Μακρής: «Ο Πάους είναι μάγκας»

Στη συνέχεια της συνέντευξης του που έδωσε στον Πάνο Λάρκο, για λογαριασμό ενθέτου Goal του Φιλελευθέρου, ο Μακρής σχολιάζει τον Αντρέ Πάους και τον Τεντ Φαν Λίουεν.

Για τον Αντρέ Πάους:

«Είναι φουλ επαγγελματίας ο Πάους. Στο γήπεδο θα σου πει τι έκανες λάθος αλλά με τον δικό του τρόπο. Παίρνει κάθε παίκτη και του μιλά προσωπικά. Έχει τον δικό του τρόπο με όλους. Είναι πολύ σημαντικό. Ξέρει πότε να κάνει το αστείο του. Για μένα είναι ένας μάγκας, διότι ξέρει πώς να διαχειριστεί τον κάθε παίκτη»

Για το τεχνικό τιμ γενικά, σχολίασε:

«Κάνουν εξαιρετική και επαγγελματική δουλειά. Από την πρώτη μέρα που ήρθαν έβαλαν τη δική τους φιλοσοφία στην Ανόρθωση, επειδή τους άφησαν να δουλέψουν. Αν μείνει ο προπονητής, που πιστεύω θα μείνει, θα είναι πολύ σημαντικό για τους παίκτες γιατί ο κάθε παίκτης γίνεται καλύτερος. Εγώ προσωπικά ένιωσα ότι έκανα πολλή διαφορά με αυτό τον προπονητή και τον τρόπο παιχνιδιού μας. Πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε πολύ ψηλά με τον Πάους. Αν όλα πάνε καλά και βγούμε στην Ευρώπη θα είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα».

Η περσινή χρονιά ήταν εφιαλτική για την Ανόρθωση, όμως ο νεαρός άσος δεν το μετάνιωσε:

«Σε καμία περίπτωση δεν έχω μετανιώσει που ήρθα στην Ανόρθωση. Μια χρονιά μπορεί να μην πάει καλά η ομάδα. Η Ανόρθωση είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Κύπρο. Θα έβρισκε τα πόδια της, Έβλεπες ότι η διοίκηση του κυρίου Πουλλαΐδη προσπαθούσε».

Με κολακευτικά λόγια μίλησε ο Μακρής για τον Φαν Λίουεν:

«Κάνει εξαιρετική δουλειά. Βλέπει την προπόνηση. Μπορεί να έρθει μετά την προπόνηση και να μας πει τι του άρεσε και τι χρειάζεται βελτίωση. Όπως και ο προπονητής, έχει ένα δικό του τρόπο να μιλήσει σε κάθε παίκτη. Είναι καλοί άνθρωποι, που είναι πολύ σημαντικό. Άλλο να ξέρεις ότι μπορείς να εμπιστευθείς τον προπονητή σου. Μας βοηθούν και οι δυο και πάμε πολύ καλά».

Ο Ολλανδός τεχνικός διευθυντής δουλεύει πολύ με νεαρούς παίκτες και ο Μακρής σχολιάζει σχετικά:

«Στην αρχή της χρονιάς μας είπε ότι θέλει να δουλέψει με τους νεαρούς και όποιον δει ότι μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω δεν θα διστάσει να τον προτείνει ώστε να πάρει και όφελος η ομάδα. Θέλει να βλέπει τον κάθε παίκτη να κάνει το έξτρα βήμα. Να πάει όσο πιο ψηλά μπορεί».

«Πολύ καλή ομάδα η ΑΕΚ»

«Δεν ξεχωρίζω κάποια ομάδα για την κατάκτηση του τίτλου. Η ΑΕΚ είναι πολύ καλή ομάδα που στα τελευταία παιχνίδια πάει πολύ καλά, αλλά την επόμενη αγωνιστική θα χάσει. Είναι σημαντικό παιχνίδι. Αν κερδίσουμε πλησιάζουμε την τρίτη θέση. Θα κάνουμε τα πάντα για τη νίκη».

«Να βοηθήσω στον στόχο της Ευρώπης»

«Οι απαιτήσεις του κόσμου, όταν φτάσεις σε ένα επίπεδο και μετά, ανεβαίνουν. Όπως ανεβαίνουν και οι δικές μου απαιτήσεις», είπε ο νεαρός επιθετικός και συνέχισε: «Κάθε παιχνίδι ο επιθετικός πρέπει να βάζει γκολ ή να είναι στις φάσεις. Στόχος μου είναι να παίξω όσο καλύτερα μπορώ στα έξι παιχνίδια που έμειναν και να βοηθήσω την ομάδα μου να βγει στην Ευρώπη».

«Ο Χάμπος Κυριάκου μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα»

«Ο Χάμπος Κυριάκου του Απόλλωνα μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα. Είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής. Είναι ο καλύτερος στην ηλικία των νεαρών, όπως ο Κωνσταντίνος Λαΐφης. Είναι έτοιμος ποδοσφαιριστής. Αλλά αυτός που νιώθω τώρα ότι είναι αδικημένος είναι ο Χάμπος Κυριάκου. Είναι απίστευτος ποδοσφαιριστής».

Για τις φήμες που κυκλοφόρησαν κατά καιρούς για ενδιαφέρον ομάδων, όπως της Έβερτον, της Ντόρτμουντ, της Ρεάλ Μαδρίτης Γ’ και της Γιουβέντους, ο Μακρής είπε:

«Δεν γνωρίζω κάτι. Ποτέ δεν είχα επαφές, ούτε έγινε κάτι».

«Αισθάνομαι καλύτερα ως κεντρικός φορ»

«Εκεί που νιώθω καλύτερα με τον εαυτό μου είναι κεντρικός επιθετικός. Εκεί μου αρέσει. Και πλάγια μου αρέσει αλλά μπροστά είμαι συνέχεια στις φάσεις, μέσα στην περιοχή. Αν δεν βγούμε Ευρώπη θα είναι αποτυχία. Με τον Λαΐφη έχουμε ξεχωριστή σχέση. Με βοήθησε πάρα πολύ, στην αρχή ειδικά, για να γίνω καλύτερος».

ΜΙΚΡΑ-ΜΙΚΡΑ

Αγαπημένο φαγητό;

Σουβλάκια

Αγαπημένος ηθοποιός;

Μιχάλης Σοφοκλέους (φουτούλης)

Αγαπημένος ποδοσφαιριστής;

Γιάννης Οκκάς

Δυσκολότερος αντίπαλος που αντιμετώπισες;

Έντεν Αζάρ

Αγαπημένος προπονητής;

Αρσέν Βενγκέρ

Αγαπημένος προπονητής με τον οποίο συνεργάστηκες;

Αντρέ Πάους

Αγαπημένο αυτοκίνητο;

Δεν έχω προτιμήσεις.

Αγαπημένο μέρος για διακοπές;

Ελλάδα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ