορ με 15-14. Η ομάδα μας συντήρησε το υπέρ της σκορ μέχρι και το 18-16 και κάπου εκεί προήλθε ένα μπλακ άουτ το οποίο έδωσε το δικαίωμα στην ΑΕΚ να πάρει το σετ με 23-25.

Τρίτο σετ (25-18)
Αφηνιασμένοι και με διάθεση να μην τα παρατήσουν μπήκαν στο παρκέ οι πετοσφαιριστές του Μάριου Κοντού οι οποίοι έτρεξαν ένα γρήγορο 0-4 το οποίο έπληξε το ηθικό του αντίπαλου, που είδε τη διαφορά να φτάνει μέχρι και τους 8 πόντους όταν ο δείκτης του σκορ σκαρφάλωσε σε 12-4. Οι τάσεις αυτοχειρίας δεν έλειψαν ούτε στο τρίτο σετ με την ΑΕΚ να μειώνει σε 15-10 ωστόσο ο Ράμμα από τη θέση του σερβίς αποκατέστησε εν μέρει τη τάξη γράφοντας το 17-10. Το πάθημα δεν έγινε μάθημα με ένα αβίαστο λάθος να διαμορφώνει το 18-15, με τον Λετονό να παίρνει και πάλι το όπλο του και με 3 συνεχόμενους πόντους να κερδίζει το πρώτο σετ με 25-18.

Τέταρτο σετ (22-25)
Όχι ένα, αλλά δύο τάιμ άουτ κάλεσε ο Μάριος Κοντός στο πρώτο πεντάλεπτο, βλέποντας την ΑΕΚ να ξεφεύγει νωρίς με 0-3 και 0-5. Ένας φοβερός Κολάς από τη θέση του σερβίς μείωσε προσωρινά σε 6-7 με την ΑΕΚ να παίρνει προβάδισμα 4 πόντων με 9-13. Ένα μπλοκ του Παναγιωτίδη διαμόρφωσε το 15-17 με τους τυπικά φιλοξενούμενους να καταφέρνουν να συντηρούν διαφορά ασφαλείας μέχρι και το 18-22 οπόταν και η Ανόρθωση μείωσε σε 20-22. Παρά την προσπάθεια των πετοσφαιριστών μας ο αντίπαλος πήρε το το τέταρτο σετ, το παιχνίδι και το τρόπαιο με 22-25.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ